Spämmi-botti iskenyt foorumille - asiaa selvitetään.

Keskustelun 'Adminilla on asiaa' aloitti Vargynja, 21 syys 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Foorumille on näemmä iskenyt yksityisviestejä lähettävä spämmibotti. Ylläpito hoitaa asiaa. Botti on myös luonut useamman käyttäjätilin, joten homma ei hoidu ihan kädenkäänteessä. Pahoittelemme tapahtunutta ja toivotamme kärsivällisyyttä asiasta kärsiville. Spämmiviesteissä olevia linkkejä ei kannata avata.

  Minulle yksityisviestin laittaminen ei ole suositeltavaa ennen kun ongelma on ratkaistu. Otathan tarvittaessa yhteyttä joko täällä Adminilla on asiaa osastolla, Ota yhteyttä ylläpitoon osastolla, raportoimalla tai laittamalla sähköpostia (paivi.jarvinen@sandviks.com). Moderaattorimme Bella Swan vaikuttaisi tällä hetkellä säästyneen spämmiyksityisviesteiltä, joten myös häneen voi ottaa yhteyttä ylläpidollisissa asioissa.


  // Vaikuttaisi siltä että ongelmia ei ole ollut maanantain 21.9. jälkeen. Sinä päivänä tulleista viesteistä ei ole tarpeen enää ilmoittaa. Jos sen jälkeen on tullut häiriöyksityisviestejä tai muita ongelmia niistä on aina hyvä ilmoittaa. Minuun saa myös taas yhteyden yksityisviestilläkin. :)
  • Tykkään Tykkään x 5
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
  Last edited: 28 syys 2020
 2. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Olen bannannut useita spämmitilejä ja IT-tuki painii asian kanssa, jotta samasta lähteestä ei tulisi enempää spämmiä. Jos saatte spämmiyksityisviestejä tämän ajanhetken jälkeen, suosittelen ilmiantamaan ne. Ennen tätä hetkeä tulleita ei tarvitse enää ilmoittaa. Tili jolta ne on lähetetty on todennäköisesti estetty. Kiitos kaikille ongelmasta ilmoittamisesta ja kärsivällisyydestä. :)

  // Itselleni ei ole nyt hetkeen tullut spämmiyksityisviestejä. Minuun pitäisi siis saada yhteyden myös yksityisviestillä. Vastaamisessa voi olla viivettä.
  • Tykkään Tykkään x 3
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
  Last edited: 21 syys 2020
 3. kirahvi36 Foorumin legenda Elomammat 2018

  Ilmiannoin juuri yhden mikä oli tullut
 4. pikkumyy91 Näppärä viestien naputtelija Helmikuiset 2021

  Johtuukohan tästä, kun tänään aiemmin yritin tulla foorumille tietokoneelta ja puhelimesta, niin sivulle lävähti heti teksti "your ip-adress has been banned". En siis päässyt foorumille ollenkaan, mutta tovin päästä onnistui normaalisti?
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Suski75 Seurustelun sensei Helmikuunmammat 2016 Elokuun äidit 2019

  Minulle ei ole tullut yhtään viestiä, mutta sellainen kysymys heräsi, että kun eilen illalla foorumi oli todella hidas ja jumitteli, niin oliko näillä yhteys?
 6. KaarinHa Tietävä tietäjä Lokamammat 2017

  Huomasin tämän ilmoituksen vasta nyt ja kerkesin ilmiantaa spämmiviestin, anteeksi häiriö :) Hyvä kun asiaan on puututtu :thumleft
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 7. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Tämä todennäköisesti tapahtui, kun yritettiin saada spämmitilit estettyä enemmän kuin yksi kerrallaan. Pahoittelut tapahtuneesta.
 8. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Saattoi hyvin olla. Tiedotan joka tapauksessa IT-tuelle asiasta. Kiitos tiedosta.
 9. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  IT-tuki sai uskoaksemme estettyä tänään tästä lähteestä tulevien bottien toiminnan. Sen jälkeen ei nähtävästi ole tullut uusia häiriöitä. Seuraamme tilannetta ja jatkamme taistelua jos jotain vielä ilmenee.
  • Tykkään Tykkään x 2
 10. Heitsu1996 Kunnioitettu kommentaattori Kesäkuun äidit 2019

  Joo tänään itelle tuli spämmiltä seksuaali sävyinen viesti ja linkki.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
 11. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Ei nämä ainakaan ole luovuttaneet. Valitettavasti. Kyllä, foorumi toimii juuri nyt hyvin, hyvin hitaasti. Kyllä, riesaksemme on ilmestynyt iso liuta uusia käyttäjätunnuksia, jotka on samasta lähteestä kuin aiemmat häiriköt. Teemme IT-tuen kanssa parhaamme että ongelma saataisi kokonaan hävitettyä.
  • Tykkään Tykkään x 3
 12. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Foorumin pitäisi taas ainakin tällä erää toimia tavallisesti, siis ilman ylimääräistä hidastelua. Saa sanoa, jos alkaakin taas hidastella. Kyllä nämä selätetään askel kerrallaan. :)
  • Tykkään Tykkään x 2
 13. Lumiprinsessa Puuhakas puhuja Marraskuun äidit 2019 Helmikuiset 2022

  Mää kerkesin kans reportata spämmiviestin ennen ku huomasin tämän! Pahoittelut!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 14. Siiru Sanavalmis juttuseppä Huhtiäidit 2020 Lokamammat 2017

  Sama homma.
 15. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Ei haittaa ilmoitetut spämmiviestit. Olen vain iloinen että meillä on käyttäjiä jotka ilmoittaa näistä niin ei jää ainakaan huomaamatta. :)
  • Tykkään Tykkään x 2
 16. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Koska tämä botti yritti hukuttaa minut mainosviesteihin niitä on yhä inboxissani paljon. Näin ollen niiden sekaan on saattanut hukkua jokin oikeakin yksityisviesti. Olen nyt vastannut kaikkiin löytämiini viesteihin, jotka kaipasivat vastausta. Jos odotat minulta vastausta yksityisviestiin, pyydän pahoitellen lähettämään uuden viestin.
 17. Lya M. Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Samoin minulle, mutta ehdin tuhota keskustelun.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 18. Pepinen Oman äänensä löytänyt

  Tuli tännekin yv:llä spämmiä
 19. Rapumamma Puuhakas puhuja Maaliskuiset 2021

  Mulle kans tuli, en kyllä muista mikä päivä kun luin vaan viestin, enkä ole ollut moneen päivään foorumilla
 20. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Ellei maanantain jälkeen ole tullut kenellekään voinemme olla varovaisen toiveikkaita. Ihan vielä ei uskalla luvata, mutta näyttäisi siltä että IT-tuen toimet tehosi ja näiden bottien toiminta on estetty. Pidämme yhä silmät auki, mutta jos mitään ei tapahdu juttu on ratkaistu. :)