Suositteluketju

Keskustelun 'Vinkkejä äidiltä toiselle' aloitti Uusperhesatu, 2 elo 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Meidän Oppi & ilo -vihon tussi kuivahti ja olin jo aikeissa ostaa uusia, kun olin nähnyt niitä myytävän ilman vihkoja/kortteja/yms. Mutta mies kaivoi jostain esille tavallisen valkotaulutussin. Jää Oppi & ilo tussit jatkossakin kauppaan. Valkotaulutussi nimittäin lähtee heidän omia tusseja paremmin niin vihosta kuin niistä vääristä paikoista mihin sitä tussia väistämättä joskus joutuu. :)
  • Tykkään Tykkään x 3
  • Informatiivinen Informatiivinen x 2
 2. Huli Seurustelun sensei Toukokuun äidit 2019 Heinämammat 2014 Tammimammat 2017

  Saako noita valkotaulu tusseja jostain? :)
 3. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Ainakin meidän tussit on hankittu kirjakaupasta. :)
 4. Uusperhesatu Asioista perillä oleva

  Suosittelen Viron Pärnua lomakohteeksi lapsiperheille. Olen itse käynyt siellä lapsesta asti, ja äidiksi tultuani olen ollut siellä muutaman kerran lasten kanssa. Viimeisin reissu oli tällä viikolla, ja kylläpä taas muistui mieleen, miten hyvä kohde Pärnu on lapsiperheelle: valtava ja uskomattoman matala hiekkaranta (se ei siis tunnu syvenevän ollenkaan, uskomattoman kaukana rannastakin on vielä vain noin polveen asti vettä), aktiviteetteja lapsille rannan tuntumassa (minigolf, pomppulinna, iso leikkipuisto, trampoliineja, polkuautoja jne), vesipuisto (jossa ei kylläkään koettu tarvetta käydä kun ranta on niin upea), lukuisia vehreitä puistoja ja pienen matkan päässä teemapuisto Lottemaa. Lisäksi ravintoloiden edulliset annokset mahdollistavat ulkona syömisen vaikka joka päivä. :)

  Pärnuun on lisäksi melko edullista matkustaa. Mielelläni käyn uusissa paikoissa, mutta koska tämä kohde on niin lähellä, sinne tulee varmasti jatkossakin tehtyä kesäreissuja koko perheen voimin.
  • Tykkään Tykkään x 6
 5. Uusperhesatu Asioista perillä oleva

  Kesäretkikohteeksi Kaiturin tila (Varsinais-Suomessa asuville ja lomaileville). Linkitän blogiini kirjoittamani arvostelun niin ei tarvitse kirjoittaa uudestaan samoja asioita. Todella vahva suositus!
 6. Wiivus Näppärä viestien naputtelija Marraskuun äidit 2019 Syyskuiset 2021

  Onko kellään mielipidettä, mitkä olisi hyvät vaunut (yhdistelmät) maalle. Osittain joutuu lenkkeilemään hiekkatiellä, osittain maantien vierustalla sekä asfaltilla.

  Onko kokemuksia Emmaljungan super vikingeistä, onko etupyörät kuitenkin liian pienet?
 7. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Merkkiin kantaa ottamatta suosittelen vaunuja joissa on tukevat (isot, jotka ei käänny) pyörät. Meillä oli Emman, jotka ajoi yhdellä lapsella asiansa hyvin vaihtelevassa maastossa ja ahkerassa käytössä. Sen verran kuitenkin alkoi loppua kohden pikkuvikoja että ei säästetty toiselle lapselle. Tiedä sitten olisiko kalliimmat kestäneet toiselle lapselle.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. Tips Asioista perillä oleva Syysmammat 2018

  Meillä on samanlaiset lenkkeilymaastot ja päädyttiin kotimaisiin: Ora-Jetissä on lukittavat aika isot etupyörät (kääntyvyys oli kuitenkin joskus kaupungilla hyvä ominaisuus eli kiva kun sai molemmin päin). Mahtui kivasti myös autoon. Ei valittamista, kahdella lapsella nyt palvelleet.
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Wiivus Näppärä viestien naputtelija Marraskuun äidit 2019 Syyskuiset 2021

  Ei taida tuota mallia enää olla Oralla saatavilla. Ja on tosi hankalaa, kun ei hyvin lähellä oo Oran jälleenmyyjääkään. :sad001 Ainoastaan Emmaljungaa, Stokkea, Britaxia taitaa olla täällä Kuopiossa.
 10. Yölento Supliikin supersankari Marrasmammat 2016

  Meillä ensimmäiset vaunut oli Britax smile - malliset. Asutaan kaupungissa, mutta lenkkeilin myös maastossa, jopa metsässä noiden kärryjen kanssa. Etupyörät on kääntyvät, mutta saa lukittua. Itse en sitä ominaisuutta kyllä kaivannut. Metsässä toki sai molemmin käsin työntää, koska vaunut ovat aika korkeat.

  Hankittiin uudet vain siksi, että lapsi on jo liian pitkä tuohon malliin.
 11. siska Kommentoinnin ninja Heinämammat 2018

  Mä taas sanoisin et hyvä olla isot etupyörät, ja itse tykkään siitä et on kääntyvät, mutta oltava myös lukittavat koska helpottaa sit lumihangessa ja hankalassa maastossa. Ehkä makukysymys :) Emmaljungan super vikingit varmaan ostaisin noista merkeistä, itsellä ei tosin oo omaa kokemusta. Niillä on se outdoor runko jossa on aika passelin näköiset renkaat. Plus jos haluaa joskus tuplavaunut niin noi on yhteensopivat sen double vikingin 735:n kanssa.

  Mut siis jokatapauskessa ehdottomasti kannattaa jossain käydä vähän kattelemassa eri vaihtoehtoja :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Wiivus Näppärä viestien naputtelija Marraskuun äidit 2019 Syyskuiset 2021

  Käytiinkin tänään taas katsomassa. Super vikingien valmistus loppuu tän vuoden aikana. Päädyttiin sitten vielä katselemaan vaunuja. Nyt oltais päätymässä Emmaljungan nxt90 vaunuihin, niihinkin saa tarvittaessa päällekkäin istuimen ja kopan tai kaksi istuinta.
 13. Heispanen Hyväntuulinen höpöttäjä Heinä-äidit 2020

  Haluisko joku suositella aika pienikokoisia vaunuja (ei tarvii olla mikään maasturi, ei liikuta maastossa, mutta kuitenkin lumeen sopivat). Meillä on siis rajalliset säilytys ja liikuttelumahdollisuudet, joten pitäis olla aika kompaktinkokoset. Ei haluttais maksaa itteemme kipeeks eli edullisuudesta myös plussaa :happy: Erityisplussaa jos on jonkinlainen modausmahdollisuus myöhemmin rattaiksi!
 14. Lya M. Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Osaisiko joku suositella edullista pinnasänkyä, ehdottomasti sälepohjalla?

  Käytettyjä tavaroita otan vastaan vain sukulaisilta ja kavereita, koska silloin tiedän käyttöhistorian.

  Isovanhemmat ehtivät jo kierrättää sen mikä heillä oli esikoisen vierailuja varten, ja oma vanha tuhoutui.
 15. Pingviiniemo Seurustelun sensei Heinäkuiset 2021

  ''Vauva tunnustelee, eläimet'' kirja on meidän 4kk pikkumiehen suosikki, osaa jo sivujakin lääppiä hienosti. On aivan täpinöissään kun sen näkee. Myös kaikkia vau-kirjan kirjoja, joita olen ostellut esim. kirpparilta on tykännyt katsella.
  • Tykkään Tykkään x 2
 16. Pingviiniemo Seurustelun sensei Heinäkuiset 2021

  Tulipa mieleen vielä sellainen, että me aloitettiin pojan kanssa kiinteät hedelmäsoseista ja kappas vain, eihän kasvissoseet sen jälkeen enää uponneetkaan. Tein niin, että keitin Bataattia tai porkkanaa ja lisäsin muussattuun soseeseen Valio Onni porkkana-ja perunavelliä. Meillä alkoikin sen jälkeen kasvisoseet maistua. :happy: Ensikerralla ei aloiteta hedelmästä...
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 17. Haukikanto Tietävä tietäjä Joulukuun äidit 2019

  Jotkut kyseli vaunuista. Ollaan noihin kumipyöräisiin emmaljungiin oltu tyytyväisiä. Ei siis mitään kääntyviä tai muovipyöriä. Nää on hiljaiset ja kevyet lykkiä maastossa ja asvaltilla. Muovipyörät ratisee hiekoitetulla asvaltilla ikävästi, ainakin nuo mitkä meillä on matkarattaina.
  Näillä vanhanmallin emmaljungilla en tosin lähde kaupungille enkä nostele auton kyytiin jatkuvasti, koska runko-osa painaa sen verran ja on aika jäykkä litistettävä.
  Portaita pitkin joudun kulkemaan ja tuo aisan säätö (kierrettävä, ei taitu) antaa periksi kun paino on aisan varassa portaissa, joten portaiden jälkeen pitää aina lyhentää uudestaan - se on ainoa huono puoli mutta senkin kanssa pystyy elään.
  Kumipyöristä en luopuisi, toimii lumihangessakn. Nuo on aika sileät kumipyörät - tulee vähemmän mutaa sisälle kuin jos olis karkeammat. Silti kulkee hyvin maastossa.
 18. Pingviiniemo Seurustelun sensei Heinäkuiset 2021

  Me ostettiin tori.fi:stä jotkut Brion yhdistelmvaunut. Pienet, isopyöräiset ja ketterät, joissa on puhkeamattomat renkaat. Ihan unelmat! Kannattaa katella jos löytyy Brion vaunuja vielä jostain. Tosi kompakteja.

  Muoks. Asutaan kaupungissa kerrostalossa ja vaunut kulkee talvellakin loistavasti.
  • Tykkään Tykkään x 2
 19. Heispanen Hyväntuulinen höpöttäjä Heinä-äidit 2020

  Hei kiitos kovasti! Olisko ollu just Brion (nykyisin britaxin) smile, joista oon lukenu hyvää, et on pienet ja ketterät. Juurikin 60-luvun kerrostalo ja pieni hissi, niin melkeinpä pääkriteerinä vaunuille olis et mahtuisivat sinne :rolleyes:
  • Tykkään Tykkään x 2
 20. Heispanen Hyväntuulinen höpöttäjä Heinä-äidit 2020

  Huikkaan vielä tännekin, että britaxin smileihin tosiaan päädyttiin ja mahtui kun mahtuikin meidän hissiin, jopa niin, että itsekin mahtuu kyytiin :grin plussaa noissa vaunuissa kyllä kompaktin koon lisäksi tosi helposta kokoontaittomekanismista, hyvistä pyöristä, isosta säilytyskorista ja jousituksesta :happy:
  • Tykkään Tykkään x 2