Toivottavasti ei haittaa, että kuukausiryhmään kuulumaton vastaa tähän.
Bongasin vaan niin kiinnostavan aloituksen tuolta listalta.
Omat vinkit yhden taaperon kokemuksella:
- Yritä opettaa joustavaksi (päiväuni)nukkujaksi. Aina ei ole opettamisesta kiinni, mutta arki helpottuu tosi paljon, jos nukahtaminen ei vaadi aina imetystä tai täyspimeää huonetta +20 asteen lämpötilassa ja yhtä ja tiettyä white noise -äänitettä kuunnellessa. On tosi hyvä, jos lapsi nukahtaa sujuvasti vaunuihin, turvaistuimeen, syliin, omaan sänkyyn, viltille lattialle, mikä nyt milloinkin on tilanne ja tarve.
- Mene vauvakerhoihin, perhekahviloihin yms. Ensinnäkin koin tosi tärkeäksi sen, että on mahdollisuus puhua jonkun toisen aikuisen kanssa, ja että ne aikuiset ymmärtävät, mitä unitaantuma/rintaraivari/sormiruokailu/mikä ikinä tarkoittavat. Toisekseen koin hyväksi sen, että vauva näkee muita vauvoja - tämä ei meillä olisi muuten onnistunut, koska lähipiirissämme ei ole muita vauvoja. Kolmanneksi, äitiverkostoista on ihan konkreettista apua, ja jos kyse on asuinaluesidonnaisesta toiminnasta, on ihanaa, kun voi lasten kasvaessa sopia leikkipuistotreffejä sun muita.
- Ylläpidä yhteyttä ystäviin, myös niihin, jotka ovat erilaisessa elämäntilanteessa. Toki jos on valmis heistä luopumaan, niin ei siinä toki mitään, sekin on sallittua. Mutta jos haluat ystävyyttä ylläpitää, niin ole aktiivisesti yhteydessä, näe ystäviä mahdollisuuksien mukaan, keskustele asioista, jotka ovat ystäville tärkeitä.
- Vauvan kakkatahrat ja useimmat punaiset/keltaiset tahrat lähtevät auringonvalossa. Marjatahrat lähtevät, kun päälle kaataa kiehuvaa vettä ja sitten pesee normaalisti. Rasvatahrat saa pois käsitiskiaine + leivinjauhe -tahnalla. Kurkuma- ja currytahrat eivät kokemukseni mukaan lähde millään, jos ovat ehtineet kuivua, eli noita sisältäviä ruokia ei kannata syödä ykkösvaatteet päällä.
- Tripp trapp on kaunis syöttötuoli, mutta jos aikeissa on sormiruokailla, on Ikean muovinen Antilop paljon järkevämpi ja hinnaltaan n. 1/10.