Olisi mielenkiintoista vaihtaa ajatuksia, kokemuksia ja vinkkejä ruokavalion suhteen muistaen kuitenkin sen, että se mikä sopii toiselle, ei ehkä käykään toisen makuun ja tilanteeseen. Myös kaikenlaiset kysymykset voisi listata tähän alle, jotta mahdollisimman moni saa vastauksia mieltä askarruttaviin aiheisiin.
Itsehän olen ollut kasvissyöjä 15 vuotta, jonka jälkeen siirryin vegaaniseen ruokavalioon pari vuotta sitten. Nyt en oikein tiedä, miten koostaa päivittäiset ateriani, kun kyse on näinkin merkittävästä asiasta. Ravintolisien (omega3, raskausvitamiini, d- vitamiini) suhteen hölläsin jo liekaa ja valitsin sellaiset tuotteet, jotka tukevat raskautta parhaiten. Mutta sitten tulee syömisten miettimisen vuoro, ja olen hukassa.
Nyt vielä toistaiseksi ajattelin syödä kasvispainotteisesti, mutta ostin jo kaappiin tavallista maitopohjaista luonnonjogurttia ja rasiamargariinia, joissa on eläinperäisiä ainesosia. Kalaa harkitsen myös syöväni, kunhan pääsen ajatuksissani sen kipukynnyksen yli, joka yhä haluaisi jatkaa vegaanilinjalla, jos se edesauttaa raskauden normaalia etenemistä ja lapsen kehitystä. Liian tiukka en siis aio ruokavaliossani olla.
Sitten tullaankin jännän äärelle. Käytän makeutusaineita kahvissani ja satunnaisesti myös smoothieissa ja pirtelöissä, mutta nuo, mitä omistan, ovat kiellettyjen listalla. Olenkin nyt googlettanut stevian käytön turvellisuudesta, jos siirtyisin siihen, mutta siitä liikkuu monenlaista mielipidettä ja tutkimustulosta, joista ei ota selvää erkkikään. Sokeria en mielelläni käyttäisi yhtään, jos ei ole pakko, mutta kahvi ilman makeutusta on mahdoton yhtälö. Onko kenelläkään kokemusta tai tarkempaa tietoa?
Nyt kun ravinnonsaannin merkitys ja laatu korostuvat, ajattelin marssia ravitsemusterapeutin pakeille, sillä en luota omiin tietoihini ja taitoihini tarpeeksi jämäkästi. Ja nythän on kyseessä kuitenkin toisenkin ihmisen elämä. Jos joku tietää, mitä kautta kannattaa lähteä hakemaan rav.ter. lähetettä, huikatkoon! Neuvolaan varmaan soittelen joka tapauksessa nyt alkavalla viikolla.
Itsehän olen ollut kasvissyöjä 15 vuotta, jonka jälkeen siirryin vegaaniseen ruokavalioon pari vuotta sitten. Nyt en oikein tiedä, miten koostaa päivittäiset ateriani, kun kyse on näinkin merkittävästä asiasta. Ravintolisien (omega3, raskausvitamiini, d- vitamiini) suhteen hölläsin jo liekaa ja valitsin sellaiset tuotteet, jotka tukevat raskautta parhaiten. Mutta sitten tulee syömisten miettimisen vuoro, ja olen hukassa.
Nyt vielä toistaiseksi ajattelin syödä kasvispainotteisesti, mutta ostin jo kaappiin tavallista maitopohjaista luonnonjogurttia ja rasiamargariinia, joissa on eläinperäisiä ainesosia. Kalaa harkitsen myös syöväni, kunhan pääsen ajatuksissani sen kipukynnyksen yli, joka yhä haluaisi jatkaa vegaanilinjalla, jos se edesauttaa raskauden normaalia etenemistä ja lapsen kehitystä. Liian tiukka en siis aio ruokavaliossani olla.
Sitten tullaankin jännän äärelle. Käytän makeutusaineita kahvissani ja satunnaisesti myös smoothieissa ja pirtelöissä, mutta nuo, mitä omistan, ovat kiellettyjen listalla. Olenkin nyt googlettanut stevian käytön turvellisuudesta, jos siirtyisin siihen, mutta siitä liikkuu monenlaista mielipidettä ja tutkimustulosta, joista ei ota selvää erkkikään. Sokeria en mielelläni käyttäisi yhtään, jos ei ole pakko, mutta kahvi ilman makeutusta on mahdoton yhtälö. Onko kenelläkään kokemusta tai tarkempaa tietoa?
Nyt kun ravinnonsaannin merkitys ja laatu korostuvat, ajattelin marssia ravitsemusterapeutin pakeille, sillä en luota omiin tietoihini ja taitoihini tarpeeksi jämäkästi. Ja nythän on kyseessä kuitenkin toisenkin ihmisen elämä. Jos joku tietää, mitä kautta kannattaa lähteä hakemaan rav.ter. lähetettä, huikatkoon! Neuvolaan varmaan soittelen joka tapauksessa nyt alkavalla viikolla.
Muokattu viimeksi: