"Sokerirasituskokeessa määritetään 12 tunnin paaston jälkeen verensokerin paastoarvo, sen jälkeen juodaan 75 g sokeria sisältävä liuos ja verensokeri mitataan 1 ja 2 tunnin kuluttua. Raskausdiabetes on kyseessä silloin, kun kahden tunnin sokerirasituksessa yksikin arvo on poikkeava eli liian korkea. Laskimoplasmasta määritettyjen glukoosipitoisuuksien raja-arvot, joiden alapuolelle verensokerin pitää jäädä, ovat 5.3 mmol/l paaston jälkeen, 10.0 mmol/l tunnin ja 8.6 mmol/l kahden tunnin kuluttua kokeen aloituksesta."
Raskauden jälkeen raskausdiabetikoille tehtävän sokerirasituksen viitearvot ovat erit kuin raskaudenaikaiset. Verikoe otetaan tällöin vain kaksi kertaa kolmen sijaan, tunnin kohdalla ei näytettä oteta.
Normaali paastoarvo on alle 6.1 mmol/l ja kahden tunnin arvo alle 7.8 mmol/l.