Pelot

Keskustelun 'Kesäkuiset 2021' aloitti Unelma_, 2 loka 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Unelma_ Piirimestaruustason postaaja Kesäkuiset 2021

  Raskauden aikaiset pelot
 2. Unelma_ Piirimestaruustason postaaja Kesäkuiset 2021

  Onko muilla pelkoja raskauden suhteen? Itsellä keskenmenon pelko on koko ajan hieman takaraivolla:sad001
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 3. piglet Satasella mukana keskusteluissa Kesäkuiset 2021

  Minua pelottaa että raskaus on kohdun ulkoinen tai tuulimuna :sad001
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 4. Unelma_ Piirimestaruustason postaaja Kesäkuiset 2021

  Piglet, mistä moinen pelko on syntynyt? Onko sinulla ollut jompikumpi? Mitenhän pelot saisi käännettyä iloksi ja onneksi, voimavaraksi..
 5. piglet Satasella mukana keskusteluissa Kesäkuiset 2021

  Tätä raskautta yritettiin vähän reilu vuosi ja jotenkin takaraivossa kolkuttaa tuollaiset ajatukset. En siis ole koskaan ennen ollut raskaana ja sikäli ei ole raskaudesta mitään huonoja kokemuksia. Toki koitan olla asiaa miettimättä tai stressaamatta koska jos niin on niin enhän sille itse mitään mahda.
 6. Unelma_ Piirimestaruustason postaaja Kesäkuiset 2021

  Oi, teillä esikoista odotetaan ❤️ onhan raskaus jännää aikaa. Itsekin muistan kun odotin esikoista, kuinka se oli uutta ja ihmeellistä :) itsellä silloinkin kummitteli 2 keskenmenoa taustalla :sad001
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 7. piglet Satasella mukana keskusteluissa Kesäkuiset 2021

  Juu esikoista :love7 ollaanhan tässä vähän pihalla kaikesta.
  Nuo keskenmenot jättää varmasti arvet ja kummittelee. Toivottavasti teillä nyt tällä kertaa kaikki menee hyvin :Heartred
 8. Unelma_ Piirimestaruustason postaaja Kesäkuiset 2021

  Toivotaan, jospa nyttenkin 3kerta toden sanoo ja raskaus päätyisi terveeseen vauvaan ❤️
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 9. Miri81 Silmät suurina ihmettelijä

  Mua alkoi nyt pelottaa, kun tein eilen positiivisen testin enkä jotenkin osannut oikeasti ajatella, että olisin raskaana, niin olen kuluneella viikolla sitä ennen juonut kahtena tai kolmena iltana siiderin kovan työstressin takia. Ja juuri täällä oli artikkeli siitä, miten vähäinenkin alkoholinkäyttö ennen kuin tietää olevansa raskaana nostaa keskenmenoriskiä. :/ Mulla on taustalla paljon hoitoja, ja tämäkin tuli pakastealkionsiirrosta, että sinänsä voi ihan syystäkin soimata minua, että miten en nyt tullut ajatelleeksi että voisin olla raskaana. Mutta kun niitä epäonnistuneita hoitoja on niin paljon, etten vain ihan oikeasti jotenkin osannut/uskaltanut ajatella, että voisi tärpätä. Nyt pelottaa, että pilasin pienen elämänalun noilla siidereillä. :sad001
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 10. Unelma_ Piirimestaruustason postaaja Kesäkuiset 2021

  Voi ei, älä soimaa itseäsi *halaus* mä pidän sulle peukkuja pystyssä et kaikki menee hyvin ja onnea plussasta :Heartred teilläkään ei näytä olevan helpoin tie raskauteen.
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. Kanna Näppärä viestien naputtelija Kesäkuiset 2021

  Pakko tulla taustalla kommentoimaan tähän. Ymmärrän täysin huolesi, olen itse juuri plussannut ekaa kertaa kunnolla 4,5 vuoden yrittämisen jälkeen PAS:lla. Olen myös lukenut tutkimuksia, kuinka pienikin alkoholinkäyttö voi vaikuttaa hoitojen onnistumiseen ja sikiön kehitykseen, mutta hitto vie maailman syntyy niin paljon narkkareiden ja alkoholistien lapsia terveinä, että jos sinun muutama siideri aiheuttaa keskenmenon, niin uskoisin sen tapahtuvan ilmankin. Olen myös miettinyt onko noissa tutkimuksissa seurattu ruokavaliota tai ylipäätään elämäntapoja? Yleensä alkoholia juodessa ruoka on jotain enemmän epäterveellistä ja elämäntavat voivat olla keskimääräistä "huonompia". Eli jos elät suht terveellisesti ja olet nauttinut oikeasti kohtuudella alkoholia, niin en soimaisi itseäni tuosta. Kyllä ne vauvat huonommillakin lähtökohdilla saavat alkunsa ja kehittyvät normaalisti. :happy: olin itse ivf-hoitojen alussa aivan todella tiukka alkoholin ja ruokavalion suhteen, mutta tajusin nopeasti, että ainakin minulle se tuo vain enemmän stressiä. Lasi tai pari viikossa on minusta (keittiöpsykologina ja Google Academystä valmistuneena lapsettomuuslääkärinä :hilarious:) todella ok, jos haluaa alkoholia ottaa myös yritysaikana, mikäli muuten elämä on kunnossa ja balanssissa. Onnittelut plussasta! :Heartred
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 7
  Last edited: 4 loka 2020
 12. Miri81 Silmät suurina ihmettelijä

  Tosi kivasti sanottu Kanna! Onnea paljon plussasta, pitkä tie sinulla takana! Miltä susta tuntuu, pelottaako, ilostuttaako? :) Minäkin olin ekoissa hoidoissa tosi tarkka alkoholista ja muutenkin elämäntavoista, mutta kun hoitoja ja vuosia alkoi kertyä, tuntui, että menee iso osa elämää ohi, jos sen kokonaan suunnittelee hoitojen ympärille. Tietekään tuo ei niitä siidereitä varsinaisesti selitä, mutta nekin ovat yksi esimerkki asiasta, jonka muokkasi (tai olisi pitänyt muokata) pyörimään lapsettomuuden ja hoitojen ympärille. Ja itse asiassa muistelin kuulleeni, että alkion kiinnittymisen aikaan "kannattaisikin" kansanperinteen tms. mukaan juoda lasi punaviiniä, niin jotenkin ajattelin, että ehkä siitä olisi peräti hyötyä.. Kiitos, koetan nyt huojentua, koska määrät olivat niin pieniä ja koska muuten olen ihan OK normaalisti syönyt ja elänyt. Soimaan itseäni vasta sitten, jos aihetta siihen tulee. :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Miri81 Silmät suurina ihmettelijä

  Kiitos Unelma kauniista sanoistasi! :)
 14. Kerttu-Taimi Silmät suurina ihmettelijä

  Tuolla toisaalla kysyttiin Covid-19 pelosta. En pelkää sitä mutta kuten siellä jo sanoin niin pelkään että
  joudun olemaan yksin kun tilanne ärtyy niin pahaksi että ei saa otta rakasta mukaan.
 15. Kanna Näppärä viestien naputtelija Kesäkuiset 2021

  Kiitos! :Heartred Olo on epätodellinen, hämmentynyt ja yllättävän "tunnoton". Tottakai siis olemme mieheni kanssa molemmat onnesta soikeita, mutta hämmennys ja "ai nytkö se sitten tapahtuu" on vielä päälimmäisenä tunteena. Luultavasti pelottaa vielä, että meneekö kaikki hyvin, onko pieni kiinnittynyt oikeaan paikkaan jne., ettei jaksa vielä iloita ja ilmoittautua kesäkuisiin vielä virallisesti. Olisin luullut, että hypin kattoon ja olen superiloinen miehen kanssa, mutta molemmat lähinnä ollaan hiljaa hölmistyneinä (ja minä seuraan kaikkia kehoni tuntemuksia suurennuslasilla). Yritystä on takana sen verran kauan, että jotenkin kerkesi lokeroida itsensä niin pahasti lapsettomaksi, että ei osaa oikein reagoida plussaan mitenkään. Onnentunne on uusi juttu näissä hommissa ja sitä haetaan vielä. :laughing002 Mutta eiköhän tämä tästä, kun asiat alkavat konkretisoitumaan.

  Oletko sinä osannut jo nauttia plussasta vai oletko myös epämääräisten tunteiden vallassa? :)
  • Tykkään Tykkään x 3
 16. Cvalda Hyväntuulinen höpöttäjä Kesäkuiset 2021

  Kanna, ymmärrän sinua hyvin! :Heartred Meilläkin selittämätöntä lapsettomuutta takana 3 vuotta (lapsitoive 5 vuotta yht) ja se aika 7x IVF-hoitoja. En kuitenkaan halunnut mieltää meitä "lapsettomiksi", sillä se tuntui jotenkin passiiviselta ja vähän myös periksiantamiselta (vaikka eihän se niin ole). Halusin ajatella, että olemme aktiivisesti yrittämässä tulla lapsiperheeksi, ja niinhän se olikin. Kuitenkin plussa oli tosi suuri yllätys, ja olin aivan shokissa ja epäuskossa. Halusin kertoa siitä nopeasti lähimmille ystävilleni ja perheenjäsenille, ehkä osittain tehdäkseni siitä enemmän totta samalla itselleni. Vasta varhaisultrassa varmaan uskon todella että tämä oikeasti tapahtuu :love017
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 17. Kanna Näppärä viestien naputtelija Kesäkuiset 2021

  Tehtiinkö teille siis 7 IVF-hoitokiertoa? :wideyed: Millaisia saaliita olette hoidoista saaneet ja monennella siirrolla nyt vihdoin onnistuitte? Milloin teillä on varhaisulra, tiedätkö vielä? Paljon kysymyksiä, ei tarvitse vastata, jos et koe sitä mukavaksi. Olet saattanut aiheesta kertoa jo enemmänkin jossain toisessa ryhmässä, muttta minulla menee valitettavasti helposti nimet ja "hommat" sekaisin.

  Meillä tämä onnistui ensimmäisen IVF:n neljännessä siirrossa eli teihin verrattuna ollaan päästy ilmeisen helpolla (ja halvalla. Pahoittelut ala-arvoisesta huumoristani :laughing002).

  Enpäs ole miettinyt lapsettomuuden määritelmää syvällisesti missään vaiheessa. Ehkä olemme kokeneet, että olemme kärsineet lapsettomuudesta, mutta on ollut helpointa sanoa yleisesti että olemme lapsettomia. Mutta kuten sanoit, "lapseton" kuulostaa siltä, että koko homma olisi kuopattu ja tyydytty kohtaloon. Olemme kuitenkin joka kuukausi yrittäneet tavalla tai toisella aktiivisesti tässä koko ajan. Ja nyt tosiaan näyttää siltä, ettemme lapsettomiksi jää, vaikka lapsettomuutta olemme kokeneetkin.
  • Tykkään Tykkään x 2
 18. Cvalda Hyväntuulinen höpöttäjä Kesäkuiset 2021

  Kyllä, meille tehtiin 6 hoitokiertoa omilla soluilla ja nyt 7. lahjamunasoluilla, siinä siis onnistumisen "salaisuus" :wink omilla munasoluilla (joissa ei siis pitänyt olla vikaa) tuli aina 1-6 hedelmöittynyttä solua jotka eivät sitten kehittyneet d2-3 pidemmälle. Hahhah hyvää huumoria, kyllä tähän on sievoinen summa tosiaan mennyt! Varsinkin tämä lahjasoluhoito, joka tuplasi potin :hilarious: no onneksi saimme ihanan saaliin siitä, meillä on vielä 7 blastoa pakkasessa. Eli näihin hommiin ei alusta alkaen enää todennäköisesti tarvitse ryhtyä ja siitä ollaan hyvin kiitollisia :cat:

  Meillä on varhaisultra viikolla 7+6 meidän ivf-klinikalla.
  • Voittaja Voittaja x 3
 19. Kanna Näppärä viestien naputtelija Kesäkuiset 2021

  Näinhän se olikin, taisit kirjoittaakin tästä jossain IVF-ICSI -ryhmässä. Ihan mahtavaa, että lopulta onnistuitte. :Heartred Teillä on vielä kivasti varastossa mahdollisia sisaruksia ajatellen, saatte kokonaisen joukkueen itsellenne. :Heartred:laughing002
  • Hauska Hauska x 1
 20. Mami' Keskustelujen kuninkuusravaaja Kesäkuiset 2021 Huhtimammat 2016 Tammimammat 2017

  Mua pelottaa tää seuraava viikko kun viimeks meni kesken 5+3... nyt 4+3 x|
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4