Synnytystä enteilevät oireet/kun lähtö on lähellä...

Keskustelun 'Laskettu aika helmikuussa 2017' aloitti Hemppa, 24 tammi 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Gagezzz Piirimestaruustason postaaja Helmimammat 2017

  Joka paikkaan kolottaa niin paljon! Eiks tää vois jo tulla
 2. spring_green Hyväntuulinen höpöttäjä Helmimammat 2017

  Sain äippäpolin opetuspuolelle ajan 1.3 keskiviikkona. Käynnistävät 42+ viikolla vasta, jos kaikki on keskiviikkona kunnossa. Tänään 41+0.
 3. Lydia Silmät suurina ihmettelijä

  Kipeitä supistuksia noin kerran vartissa (40+4). Oliskohan jo aika?
 4. Lakka Satasella mukana keskusteluissa Helmimammat 2017

  Minulla supisteli vartin välein pitkin viikkoa, tai ehkä kaksi viikkoa ennen ja sit ne supistuket taas loppui. Ainakin kolme yötä supisteli vartin välein ja loppuivat aamulla.
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Gagezzz Piirimestaruustason postaaja Helmimammat 2017

  En tosiaan tiedä yhtään mikä kidutus odottaa kun synnyttämään lähtee. Enkä kyllä haluakkaan juuri nyt mitään kauhutarinoita kuulla, ahistaa muutenkin.
  Mutta eilen vakavissani pohdin, että olisikohan se aivan järjetöntä mennä synnyttämään yksin?
  Äiti on kyllä tulossa mukaan ja lapsen isäkin jos hätätapaus tulee ja äiti ei pääsekkään.

  Mutta kun mietin luonnettani esimerkiksi perus flunssassa olen ihan voimissani kun olen yksin ja jaksan touhuta, mutta jos joku tulee hoivaamaan olen aivan voimaton.
  Ihan sama oikeestaan mitä pitää tehdä niin jaksan sen tehdä jos ei ole ketään kelle valittaa siitä etten pysty.

  Olisiko siis ihan hullua mennö yksin?
 6. kotikissa Sanaisen arkkunsa ammentaja Helmimammat 2017

  En tiiä Gagezzz, miten on siellä missä sä synnytät, mutta Kättärillä ainaki ne kätilöt aina välillä häipy sieltä huoneesta ja oli pois pitkiäkin aikoja, et mun mielestä olis kyl ollu hirveetä olla ihan yksin yksin. Vaikka siinä loppuvaiheessa komensin miehen lukemaan kirjaansa ja olemaan hiljaa, niin oli se kumminkin hyvä että oli paikalla :D
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. spring_green Hyväntuulinen höpöttäjä Helmimammat 2017

  Huomenna pääsen käynnistelyyn. Katsotaan nyt saanko cytot. Viimeksi toimivat hyvin, toivottavasti tälläkin kertaa. Meillä toivottavasti tällä viikolla on jo uus perheenjäsen :)
  • Tykkään Tykkään x 3
 8. niemja Luottohahmo langoilla Kesäkuun äidit 2019 Helmimammat 2017

  Gagezzz mullaki oli kiva että siinä avautumisvaihees oli kaveri mutta ponnistukses olisin ollu yksin mieluummin :D
  • Tykkään Tykkään x 2
 9. Sonjuska Sanaisen arkkunsa ammentaja Helmimammat 2017

  Luojalle kiitos, et mulla oli mies tukena synnytyksessä! Ponnistaessa varsinkin kun sain puristaa kättä ja kun mun hapetus putos nii se laitto happimaskia naamalle ponnistusten välissä.
  • Tykkään Tykkään x 2
 10. lambi Kunnioitettu kommentaattori Toukokuunmammat 2014

  Joku tukihenkilö on kyllä useimmilla synnyttäjillä paikallaan, mutta en väitä ettäkö se kaikilla on välttämätöntä! Onhan sitä naisia jotka synnyttävätkin mieluiten yksin. Miestä en haluaisi enää mukaan(vaikka kuinka rakas onkin), nyt kun koin synnytyksen tutun "doulan" kanssa- naisenergiassa oli ihan oma voimansa. Pääasia lienee että tukihenkilö on kuitenkin joku johon luottaa ja jonka seurassa kokee voivansa olla rennosti näinkin intiimissä asiassa. Toivotaan että saat Gagezz itsellesi parhaiten istuvan ratkaisun tähän. Kätilöt kyllä seuraavat salissa yksinolevia tarkemmin!
  • Tykkään Tykkään x 3
 11. Lakka Satasella mukana keskusteluissa Helmimammat 2017

  Gagezzz, jos nyt päädyt lähtemään yksin sairaalaan ja jos tulee orpo olo olla yksin, voisitko ajatella että pyydät opiskelijaa siihen? Esikoiseni kohdalla esitin toiveen, että haluaisin opiskelijan tueksi vaikka mies oli mukana. Silloin oli kiireistä ja kätilö ei ehtinyt olla luonani paljoa joten oli turvallinen tunne kun ihana opiskelija oli läsnä. Kysyi tietysti aina luvan saako tulla ja haluanko olla rauhassa. Olin tosi tyytyväinen että pyysin opiskelijaa mukaan.
  • Tykkään Tykkään x 2
  • En tykkää En tykkää x 1
 12. Gagezzz Piirimestaruustason postaaja Helmimammat 2017

  Lakka: Toi voisi melkeempä olla ihan hyväkin ajatus.
  Luulen, että tulee se hetki kun haluan olla yksin ja on parempi olla yksin.. Mutta olisi toisaalta hyvä jos joku siinä olisi mikäli kaipaisikin tukea
 13. HopeOfBaby Oman äänensä löytänyt

  Mä taas en vois kuvitella synnyttäväni yksin. Jotenki oon sellanen, että kaipaan paljon tukee. Onneks mun mies on ollu molemmissa synnytyksissä ja on kyllä kaikkein paras tuki ja turva ollu mulle. En ois ilman miestä pärjänny. Mies hienosti osas olla sivussa kun katsoi, että ei tarvitse vielä niin kovin apua. Itse pyysin miehen aina lähemmäs kun alko siltä tuntuu ja tuli kyllä. Ponnistusvaiheessa pidin miestä kädestä ja mies ihanasti tsemppasi :Heartred
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Sonjuska Sanaisen arkkunsa ammentaja Helmimammat 2017

  Mulla oli kans oma opiskelija, pystyi olemaan paikalla paljon enemmän :)
 15. KultaHippu Hyväntuulinen höpöttäjä Helmimammat 2017

  Kyllä mustakin oli mukavampi että oli joku, vaikkei siitä miehestä fyysisesti niin apua ollut mutta kyllä se tsemppas kun vaan oli läsnä ja kun pyysin tuli pitämään kädestä tai silittelemään tai muuta. Ponnistus kävi niin yllättävästi ja nopeesti etten ehtiny miettiä missä mies oli mutta hän olikin katsonu vauvan syntymän ihan vierestä. Aamuinen kätilö ennätti melkein koko vuoronsa olla meidän kanssa ja illasta opiskelija oli paljon mutta "oikee" kätilö ei, olis joutunu oleen yksin paljon ilman miestä.
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. Wadalma Puuhakas puhuja Helmimammat 2017

  Gagezzz, voisitko pyytää äitisi/lapsen isän synnytykseen mukaan, mutta sanoa että jos/kun tulee tilanne että haluat olla vaan kätilön kanssa tai ihan yksin, niin sitten ei tukihenkilö loukkaantuisi vaan poistuisi synnytyssalista ja olisi sitten kutsuttavissa takaisin jos kaivataan. Jos kyseessä on opetussairaala missä kätilöopiskelijoita riittää, niin silloin tosiaan voi varmaan saada opiskelijan tukihenkilöksi suurimmaksi osaksi ajasta, niin ettei tarvitse yksin olla jossei halua. Teet niinkuin itsestä tuntuu parhaalta ja jos tuntuu siltä, että haluat synnyttää yksin niin sitten häädät ylimääräiset ulos salista. Sulla on täysi päätäntävalta asiasta. Sähän siinä synnytät :grin
 17. Gagezzz Piirimestaruustason postaaja Helmimammat 2017

  Kyllä alkaa hermot olee kireellä! Siis tuon tukihenkilön suhteen. Salaiselle siis kirjotinkin, että synnytys käynnistettiin eilen aamulla ja äiti nyt roikkuu täällä koko ajan. Lähinnä ahdistaa kun käynnistelyistä huolimatta mitään ei tapahdu niin haluisin vaan itkeä yksikseni pimeessä huoneessa ...mutta kun ei vaan saa hetke rauhaa kun ei äiti ymmärrä vaikka sanok että lähtis nyt johonkin syömään tai vaaikka tiskaamaan mun luokse hetkeksi edes.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 5
 18. Lydia Silmät suurina ihmettelijä

  Noh seuraavan päivän aamuna klo 7.41 tuli pieni tyttö (49 cm, 3450g) maailmaan. Klo 19 aikaan supistukset olivat säännöllisiä n. 5 minsanvälein, joten lähdimme sairaalaan. 10h punnerruksen, ylä-ja alamäkien (vauvan heittelevät sykkeet, minkä takia loppusuoralla turvauduttiin imukuppiin) operaatio oli suoritettu. Onneksi napanuoratestin mukaan vauva ei kärsinyt merkittävästä hapenpuutteesta.
  • Tykkään Tykkään x 1
  Last edited: 5 maalis 2017
 19. Lydia Silmät suurina ihmettelijä

  Itse pyörsin viime hetkellä päätöksen miehen osallistumisesta synnytyksen loppuvaiheeseen. Minusta tein ok-päätöksen, varsinkin kun tilanteessa oli dramatiikkaa ensi kerran vanhemmaksi tulijalle. Synnytyksessä tarvitaan ammattihenkilökunnalle työrauha. Seuraavalla kerralla ehkä pyydän suoraan sektiota.