Synnytys

Keskustelun 'Laskettu aika joulukuussa 2017' aloitti Piipaapöö, 27 huhti 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Nuukis Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Joululaulut ei tullu myöskään ekana mieleen, mutta nyt voisin kyllä kuvitella, että Raskasta joulua saattais hyvinkin toimia! :wink
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Jenska Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Mä varmaan kuuntelen iha vaan radiota niin kuin kaksi edellistä kertaakin :)
  Mietin kyllä että tekisi soittolistan spotifyhin, mutta sitte pitäs raahata joku kaiutin mukaan synnytyssaliin ja se taas söis puhelimesta akkua mahottomasti.
 3. Joulukuu14/17 Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  En kyllä kaivannut esikon kanssa mitää musaa, eikä nytkään mielessä käynyt.
  Kotona esikosta olin n.3h ennen sairaalaan lähtöä. Tämän ajan käppäilin eteisessä, olin saunassa ja suihkussa. Saunassa oli kamalaa istua ja suihkussa ei tiennyt olisiko suihkuttanut selkäpuolta vai mahapuolta supistuksen aikana, molempia jos ois pystynyt samalla niin ois hyvä. Sairaalassa sit olin pallon päällä, mutta nopeesti sain epiduraalin ja sit ei saanutkaan liikkua. No sairaalassa kerkisin olemaan sen 3h ja tyttö synty.
 4. ellikki85 Rakastunut foorumiin Syysmammat 2016 Joulukuun mammat 2017

  Mulla toimi viimeeks kotona parhaiten kun istuin jumppapallon päällä suihkussa, toimi lopulta niin hyvin kipuihin et meinas syntyy eteiseen :D Sitä ennen pidin kaurapusseja alavatsan ja alaselän päällä joka auttoi siiheks kunnes oli siirryttävä suihkuun :)
 5. Diann Rakastunut foorumiin Huhtikuiset 2022 Heinäkuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Onko tossa mitään rajoitteita vai saako pitää niin kuumaa vettä/kaurapussia massun päällä kun tuntuu hyvältä. Ettei mitään vaaraa vauvalle? Ja saako musiikkia kuunnella muutenkin kuin korvalapuilla synnärillä :D
 6. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Saa kuunnella :) Meiän synnärillä on ainakin ihan levysoitin käytettävissä, johon voi tuoda omat levyt tai laittaa radion auki. Ponnistusvaiheeseen on sitte aina käsketty sammuttamaan se.
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Jenska Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  OYSissa on semmoset riparadiot synnytyssaleissa, ja siellä myös ponnistusvaiheen alkaessa pitänyt sammuttaa jotta keskittyminen on varmasti siinä itse asiassa ja äiti kuulee kätilöiden ohjeet :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Ilmi88 Peruskäyttäjä

  Uskoisin että iho kertoo, jos vesi/kaurapussi alkaa olla liian kuuma. Ei nyt kannata palovammoja ittelleen hankkia kuiteskaan :grin
  • Tykkää Tykkää x 3
 9. Bettie Naimisissa foorumin kanssa Toukoäidit 2020 Joulukuun mammat 2017 Tammikuunmammat 2016

  Ja ihohan kanssa tottuu siihen lämpöön pikkuhiljaa, huomaa hyvin esim. käsin tiskatessa tai jos ottaa kuuman pitkän suihkun :)
 10. geep<3 Aloittelija

  Mua alkaa tosissaan kauhistuttaa synnytys! Yöllä kun herää vessaan, rupee ponnistusvaihe pyörimään mielessä:sad001 tulee edellisen synnytyksen muistot mieleen ja alkaa miettiä, onko taas yhtä kamalaa vai ehkä kamalampaa... saanko semmoisen kätilön (ja lääkärin) joka oikeasti haluaa hoitaa kipujani hyvin?
  Epiduraalin ja tipan laittamiset alkaa pelottaa. Tällä kertaa on suunniteltu, että saisin pudendaalin ja neulojen pisteleminen alapäähän ei vaikuta yhtään kivalta. Oon kyllä 100% valmis sen ottamaan, jos se auttaa ponnistuskipuun.
  Supistuksetkin pikkuisen jännittää! Yks päivä vähän supisteli kun oli ollut liian rankka päivä. Siinä mietti että miten niitä pitkiä ja voimakkaita supistuksia oikeen kestikään :angelic:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 11. Ilmi88 Peruskäyttäjä

  Hei nyt ihan tyhmä kysymys, nimimerkillä esikoista odottava :woot: Synnytys lähenee, klup, rupesin pakkaan sairaalakassia, okei. No mut nyt sit mietin, että mitä kotiinlähtövaatetta tälläselle mahd. joulukuun alussa syntyvälle vauvelille pitäis pakata? Meillä on turvakaukalossa Wallaboon lämpöpussukka (milestäni aika lämpimän oloinen). Lähinnä siis mietin, että riittääköhän sinne alle body + housut ja sitten vaikka fleecehaalari (toki tumput, sukat, lämmin pipo + aluslakki myös) Vai olisko syytä vielä esim laittaa vanuhaalari matkaan? Toppahaalari on mielestäni tässä kohtaa liiottelua.. :oops:
 12. Jenska Tuttu foorumilla Joulukuun mammat 2017

  Jos vauva on kaukalossa erillisessä pussissa ja kuljette autolla niin varmaan riittää nuo, mutta itse laittaisin villapukua varmuuden vuoksi fleecen alle :) ja jos on tosi kylmä niin mieshän voi tullessaan tuoda vielä vanupuvun :) mutta autossa on kuitenkin nopeaan lämmin :) mutta riippuu tosiaan paljon ulkona olevasta lämpötilasta. Vaatii kuitenkin eri varusteet +5c ja -20c :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Suski.81 Ihastunut foorumiin Syyskuiset 2021

  Toisaalta en pukis sille päälle niin paljoa, siis ihan tuota kaikkea, koska suositellaan että eihän kaukalossa/istuimessa sais olla ees ni paljoo vaatetta et ois turvallinen. Ennemmin joku peitto siihen vöiden päälle tms..

  Riippuu tietty tosiaan lämpötilastaki..
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 14. NindeOut Peruskäyttäjä

  No mulla ollut sama ongelma :joyful: Mutta sit ajattelin just body + housujen päälle laitaa vaan paksun fleecepuvun, ja sit otan fleecehuovan mukaan. Meillä on kuitenkin yli tunnin ajomatka sairaalasta kotiin, ja ajateltiin että autossa tulee kuitenkin lämmin etten rupee vuoraamaan sitä lasta kaikenlaisilla toppapuvuilla.
 15. Hippunen2 Ihastunut foorumiin Kesämammat 2016 Joulukuun mammat 2017

  Itse pakkaan villahaalarin koska lämpöpussi kaukalossa. Villasukat,lapaset ja toppa tossut ja lapaset päälle :) villapipo.

  Toppahaalaria ei muutenkaa suositella kaukaloon saati sitte vasta syntyneelle ku hukkuu muutenkin kaukaloon :)
 16. Diann Rakastunut foorumiin Huhtikuiset 2022 Heinäkuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Mä laitan wallaboon alle varmaan perus body, sukkikset, leggarit, merinovillahaalarin, tumput ja kypärämyssyn plus jonku hatun.. tai näin kaavailin ainakin. En aatellu laittaa toppaa
 17. geep<3 Aloittelija

  Voihan mies käydä lämmittämässä auton etukäteen esim ajelemalla :)
  Aattelin että vauvalle laitetaan body, potkuhousut, tumput, villasukat tai toppatossut, kypärämyssy +pipo, villatakki+housut ja päälle pikku villapeitto. Katotaan nyt, onko lämpötila +7 vai -7 :grin sitten tarvittaessa enemmän tai vähemmän päälle, esim äp makuupussi.
  Haluisin istua taakse, jos onnistuu (tikkien kanssa en kyllä pääse kiipeemään) ja seurata vauvan lämpötilaa. Epäilen, että vauva pikemminkin paahtuu kun palelee 40min matkalla, varsinkin jos tulee siskoonsa
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Ilmi88 Peruskäyttäjä

  Kiitos vastauksista ja hauskaa että muutkin miettineet samaa :) varmaan siis otan vielä jonkun lisäpeiton/huovan, jonka voi sit tarvittaessa laittaa lisälämpöä tuomaan vauvalla. Ja joo, niinhän se menee, ettei mitään paksua haalaria edes suositella turvakaukaloon laitettavaksi.
 19. JuustoNaksu Peruskäyttäjä Joulukuun mammat 2017

  Mä just pakkailin torstaina vauvalle kaukaloon vaatteet valmiiksi, täälläkin mennään kaukalopussilla ja otan vanupuvunkin hollille.

  Mukaan lähtee muistin mukaan:
  Sukkahousut
  Body
  Potkupuku
  Villatakki
  Sukat + villasukat
  Kevyet tumput + lisätumput
  Kypärälakki + päällyslakki (söpö missä on korvat :Heartred:grin)
  Vanupuku
  Kaukalopussi
  Virkattu peitto + harso

  Tuosta pitäisi olla helppo jättää sitten tarvittaessa päälimmäisiä pois, meilläkin on tunnin matka kotiin joten auto kyllä lämpiää, mutta koskaan ei voi tietää jääkö syystä X välille niin mieluummin kannan sitten ylimääräistä mukana :happy:
 20. Sirpaleina Rakastunut foorumiin Elokuun äidit 2019 Tammimammat 2018

  Just neuvolassa juttelin tuoreen äidin kanssa kun oli löytänyt jostain niin kauniin kaukalopussin. Hän sanoi että pussi on paljon parempi kuin toppapuku mm siksi että vyöt saa laitettua tarpeeksi tiukalle ja siinä kohtaa kun auto alkaa lämmetä, on se pussi helppo avata sen verran ettei vauva läkähdy :)

  Noilla, mielestäni erittäin hyvillä, perusteluilla meikäläinen taitaa taipua siihen kaukalopussiin. Alle vaan perus body, housut, pitkähihainen, villapuku ja tietty myssyt ja tumput käsiin ja jalkoihin. Meillä tosin matka ei ole juuri minkäänlainen kotio, mutta saapahan harjoiteltua :P
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu