Uusperhesatu
Asioista perillä oleva
Otetaanko reseptiketju kesäisille herkuille? Tein nimittäin tänään ihanaa britakakkua raparperitwistillä ja haluan jakaa sen kanssanne. :) Kirpakka raparperi tasapainotti ihanasti muun kakun makeutta. Oli eka kerta kun tein britakakkua, ja se onnistui täydellisesti.
Britakakku raparperitäytteellä
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki
3 valkuaista
1½ dl sokeria
Lisäksi
2,5 dl vispikermaa
sokeria maun mukaan
1 l mansikoita
2 raparperinvartta
2 dl vettä
½ dl sokeria
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa keltuaiset joukkoon. Lisää jauhot ja leivinjauhe sekä lopuksi maito. Sekoita hyvin. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi.
Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa napakaksi vaahdoksi. Levitä vaahto taikinapohjan päälle pellille siten, että se ei yllä aivan taikinareunaan asti.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa 20-25 minuuttia. Jäähdytä. Vaahdota kerma sokerin kanssa.
Valmista täyte. Leikkaa raparperit muutaman sentin pätkiksi. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri. Lisää raparperit, kun sokeri on liuennut. Hauduta raparpereja muutama minuutti ja nosta ne pois liemestä, kun ne ovat hieman pehmenneet. Lohko mansikat.
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä pohjalle raparperia, sitten kermavaahtoa ja pilkottuja mansikoita. Nosta toinen kakkulevy päälle ja koristele päällinen kermalla ja mansikoilla. Tarjoa kakku melko nopeasti täyttämisen jälkeen, ettei marenki muutu vetiseksi.
(Hieman fiksattu Kodin Kuvalehden resepti)
Britakakku raparperitäytteellä
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki
3 valkuaista
1½ dl sokeria
Lisäksi
2,5 dl vispikermaa
sokeria maun mukaan
1 l mansikoita
2 raparperinvartta
2 dl vettä
½ dl sokeria
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa keltuaiset joukkoon. Lisää jauhot ja leivinjauhe sekä lopuksi maito. Sekoita hyvin. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi.
Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa napakaksi vaahdoksi. Levitä vaahto taikinapohjan päälle pellille siten, että se ei yllä aivan taikinareunaan asti.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa 20-25 minuuttia. Jäähdytä. Vaahdota kerma sokerin kanssa.
Valmista täyte. Leikkaa raparperit muutaman sentin pätkiksi. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri. Lisää raparperit, kun sokeri on liuennut. Hauduta raparpereja muutama minuutti ja nosta ne pois liemestä, kun ne ovat hieman pehmenneet. Lohko mansikat.
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä pohjalle raparperia, sitten kermavaahtoa ja pilkottuja mansikoita. Nosta toinen kakkulevy päälle ja koristele päällinen kermalla ja mansikoilla. Tarjoa kakku melko nopeasti täyttämisen jälkeen, ettei marenki muutu vetiseksi.
(Hieman fiksattu Kodin Kuvalehden resepti)