Potta

Keskustelun 'Laskettu aika heinäkuussa 2015' aloitti Aubrey, 3 huhti 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Me saatiin se potta! Nyt potta hengailee olkkarissa, tyttö saa leikkiä sillä ja tutustua kapineeseen :) kaks kertaa on käynyt istumassa siinä ihan vaatteet ja vaipat päällä, on ollu hauskaa tytön mielestä :P
  • Tykkään Tykkään x 4
 2. marsupilami Päivystävä dosentti Toukomammat 2017

  Vois hankkia sen pienentimen. Onhan se tosiaan helpompaa kun ei tarttisi sitten sitä pottaakaan pestä :rolleyes:
 3. Aubrey Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Marrasmammat 2017

  Meillä ei kyllä tehdä istualteen mitään, ei mitään ennakkovaroituksia, ilmeestä näke ku pusertaa kakan jo pihalle. Seisaaltaan usein ja vieläpä mieluiten puhtaaseen vaippaan..
 4. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Meillä sama, just oot vaihtanu ni joha vääntää paskoo :D
 5. hannanna Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Kesämammat 2017

  Apuja? Meillä on pottailtu 7-kuisesta alkaen vaihtelevalla menestyksellä, kuitenkin aina hyvällä fiiliksellä ja monesti sinne on tuotostakin saatu, yhdessä vaiheessa melkein kaikki kakat saatiin pottaan. Viime aikoina poika ei ole kuitenkaan oikein enää malttanut istua potalla. Kakka tulee ainakin kerran päivässä aamuisin, mutta pääsäntöisesti vaippaan, kun ei potalla viihdytä. Joskus ehdin saada pojan potalle ajoissa, usein en. Onko kukaan kokeillut vielä esim. jonkinlaista tarrapalkintosysteemiä tai vastaavaa onnistuneista pottailukerroista? Tai olisiko jotain muita vinkkejä tähän touhuun? Kirjat tai mikään muukaan ei auta, jos aamuisin on kovasti meno päällä. Päiväkodissa homma toimii kuulemma paremmin ja siellä oltiinkin sitä mieltä, että kesällä voisi alkaa jo harjoitella kuivaksi...
 6. Yomanda Luottohahmo langoilla Heinäkuunmammat 2015

  Meillä auttaa vaan se että istuu pöntöllä supistajan kanssa. Kotona ei potalle suostuta vaikka muualla istuu siinä mallikkaasti
 7. Lyydia Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Tammimammat 2018

  Meillä on katseltu kirjoja potalla, mutta mieluiten tyttö kuitenkin tyhjentää side - tai tampoonipakettia. :-D
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Hauska Hauska x 1
 8. hannanna Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Kesämammat 2017

  Pöntön supistajaa voisi kyllä kokeilla.
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Jebsu Piirimestaruustason postaaja Tammikuiset 2021 Heinäkuunmammat 2015

  Meillä on nyt vihdoin alkanut onnistaa potan kanssa - poika jaksaa istua, ja nyt kun on muutamana päivänä peräkkäin saatu kakat pottaan, on poika ehkä vähän tajunnut että kivempihan se on sinne kakkiakin!
  Pakko myöntää, että piti ottaa iPadi avuksi alkuun, nyt riittää jo välillä kirjakin seuraksi - ja ehdottomasti niin, että kukaan ei ole näköpiirissä, tarvii siis oman rauhansa.
  Olen niiiin onnellinen jo näistä muutamasta pottakakasta! Pökälebileet! :smiley-bounce016
  • Tykkään Tykkään x 5
  • Hauska Hauska x 1
 10. Naks Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Tammimammat 2017

  Ollaankohan me ainoita, jotka ei oo tosissaan edes aloittaneet pottaharjoittelua... Tyttö on kyllä toisinaan istunut potalla, mutta ei sinne mitään ole tullut. Ilmoittaa kyllä aina, kun on kakka vaipassa, mutta ei siitä mitään ennakkovaroitusta saa että osais potalle viedä.
 11. Lyydia Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Tammimammat 2018

  Meidän tyttö ilmoittaa jo lähes päivittäin kun on mentävä kakalle. Tai oikeastaan marssii suoraan vessaan ja sanoo kakka. :-)
  • Tykkään Tykkään x 2
 12. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Me ei olla myöskään olla.. :rolleyes:
 13. MammaMaria Päivystävä dosentti Huhtikuunmammat 2014

  Meidän ens kuussa 3 täyttävä on nyt alkanut välillä käydä pöntöllä. Kaks kertaa tehnyt kakan pottaan mummolassa. Lähes koskaan ei edes tule mitään. Eli tää pienempi menee samaan aikaan tai sit ei. Jaksaa istua minuutin ja sit menoksi. :) en tod stressaa.
 14. marsupilami Päivystävä dosentti Toukomammat 2017

  Meillä kyllä viihdytään välillä potalla ja välillä pöntöllä mutta ei olla vielä mitään saatu sinne. Vaikka pojalla onkin tietyt kakkantamis ajat niin ne vaan aina siirtyy myöhempään ajankohtaan kun vie potalle/pöntölle :rolleyes:
 15. illu85 Kommentoinnin ninja Heinäkuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Meillä pissitään pottaan ja päiväkodissa monesti ollutkin koko päivän sama vaippa. Vähän väläyttelivätkin jo että aloitetaanko kuivaksi opettelu mutta en oikein ite vielä lämmenny sille kun kakat tulee vaippaan eikä minkään näköistä merkkiä ennen niitä. Ja se kakkaaminen loppuu jos potalle vie. Joskus on vahingossa kakannu kyllä pottaanki.
 16. MarSka Näppärä viestien naputtelija

  Meillä kans tyttö tykkää istua potalla mut ei sinne mitään tehdä..:rolleyes:
  Mut mummolassa kyllä tehdään.. Hmm.. millähän se on sen oikein lahjonu :hilarious:

  Ei kyllä liity pottailuun mut kyllä tänään rupes vaippa ostoksilla naurattamaan ku tajusin et pitää ostaa 3,5kk poitsulle saman kokoisia vaippoja ku 1v 8kk tytölle :hilarious: (mein pikku pojan 3kk neuvolan mitat oli 66cm ja 8340g)
 17. Aiarana Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Täällä poika on ollut päiväkuiva jo nelisen kuukautta. Jätin päivävaipan pois, kun poika oli päikkärikuiva ja ulkona tai kaupassa käydessä pidätteli koko ajan ja kotona sitten tuli iso pissa pottaan. Toki päivävaipan pois jättäminen vaatii sen, että lapsi käy mielellään potalla ja tekee tarpeet sinne.

  Jos ei esimerkiksi kakkoja suostu pottaan tekemään, niin kyllä tämänikäiset nopeasti hoksaavat, että on kivempi tehdä kakka pottaan kuin housuun, jos vaipan jättää pois. Alle kaksivuotiaalta on huomattavasti helpompi saada vaippa pois kuin yli kaksivuotiaalta, sillä ei ole vielä omaa tahtoa mukana ja useimmiten tässä reilun puolentoista vuoden iässä on herkkyysaika potalle. Sen kun missaa, niin saattaa joutua odottelemaan hyvän tovin seuraavaa herkkyyskautta.

  Päättäväisyyttä kyllä vaatii se vaipan pois jättäminen ja välillä hermoja, aluksi tulee paljon pissavahinkoja. Nopeasti ne kuitenkin vähenevät kun lapsi oppii pidättelemään ja suuntaamaan potalle tarpeilleen. Meillä täytyy poika käyttää säännöllisesti potalla, se ei osaa vielä itse pyytää pissalle, mutta kakalle osaa pyytää. Myöhemmin joutaa sen opettelemaan, siinähän se lapsi samalla käy vessassa kun itsekin käy (:
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. hannanna Asioista perillä oleva Heinäkuunmammat 2015 Kesämammat 2017

  Oho, hieno homma, aiarana! Olisipa mahtavaa päästä jo eroon vaipoista... vaan ei taida kuivaksi opettelu meillä vielä onnistua, kun poika on kuitenkin osapäiväisesti päiväkodissa.

  Nyt poika on sentään suostunut taas parina aamuna istahtamaan potalle touhuttuaan hetken muuta. Tuotosta sinne ei tosin ole saatu, vaan ehtii tehdä aamupissat vaippaan ja kakkakin tulee sillä sekunnilla kun hän siitä ilmoittaa. Aamulla herätessä yövaippa on useimmiten lähes kuiva ja pojalla selkeästi pissahätä, mutta potalle ei malta silti istua hetkeksikään kun on niin kovin kiire muihin hommiin. Täytyypä yrittää vielä jollain kikkakolmosella... ipad auttaisi taatusti mutta tuntuu vähän tylsältä käyttää sitä keinona tällaisissa asioissa.
  Last edited: 10 maalis 2017
 19. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Ukko totes eilen tytölle että pian alkaa pottailut! :eek: multa pääsikin suusta että oho! Ja ukko infos että ei tää ole mikään vitsi !

  Mies ei todellakaan siis oo näyttäny minkäänlaista vapaaehtoisuutta uuden asian opetteluun näissä lapsijutuissa (kiinteiden aloitus, nokkamuki, itse syömään opettelu jne) koska "se on niin sotkuista" eli mä oon aina ollu se joka alottaa tytön kanssa harjoittelun ja ukko tulee mukaan kun homma jo vähän sujuu :D eihän sitä tiedä vaikka ukko ottais tästä projektia nyt ittelle tästä pottailusta ja mä hoidan sit tulokasta kun kolmen kkden sisällä saapuu hänkin:wink
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. SeToinen Seurustelun sensei Heinäkuunmammat 2015 Toukomammat 2017

  Ja mä olen siis aika innoissani tästä miehen oma-alotteisuudesta!:grin