Saitko vauvan iholle heti synnytyksen jälkeen?

Keskustelun 'Synnytys' aloitti Vargynja, 12 syys 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Nostettiinko vauva päällesi ihonkontaktiin heti synnytyksen jälkeen?

  Esikoinen syntyi sektiolla ja vietiin tarkastettavaksi ja hoidettavaksi. Ehdittiin vain näyttää ennen kun vietiin ja sain hänet sitten heräämöön. Kuopus sen sijaan pääsi aika lailla saman tien iholle. Vähän kätilöt kuivaili ensin, mutta se lienee vakio.
 2. Ginger Addikti Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Molemmat on nostettu ihan suoraan syliin. Toisen lapsen syntyessä nosti kätilö ylös syliin vauvan niin, että lyhyt napanuora oikein nyppäsi ikävästi itseä. Siinä sitten sain istukan pöhistellä ulos vauva sylissä.
 3. Suski75 Addikti Helmikuunmammat 2016 Elokuun äidit 2019

  Sain. Sillä hetkellä se oli hirveää, koska kauhean synnytyksen jälkeen olisin halunnut ihan hetken levätä niin ettei minun tarvitse huolehtia mistään tai tehdä mitään. Kätilö kuitenkin antoi ymmärtää, että pakko on, ja jostain kirjastakin olin lukenut että heti pitää ottaa lapsi ihokontaktiin, joten velvollisuudentunnosta niin tein.

  Toisen lapsen kohdalla vauva nostettiin onneksi aika äkkiä minulta pois, koska verenvuoto aiheutti jonkin verran härdelliä, ja lasta olisi ollut vaikea pitää iholla kun yhdestä kädestä otetaan verta ja toiseen käteen laitetaan kanyylia.
  Last edited: 13 syys 2021
 4. elaffy Ei muuta elämää Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Olen saanut kaikki heti ihokontaktiin. Kolmannen kanssa oli pitkät ensi-imetyksetkin ennen mittailuja ja tarkistuksia.
 5. Foreverfever Naimisissa foorumin kanssa Maaliskuiset 2021

  Mun mielestä nuo kaikki 4 on ihan suoraan vaan nostettu syliin ensin rinnan päälle ja siitä sitten hetken päästä imetys samalla kun istukka synnytetty.
 6. pronssi Ihastunut foorumiin Joulukuiset 2021 Maalismammat 2017

  Esikoinen nostettiin heti syliin, mutta en muista kuinka kauan hän sai siinä olla. Vähän sekavat muistikuvat on, mutta synnytyskertomuksessa mainittiin ensi-imetyksen olleen puolen tunnin iässä, joten vauvaa taidettiin mittailla siinä välissä kai...
 7. Noonana Aloittelija

  Molemmat olen synnyttänyt sektiolla. Ekaa näytettiin ja seuraavan kerran näin osastolla. Toinen oli jonkun aikaa iholla ja sit nähtiin osastollla taas.
 8. VilKa Tuttu foorumilla Heinäkuiset 2021

  Meillä oli yllätyksenä tosi lyhyt napanuora joten kätilö piteli vauvaa kunnes napanuora oli sykkinyt loppuun ja mieheni sai sen leikattua, tämän jälkeen annettiin ihokontaktiin ja syömään, kunnes otettiin mittauksiin ja annettiin isänsä syliin paidan alle :)

Jaa tämä sivu