Iona
Satasella mukana keskusteluissa
AMERIKKALAINEN JUUSTOKAKKU
Pohja:
50g voita
10 digestive-keksiä
1/2 dl fariinisokeria
Täyte:
6 liivatelehteä
300g maustamatonta juustoa esim Philadelphia
3 dl kermaviiliä
2,5 dl tomusokeria
2 tl vanilijasokeria
n. 5 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
vadelmia, persikan viipaleita, mangososetta (jos haluaa kiinteän lisäkerroksen niin liivatteen kanssa) tai mitä vaan keksii!
Sulata rasva. Murskaa keksit huhmareessa. Sekoita keksinmurut, rasva ja fariinisokeri. Painele seos pyöreän vuoan pohjalle ja reunoille (dia n 25cm). Pane vuoka jääkaappiin. Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita juusto, kermaviili, sokerit ja sitruunan mehu tasaiseksi massaksi (vatkaimella). Puserra vesi liivatteista ja liota ne kiehuvaan vesi- tai persikanliemitilkkaan. Jäähdytä ja sekoita tasaisena nauhana juustoseokseen. Anna seoksen hieman hyytyä ja kaada vuokaan. Anna kakun kiinteytyä jääkaapissa vähintään 3h tai miel. enemmän. Koristele.
Käytän ite vuokana tollasta täytekakkuvuokaa, kun siitä saa kätevästi reunat irrotettua. Nostin määriä tohon täytteeseen kun mun mielestä oli ensin aika niukasti, tässä siis jo nostetut määrät. Myös pohjan määriä voi mun mielestä nostaa viidesosalla, ainakin mulla menee osa suuhun jo ennen kun ehtii vuokaan [:D]
Niin ja tätä ohjetta varmaan helposti pystyy muokkaamaan esim jouluiseks kun laittaa digestiven sijaan pipareita, täytteeseen joulumausteita, sitruunan sijaan glögitiivistettä jne. NAM!
Pohja:
50g voita
10 digestive-keksiä
1/2 dl fariinisokeria
Täyte:
6 liivatelehteä
300g maustamatonta juustoa esim Philadelphia
3 dl kermaviiliä
2,5 dl tomusokeria
2 tl vanilijasokeria
n. 5 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
vadelmia, persikan viipaleita, mangososetta (jos haluaa kiinteän lisäkerroksen niin liivatteen kanssa) tai mitä vaan keksii!
Sulata rasva. Murskaa keksit huhmareessa. Sekoita keksinmurut, rasva ja fariinisokeri. Painele seos pyöreän vuoan pohjalle ja reunoille (dia n 25cm). Pane vuoka jääkaappiin. Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita juusto, kermaviili, sokerit ja sitruunan mehu tasaiseksi massaksi (vatkaimella). Puserra vesi liivatteista ja liota ne kiehuvaan vesi- tai persikanliemitilkkaan. Jäähdytä ja sekoita tasaisena nauhana juustoseokseen. Anna seoksen hieman hyytyä ja kaada vuokaan. Anna kakun kiinteytyä jääkaapissa vähintään 3h tai miel. enemmän. Koristele.
Käytän ite vuokana tollasta täytekakkuvuokaa, kun siitä saa kätevästi reunat irrotettua. Nostin määriä tohon täytteeseen kun mun mielestä oli ensin aika niukasti, tässä siis jo nostetut määrät. Myös pohjan määriä voi mun mielestä nostaa viidesosalla, ainakin mulla menee osa suuhun jo ennen kun ehtii vuokaan [:D]
Niin ja tätä ohjetta varmaan helposti pystyy muokkaamaan esim jouluiseks kun laittaa digestiven sijaan pipareita, täytteeseen joulumausteita, sitruunan sijaan glögitiivistettä jne. NAM!