Tammikuun turinat

Keskustelun 'Laskettu aika heinäkuussa 2017' aloitti Miuku88, 1 tammi 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Pilvilinna Kunnioitettu kommentaattori

  Itse tykkään enempi henkelista, mutta siinä vähä alkoholia. Eli kyl tätä iha juopi millon haluu vähä juhlavampaa. Aika valkkarimainen sivumaku :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. Balacenia Seurustelun sensei Helmikuunmammat 2016 Heinämammat 2017

  ihan varmasti useammalla täältä on jo 6kk päästä ikkuiset! Aina osa syntyy ennen aikojaan ja niillä joilla on alkukuusta la, ni hyvin mahdollista, et syntyy aiemmin.
  Ite oon varautunu siihen, et kesäkuun lopulla nämä viimeistään näkevät päivänvalon. :)
 3. Verde Kommentoinnin ninja Heinämammat 2017

  Heinäkuun alkupään lasketuilla ajoilla taitaa tulla täysaikaiseksi jo kesäkuun alkupuolella tai puolivälissä - eli periaatteessa 5,5 kuukauden päästä voisi olla vauva sylissä. Hurjaa! :)
 4. milli79 Näppärä viestien naputtelija

  Apuuva Mä eksyin just Raskauskeijun sivuille ja löysin ihan hirmusen ihania masutuubeja. Huoh... Tarttee varmaan tilata joku noista, sit ku raskaus vähän etenee..
 5. Balacenia Seurustelun sensei Helmikuunmammat 2016 Heinämammat 2017

  37+0 on täysiaikainen eli jos on 1.7. la niin 10.6. (jos laskin oikein) alkaa 38. raskausviikko. :)

  Mulla on 37+0 28.6. jolloin varmaan viimeistään käynnistetään ku on mono-di kaksosraskaus. :)
  Ei ainakaa tarvii tehä juhannussuunnitelmia... :D
  • Tykkään Tykkään x 2
 6. Salmiakka Jostain jotain jo tietävä

  Ihanaa Uutta Vuotta foorumilaiset :) Me tehtiin tacoja ja katsottiin hobbitti-maraton, koiralle iso luu kun naapurit ampu raketteja, vaikka eipä toi niistä näytä muutenkaan välittävän. (Luusta tuli muuten karsee haju mun nenään, meinas yrjö lentää :/)

  Toi alkokulttuuri on kyllä juttu mistä vois avautua tarinan jos toisenkin :) Itsellä myös nollalinja koko raskauden ajan! Mites se imetysaika (mikäli siis onnistuu)? Odotan esikoista joten aihe on vielä vieras, joten anteeksi tyhmyyteni.. mutta jos ottaa lasin vaikka punaviiniä niin voiko sitten millon imettää niin ettei vauvalle ole mitään vaaraa?
 7. Balacenia Seurustelun sensei Helmikuunmammat 2016 Heinämammat 2017

  imettää voi vaikka ois 2 promillen humalassa, mutta jos on humalassa, ni ei sais käsitellä lasta. Alkoholi imeytyy kyllä rintamainoon, mutta rintamaidossa on saman verran alkoholia kun veressä, eli hyvin vähän.
  Eli jos on 2 promillen humalassa (joka on jo tosi kova humala) on rintamaidossa 2 promillee alkoholia.
  Hyvänä esimerkkinä on et jos lapsi juo 100ml (n. kerta-annos) ja äiti on 2 promillen humalassa, on tossa 100ml määrässä 0,2ml alkoholia.
  joissakin d-vitamiinitipoissa on saman verran tai enemmän alkoholia.
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. Mamma72017 Tietävä tietäjä Tammiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Mun pitäs varmaan katsella kans jotain raskausvaatteita, ei viitti kulkea ihan lökövaatteissa koko raskautta. Onneks en kerennyt tyhjentää vaatekaappia viel isoista vaatteista. Laihduin ennen raskautta 20kg ja kaikki vaatteet jäi isoksi, osa enemmän ja osa vähemmän :D
  Tajapakkia on tullut nyt painon kanssa 4kg jo, yritän nyt syödä terveellisesti ettei tulisi se 20kg heti takaisin...
 9. Pilvilinna Kunnioitettu kommentaattori

  Itse en imettäisi juonneena alkoholia yhtään. Enkä kyl silloinkaan jos vauva kotona. Sittenkun lapset on sen verran isoja, että pystyvät huolehtimaan itsestään niin voin ottaa sen yhden.

  Tiiän tapauksia, että ovat joutuneet sossun kaa tekemisiin yhdestäkin, kun olivat joutuneet sairaalaan lähtemään ja äidillä oli alkoholin takia lasittuneet silmät. Mulla menee yhdestä kans silmät kirkkaiks.
  • Tykkään Tykkään x 2
 10. milli79 Näppärä viestien naputtelija

  Imetys ja alkoholi ei oo munkaan mielestä hyväksyttävä yhdistelmä. Pumppaus on näppärä keino, jos haluaa vaikka ottaa pari. Silloin voi pullosta syöttää lapselle turvallisen puhdasta äidinmaitoa.

  Vauvalle pienen pienikin alkoholimäärä on vaaraksi, koska hän on todella pieni. Tästä voi myös kysyä neuvolasta, jos asia mietityttää.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Verde Kommentoinnin ninja Heinämammat 2017

  Mä olen juonut lasillisen viiniä silloin tällöin imetysaikana. Samoin toimivat kaikki mun ystävä- ja kaveripiirissä, joten ei herätä sen suurempaa ihmetystä. Koskaan ei ole tarvinnut miettiä, että pitäisiköhän jonkun vähän rajoittaa juomistaan vauvan takia. Se jää siihen lasilliseen.

  Ihan alkuvaiheessa ei tule kyllä juotua, koska viinilasillinen liittyy tyypillisesti hyvään ruokaan ja illastamiseen miehen ja ystävien kanssa. Alkuviikkoina vauva on yleensä ollut iltaisin pitkään ja hartaasti rinnalla, ja oma syöminen hoituu miten hoituu.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 12. nnanna Näppärä viestien naputtelija Elokuunmammat 2015

  Mä olen juonut muutaman ja imettänyt koska tutkimustenkin mukaan se on ok ja siitä ei ole vauvalla haittaa. Vauvaa en tietysti käsittelisi juopuneena mutta enpä vuosiin ole juonut niin että olisin edes hiprakassa. Kannattaa liittyä imetys tuki ry:n sivuille facebookissa, sieltä löytyy hyvin infoa tälläisista asioista niin ei tarvi mennä ns. kuulopuheiden perusteella.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Balacenia Seurustelun sensei Helmikuunmammat 2016 Heinämammat 2017

  Pumpulle ei kaikki heru. Esimerkiksi mä oon saanut aina tosi huonosti pumpattua ja toisekseen meidän neiti ei oo pullosta osannut juoda sitten 1kk iän.

  Kuten sanoin jo aiemmin, niin alkoholia on äidinmaidossa saman verran kuin veressä, eli hyvin vähän. Jos juon yhden tai kaksi siideriä, ei mulla oo veressä vielä edes sitä yhtä promillea alkoholia. (1 promille on tuhannesosa!)
  Eli mun maidossa ois litrassa (1000ml) alle yksi millilitra alkoholia. Lisäksi alkoholi poistuu maidosta samaan tahtiin kuin verestäkin.

  Alkoholista ei oo muuta haittaa lapselle kuin se, että päihtyneenä ei esim. koordinaatiokyky ole yhtä hyvä kuin selvänä ja sen takia päihtyneenä ei saa lasta käsitellä.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. pilvikirsikka Foorumin legenda Helmikuiset 2022 Joulukuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2015

  • Tykkään Tykkään x 4
 15. Pilvilinna Kunnioitettu kommentaattori

  Tossa oli kaksi pointtia mitkä mulla; siitä loppujen lopuksi tiedetään vähän ja lapsen hoito alkoholin alaisena (ei edes yhden jälkeen inspaa).

  Tosin ei taida meillä olla edes tota ongelmaa, kun ei tosiaa inspaa edes se yksi. Kesälläkin join kerran ja se riitti.
 16. Pilvilinna Kunnioitettu kommentaattori

  Mutta voi jee! Tää on jännää! Milloinkohan saadaan nt uutisia!?:nailbiting:
  • Tykkään Tykkään x 1
 17. Lilyan Oman äänensä löytänyt

  Joko uskallatte uskoa, että vauva tulee?
 18. Miuku88 Asioista perillä oleva Heinämammat 2017

  Nyt tän päivän ultran jälkeen kyllä konkretisoitui ja alkaa uskaltaa luottaa tähän. :Heartred
  • Tykkään Tykkään x 2
 19. Pilvilinna Kunnioitettu kommentaattori

  No tää pikkunen meinaa kyllä tulla mahasta jo läpi! Et taitaa itse ilmoitella itsestään. Suklaa vissii anto potkua. Mut ei iha vielä kerrota :) Varmaan rakenneultran jälkeen.
 20. Mamma72017 Tietävä tietäjä Tammiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Täällä aika rauhakseen oon yrittänyt olla, 3 työkamua tietää raskaudesta. Teen kuitenkin yli 40 työntekijän talossa hommia niin en halua et porukka alkaa hössöttää.. Tai jauhamaan sitä enemmän mitä jauhavat nytkään. Kun jokainen pitäs huolen vaan omista asioistaan.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1