Palautetta ja ideoita!

Keskustelun 'Ota yhteyttä ylläpitoon' aloitti Miramaria, 10 loka 2011.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Rosalina Foorumin legenda Kesäkuunmammat 2015

  Mitä oon keskusteluissa täällä vuosia jo hengannut niin ne ketkä oikeesti haluaa keskustella niin osaa kyllä hypätä mukaan kirjoittamaan. Ne, jotka ei oo niin motivoituneita ei myöskään kirjoittele noihin ylläpidon luomiinkaan aloituksiin juuri sen enempää, tai ehkä yhden viestin. (Mietin kuinka moni niistä, jotka näitä on pyytänyt, on noiden ketjujen ansiosta aktivoitunut ja pysynyt aktiivisena..?)

  Ja sit taas aktiivisemmat ei vaivaudu välttämättä monennetta kertaa jauhamaan samoja juttuja jälkikäteen yp:n tekemiin ketjuihin (elokuisiin - 18 noi aloitukset ainakin tuli siis "myöhässä") kun ne on jo puhuttu muissa ketjuissa. Joten kuilu aktiivien ja passiivisten välillä ei katoa mihinkään. On vaan hankalampaa löytää hyvät ketjut, kun yp tukkii palstan omillaan...... :bag:

  Ja sit on samoja aloituksia välillä kahteen kertaan, kun yp lykkää samoja aloituksia mitä jo löytyy.

  Ihan en ymmärrä kuka noista kyselyketjuista niin kovasti hyötyy........ :confused: aika monia ne lähinnä vain ärsyttää.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Kiitos palautteesta Rosalina! :) Kenties nuo ketjut ei jo vauhdissa olleissa kuukauden ryhmissä palvelleet tarkoitustaan. Vähän vielä haetaan oikeaa uomaa tässä asiassa eikä aina osu oikeaan. No, tekevälle sattuu. Onneksi ketju valuu nopeasti pois näkyvistä jos se on turha. Uusissa ryhmissä meidän luomat ketjut toivon mukaan auttavat niin uusia kuin vanhojakin käyttäjiä pääsemään alkuun ja viestimäärienkin täyttymisessä, niin että käyttäjät saavat nopeasti salaisen ryhmän. :) Olemme myös hiomassa näitä ketjuja niin että tulevissa ryhmissä ei kysytä käyttäjien ikää.

  Otamme mielellämme vastaan parannusehdotuksia niin näiden kuin minkä hyvänsä muunkin asian suhteen!
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. Suski75 Seurustelun sensei Helmikuunmammat 2016 Elokuun äidit 2019

  Olen pitkään miettinyt, mikä noissa ketjuissa oikein häiritsee. Muutamia ajatuksia on tullut

  - Kaikkia noita tietoja ei välttämättä halua julkiselle puolelle laittaa.
  - Jos tiedot haluaa julkisesti kertoa, on ne yleensä kertonut jo esittelyssä jossain muussa ketjussa.
  - Koska ketju on adminin aloittama, tulee siitä herkästi fiilis, että siihen on pienoinen pakko vastata.
  - Siitä taas herää kysymys, miksi admin haluaa nämä tiedot tietää... kuinka paljon tietoa itsestä pitää luovuttaa käyttääkseen tätä palvelua, ja mihin näitä tietoja käytetään, ehdoissa kun lukee, että julkiselle puolelle kirjoitetut jutut ovat Vaun käytettävissä.
  - Toisaalta jos tiedonkeruusta ei ole kyse, pidetäänkö meitä keskustelijoita niin tyhminä, että ihan peruskeskusteluakin tarvitsee ylläpidon puolelta ohjata...

  Ja sitten tuosta, että foorumille haluttaisiin lisää ihmisiä. Vauva-aiheisilla webbifoorumeilla on huono maine yleisesti. Todella usein kun tulee puheeksi vauvafoorumit oikeassa elämässä, kaverit toteavat, että kävivät jossain kurkkimassa, mutta lähtivät pois aika äkkiä, koska meininki foorumilla oli aivan sekopäistä. Vauva-aiheisiin ideologioihin hurahtaneita on foorumeilla paljon, ja sitten ns. tavisäidit feidaavat pois, koska mitään yhteistä äänekkäiden imetys-/luomu-/kestovaippa-/kantoliina-aktivistien kanssa heillä ei ole. Tämä tavisten ryhmä on se iso ryhmä, joita foorumit eivät tällä hetkellä tavoita.

  Ja toisaalta olen kysellyt meidän kuukausiryhmästä poisjääneiden kommentteja, ja ovat todenneet, etteivät vain jaksa sitä meidän-puolivuotias-osaa-jo-juosta-ja-hypätä-volttia-ja-puhua-täydellisiä-lauseita-ja-hoitaa-yrityksen-kirjanpidon / niin-meidänkin-ja-ensi-viikolla-menee-astronauttikoulutukseen -meininkiä. Olen monesti ollut ensimmäisenä vastaamassa noihin viesteihin, ettei ainakaan meidän lapsi osaa, ja onneksi ei vielä tarvitsekaan, jonka jälkeen joku kommentoi, että hyvä, hän jo pelästyi onko hänen lapsensa jotenkin viallinen kun ei noita vielä osaa. Välillä mietin, onko jollain todella kiero huumorintaju, ja trollaa ryhmää kirjoittamalla että lapsi osaa jotain sellaista, jota lapsi ei oikeasti osaakaan. Tämä alkaa jo alkuraskaudesta lähtien, kun ensimmäiset mielestään tuntevat napakat potkut jo silloin kun sikiön jalat ovat muutaman millin pituiset (joiden potkuja ei edes teoriassa ole mahdollista tuntea lapsivesipussin läpi), ja kotidopplerilla kuulevat selvästi sydämenlyönnit jo ennen kuin sikiön sydän on edes käynnistynyt. Paskamyrsky nousee, jos kehtaa edes ehdottaa, että postaaja saattaa olla erehtynyt. Tällainen vieraannuttaa ne keskustelijat, jotka tajuavat, että se kehuja joko trollaa tai on aivan kujalla. Ja yleensä aina heti löytyy muutama komppaaja, joka myös tuntee olemattomat napakat potkut ja kuulee alkamattomat sydämenlyönnit, ja sille, joka tajuaa näiden mahdottomuuden, tulee tunne, että ryhmä on puolillaan ihmisiä, jotka joko trollaavat tai ovat täysin kujalla. Sellainen foorumi ei ole kovin puoleensavetävä.

  Mitä tällaiselle sitten voisi tehdä? Jaa-a, en tiedä.
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Kiitos paljon palautteesta Suski75! :) Siinä oli paljon hyviä pointteja ja arvokasta tietoa. Lienee siis syytä kiinnittää huomiota siihen että ketjuista ei tule oloa että ne on tiedonkeräystä tai että niihin olisi pakko vastata. Siitä kun ei missään nimessä ole kyse, kuten ei myöskään siitä että käyttäjiä pidettäisiin tyhminä. :)

  Tälle lasten taitojen ja sikiön liikkeiden ym. liioittelulle onkin vaikeampi tehdä mitään, mutta mietitään ylläpitoporukalla josko asiaa voisi jotenkin auttaa. Henk. koht. uskon kuitenkin että täällä on monella tapaa rauhallisempaa kuin eräillä muilla vauva-aiheisilla foorumeilla. :)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. Marmoritar Tietävä tietäjä Elokuunmammat 2014 Helmikuunmammat 2016

  Samaa mieltä minäkin. Täällä on yllättävän vähän näitä trolleja liikkeellä ja keskustelu pysyy asiallisena. Kiitos taitaa kuulua teille modet ja selvät säännöt joita on helppo noudattaa. Sekä fiksut kirjoittelijat tietenkin :wink
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
 6. Alissa79 Vasta-alkaja

  Hei! Kysyisin, miksi ei vau.fi:ssä ole omaa aluetta lahjasoluperheille / lahjasolujen käyttöä harkitseville? Uskoisin että nykyaikana jo meitä tähänkin kategoriaan kuuluvia löytyisi. En ole ainakaan vielä onnistunut löytämään aktiivista ketjua jonkin muun alueen sisältä missä näistä asioista keskusteltaisiin...
 7. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Hei!

  Uskoisin että aiheeseen liittyvä keskustelu on uppoutunut Lapsettomuus-osastolle. Osittain ehkä myös Vauvakuume-osastolle. En varsinaisesti usko että asiasta tulisi niin paljon keskustelua että kokonaan oma alue olisi kannattavaa. Olemme hiljattain todenneet ettei ole hyvä jos on oma alue ihan joka asialle ja karsittu niitä rankalla kädellä. Keskusteluketjuja saa kyllä jokainen perustaa mielensä mukaan aiheesta kuin aiheesta ja kannustammekin tähän. :) Voin myös ylläpidon toimesta tehdä aiheesta aloituksen helpottamaan keskustelun löytymistä ja alkuun pääsyä.
 8. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Lisätään vielä että salainen ryhmä voi tulla kysymykseen jos aiheesta syntyy keskustelua. :)
 9. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Tein nyt aihetta käsittelevän ketjun tänne, helpottamaan keskustelun alkuun pääsyä. :) Vapaasti saa tehdä lisää ketjuja aiheen ympäriltä.
 10. Johis Hyväntuulinen höpöttäjä Kesä-äidit 2020

  Miten pääsen eroon noista automaattisista ilmoituksista? Olen poistanut kaikki ilmoitukset käytöstä, mutta silti tulee tasaisesti kaikenlaisia "Osaako lapsesi jo syödä itse?" -ilmoituksia, mikä tuntuu jokseenkin turhalta ja loukkaavaltakin, kun itse pyörii vain noilla lapsettomuus/keskenmeno-foorumeilla.
 11. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Hei Johis. Kiitos viestistäsi. Niitä ilmoituksia ei saa itse estettyä, mutta minulla on asiaan ratkaisu. :) Laitan sinulle yksityisviestillä lisätietoja.
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Chandelier Sanaisen arkkunsa ammentaja Huhtimammat 2018

  Olisiko äitien/ tulevien äitien terveyspalstalle kysyntää?
  Täällä ei siis kyseltäisi että oonko raskaana tms. kun ne kuuluu vauvakuumepuolelle.
  Vaan aiheita olisi esim.
  - terveys ennen raskautta
  - raskauden ja imetyksen jälkeiset vaivat ja ongelmat (ja ratkaisut)
  - vitamiinit
  - "miksi mun olo on tällainen" -tyyppiset pohdinnat
 13. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Kiitos Chandelier ehdotuksesta. :) Otamme asian pohdintaan.
 14. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Keskustelin asiasta myös ylemmän tahon kanssa ja mielestämme tällaiselle osastolle ei ole tarvetta ja se jäisi todennäköisesti harmillisen hiljaiseksi. Aiheista, jotka sopisivat sinne voi keskustella hyvin nykyisillä osastoilla. :) Esim. terveydestä ennen raskautta kuumeiluosastolla. Raskauden ja imetyksen jälkeiset ongelmat sopivat hyvin joko synnytys-osastolle (jos puhutaan enemmän raskauden aiheuttamista ongelmista) tai Vanhemmuus, perhe ja parisuhde osastolle. Jos jollekin mistä haluaa puhua ei tunnu olevan paikkaa niin Mitä mielessä? -osastolle voi aloittaa keskustelua mistä hyvänsä. Esimerkiksi keskustelu vitamiineista sopii hyvin sinne. :) Faktatietoa terveysasioista löytää taas artikkeleistamme (vau.fi)

  Päätökseen vaikuttaa osin se, että olemme jokin aika sitten karsineet joukon hiljaisia osastoja. Keskustelua tuntuu syntyvän paremmin, kun ei ole useita pienelle alalle keskittyviä osastoja vaan ennemmin vähemmän osastoja, joilla keskustella laajemmista aiheista.
 15. Mielipidekysymys Myyttinen hahmo Syyskuunmammat 2015 Helmimammat 2018

  Vuonna 2017 oli närää näistä pop-upeista ja sillon tämän viestin mukaan piti olla näin, että kun kerran sulkee sen, niin ei tule takaisin (ainakaan heti/samana päivänä/miten se nyt ikinä sillon menikään). Nyt on taas joku raivostuttava pop-up -mainoskampanja menossa ja kyllä todellakin ponnahtelee ruudulle yhä uudelleen. Onko tämä tarkoituksellista vai kuuluisiko toimia siten, kuin Vargynja tuossa vanhassa viestissä kirjoitti?
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 16. sailamaria Seurustelun sensei Helmikuunmammat 2016

  Mullekin tulevat yhä uudestaan ja uudestaan. On jo raivostuttavaa. Jonkun aikaa on nyt taas ollu näitä mainoksia.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 17. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Kiitos palautteesta. En suoralta kädeltä osaa valitettavasti sanoa asiasta mitään, mutta selvitän asiaa.
 18. Mielipidekysymys Myyttinen hahmo Syyskuunmammat 2015 Helmimammat 2018

  Palaan vielä näihin pop-uppeihin. Ilmestyy varsin tiiviiseen tahtiin, tosin ei ihan niin rasittavasti kuin se aiempi pop-up -hässäkkä ja lisäksi tällä kertaa ei onneksi kadota sitä paikkaa, mitä oli lukemassa, mutta turhan usein kuitenkin rävähtää nassulle. Onko Vargynjalla asiasta jo enempi infoa?
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 19. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Valitettavasti ei ole tietoja. :sad001 Jatkan asian kanssa päättävien tahojen hätyyttelyä.
 20. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Nyt näiden pop-up mainosten asetuksia on säädetty, eikä niiden pitäisi enää pomppia uudelleen ja uudelleen. Itselleni ne (kaksi Orionin mainosta) tuli puhelimella kokeillessa kerran peräkanaa ja sitten pysyivät poissa. Onko ne teillä asettuneet?
  • Tykkään Tykkään x 1