Salaiset ryhmät (uudet säännöt)

Keskustelun 'Foorumin säännöt' aloitti Vargynja, 18 huhti 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Salaisten ryhmien säännöt ja ohjeet

  1) Kuinka pääset salaiseen ryhmään?
  2) Mitä sitten, kun pääset salaiseen ryhmään?
  3) Selitys, miksi kriteerit ovat olemassa.
  4) Miten ryhmästä poistaminen tapahtuu?
  5) Suljetaanko salainen ryhmä?
  6) Mitä tehdä, jos ryhmä ei näy puhelinsovelluksessa?
  7) Milloin salainen ryhmä tulee?

  Lasketuilla ajoilla on omat salaiset ryhmät Laskettu aika tammikuussa 2014 -ryhmästä eteenpäin. Salaisiin ryhmiin on pääsy vain aktiivisilla käyttäjillä. Ryhmässä voi siis keskustella yksityisesti ilman pelkoa, että ulkopuoliset pääsisivät lukemaan keskusteluja tai että viestejäsi lainattaisiin juttuihin. Kukaan ryhmän ulkopuolinen - ylläpitoa lukuunottamatta - ei pääse lukemaan ryhmässä käytyjä keskusteluja! :) Myöskään ylläpito ei lue salaisen ryhmän viestejä ellei siihen ole aihetta mahdollisesti keskusteluun puuttumisen vuoksi.

  Nämä säännöt on hiottu yhdessä foorumin jäsenten kanssa. Valitettavasti kaikkien toiveita ei voi toteuttaa, pyrimme parhaaseen kompromissiin! :pompus:

  Myös keskenmenon kokeneille ja lapsettomuudesta kärsiville on omat salaiset ryhmänsä! Lue keskenmenon kokeneiden salaisen ryhmän ohjeet ja säännöt täältä ja lapsettomuudesta kärsivien täältä! Nyt myös erityisperheissä eläville on oma salainen ryhmänsä. Ryhmän säännöt löytyvät täältä!

  HUOM! Salaiset ryhmät ovat ryhmiä foorumilla, eivät Facebookissa. Vau.fi tai vaufoorumi ei ylläpidä keskusteluryhmiä Facebookissa. Vau.fi:n ainoat Facebook-sivut ovat nämä: https://www.facebook.com/vaufi. Luethan myös foorumin Facebook-säännöt!


  1. Ennen kuin pääset ryhmään mukaan sinun täytyy täyttää seuraavat kriteerit:

  - Sinulla on nimimerkki.
  - Olet kirjoittanut lasketun ajan ryhmässäsi yli 20 viestiä.
  (Eli jos haluat joulukuisten 2019 salaiseen ryhmään, kirjoita 20 viestiä Joulukuiset 2019 -ryhmään.) Myös odottajaryhmäsi leikkihuoneeseen kirjoitetut viestit lasketaan.
  - Olet ollut Vau foorumin jäsen vähintään neljä viikkoa eli 28 päivää. Jos siis olet rekisteröitynyt keskiviikkona voit päästä salaiseen ryhmään neljän viikon päästä tiistaina.
  - Sinut on listattu lasketun ajan ryhmäsi lasketut ajat -listaan raskausaikana. HUOM! Laskettu aika -lista suljetaan lasketun ajan kuukauden mentyä.

  Pääset tarkistamaan lasketun aikasi ryhmään kirjoittamasi viestit näiden ohjeiden avulla!

  Jos täytät kriteerit ja haluat mukaan ryhmään, ilmoita siitä Bella Swanille yksityisviestillä - muistathan ilmoittaa viestissä myös, mihin ryhmään haluat! (Lue yksityisviestien lähettämisohjeet täällä!) :)

  HUOM! Uudet ryhmäläiset salaisiin ryhmiin lisätään tiistaisin ja perjantaisin, useimmiten ilta-aikaan.

  2. Kun sinut on lisätty ryhmään:

  - Profiilikuvasi alle ilmestyy ryhmä-palkki (banneri).
  Huomioithan, että normaalisti lisään uudet jäsenet ryhmiin tiistaisin ja perjantaisin päivällä tai myöhään illalla.
  - Salainen ryhmä näkyy sinulle lasketun aikasi keskustelujen yläpuolella.
  - Sitoudut olemaan levittämättä salaisessa ryhmässä puhuttuja asioita ryhmän ulkopuolelle.
  Muiden salaisessa ryhmässä kirjoittaneiden asioiden levittäminen ryhmän ulkopuolelle on kielletty. Tällaista toimintaa harrastava ryhmäläinen voidaan poistaa ryhmästä.
  - Odotusaikana sinun tulee kirjoittaa salaisessa ryhmässä vähintään 10 viestiä kuussa.
  Ryhmä on tarkoitettu aktiivisimmille käyttäjille, joten vähemmän aktiiviset käyttäjät poistetaan ryhmästä.
  - Lasketun ajan kuukautenasi ja vauvavuoden aikana sinun tulee kirjoittaa vähintään 5 viestiä kuussa salaiseen ryhmääsi. Synnyttämässä ja vauvan kanssa ei ole välttämättä yhtä hyvin aikaa tai energiaa olla foorumilla, mutta ryhmä on edelleen tarkoitettu aktiivisille käyttäjille ja silloin ei viesti tai joskus kaksi viikossa luulisi olevan ihan mahdotonta. :)
  - Kun lasketusta ajasta on yli vuosi sinun tulee kirjoittaa vähintään yksi viesti kuussa kyseiseen ryhmään. Kun vauvavuodesta on selvitty yhdessä ryhmäläiset tuntenee toisensa kyllin hyvin ja keskustelu luonnollisesti vähenee lasten kasvaessa. Kokonaan hiljentyneet käyttäjät kuitenkin voidaan poistaa.

  3. Miksi salaisella ryhmällä on kriteerit?

  "Ovatko kriteerit kiveen hakattu? Enkö pääsisi salaiseen ryhmään, jos lupaan olla aktiivinen?" Tätä kysytään aina välillä. Salaisten ryhmien kriteereihin on hyvä syy, ja siksi niistä pidetään kiinni. Joten ei, valitettavasti sinua ei voida lisätä salaiseen ryhmään, jos et täytä kriteereitä. :happy118

  Säännöt on luotu takaamaan, että käyttäjät saavat myös keskustella salaisuuksistaan rauhassa salaisissa huoneissa. Jos ryhmiin päästettäisiin kaikki, jotka ryhmään haluavat, eikä sääntöjä otettaisi huomioon, pääsisi kuka tahansa lukemaan salaisia ketjuja - eikä ryhmä enää olisi salainen. Ja mitä järkeä salaisissa ryhmissä silloin olisi?

  Harva salaisen ryhmän keskustelija myöskään haluaa, että heidän salaisia keskustelujaan pääsee lukemaan jäsenet, joihin he eivät ole ollenkaan päässeet tutustumaan aiempien viestien kautta.

  Yleiselle puolelle, myöskään laskettuihin aikoihin, ei ole edelleenkään mitään kriteereitä, ja sieltä saa varmasti myös vertaistukea, jos kriteerit salaiselle puolelle eivät täyty. Sinut lisätään hetimmiten salaiselle puolelle, kun lähetät liittymispyynnön ja täytät kriteerit! :)

  4. Miten ryhmästä poistaminen tapahtuu?

  - Salaisen ryhmän jäsenillä on vastuu ilmoittaa ei-aktiivisista käyttäjistä ylläpidolle. Voit tarkistaa ryhmäläisen viestimäärän näiden ohjeiden avulla! Ylläpidolla ei ole aikaa tarkkailla kaikkien viestimääriä, joten admin (Bella Swan) tarkastaa hänelle ilmoitettujen käyttäjien viestimäärät ja tekee tarvittavat toimenpiteet.
  -Jos sinut poistetaan ryhmästä, sinulle lähetetään ilmoitus yksityisviestillä.
  -Epäaktiivisuuden suhteen seurataan kahta edellistä kokonaista kalenterikuuta.
  • Jos käyttäjä on kirjoittanut kahden edellisen kuun aikana liian vähän hänet poistetaan suoraan ryhmästä.
  • Jos hän on kirjoittanut edellisenä kuuna liian vähän, mutta sitä edellisenä tarpeeksi häntä muistutetaan aktiivisuussäännöstä ja seurataan aktivoituuko hän uudelleen. Esimerkiksi jos nyt on huhtikuu ja hän on kirjoittanut helmikuussa tarpeeksi, mutta maaliskuussa ei.
  • Jos hän ei varoituksen jälkeen kirjoita ryhmään kriteerien mukaisesti hänet poistetaan ryhmästä.
  • Jos käyttäjä on kirjoittanut kuluvana tai edellisenä kuuna tarpeeksi monta viestiä, häntä ei poisteta eikä hän saa muistutusta vaikka hän olisi aiemmin ollut epäaktiivinen.

  - Jos sinut poistetaan salaisesta ryhmästä vähäisen viestimäärän takia ja haluat takaisin ryhmään, sinun tulee kirjoittaa kuukauden sisällä 10 postausta, joista vähintään viisi omaan lasketun aikasi ryhmään, ennen kuin pääset takaisin. Toiset viisi voit kirjoittaa minne mielit. Kun olet kirjoittanut tarvittavat 10 viestiä, lähetä pyyntö Bella Swanille. Oman lasketun ajan ryhmän leikkihuoneeseen kirjoitetut viestit lasketaan omaan ryhmään kirjoitetuiksi viesteiksi.
  - Jos sinut on poistettu ryhmästä kun olet esimerkiksi ollut sairaalassa kaksi viikkoa kerro siitä adminille. Tarkoitus on olla inhimillinen foorumi ja ymmärrämme jos tällaisesta syystä ei voi kirjoittaa foorumille. Tapauskohtaisesti voidaan siis lisätä käyttäjä takaisin ryhmään samantien. Emme vain voi tietää asiasta ellei siitä kerrota. Sama pätee siihen jos ei ole esimerkiksi päässyt kirjautumaan foorumille teknisten ongelmien vuoksi. Huom. Tämä toimii niin kauan kun sitä ei käytetä hyväksi.

  5. Suljetaanko salainen ryhmä?

  Laskettujen aikojen listat suljetaan kyseisen kuun loputtua (esim. tammikuun 2020 lista suljetaan 1.2.2020), ja tämän jälkeen uusia jäseniä ei listaan oteta mukaan. Ne, jotka ovat listalle ilmoittautuneet ja jo aiemmin kirjoitelleet lasketun ajan ryhmään pääsevät kuitenkin edelleen salaiselle puolelle puolen vuoden ajan - täysin uusia jäseniä salaiseen ryhmään ei siis listan sulkemisen jälkeen enää pääse. :happy118

  Ryhmään ei pääse enää yli puoli vuotta lasketun ajan jälkeen. Eli tammikuun 2020 ryhmään ei pääse elokuussa 2020. Tämä siksi koska salainen ryhmä on siinä ajassa ryhmäytynyt ja uudet jäsenet voi tuntua vierailta, vaikka olisivatkin olleet näkyvässä ryhmässä silloin puoli vuotta sitten aktiivisia. Ryhmästä kerran poistetut jäsenet voidaan yhä lisätä myöhemminkin takaisin ryhmään. Ovathan he vanhoja tuttuja.

  6. Milloin saadaan salainen ryhmä?
  Kunkin kuukauden salainen ryhmä luodaan, kun kyseisen kuukauden ryhmässä on yhteensä 400 viestiä. :)
  Last edited by a moderator: 8 tammi 2021

Jaa tämä sivu