Onko lapsen nimen valitseminen vaikeaa?

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Bella Swan, 24 marras 2021 at 15:11.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Bella Swan Admin Staff Member Administrator Maalisäidit 2020

  Miten onnistuu tai onnistui lapsen nimen valitseminen? Millä perusteella etunimet valikoitui, entä sukunimi jos vanhempien ei ole yhteinen? Missä vaiheessa nimi oli lopulta päätetty?

  Minusta toisien nimien keksiminen se vasta oli vaikeaa. Listoja tein, kokeilin mikä sopii etunimen kanssa yhteen. Valittiin nimet suvusta ja mistä kuulosti kauniilta. Etunimet olivat sekä tytölle, että pojalle päätettyinä jo ennenkuin lasta alettiin yrittää. Sukunimi vanhemmilla sama, mutta jos ei oltaisi ehditty naimisiin, olisi lapset saaneet isänsä sukunimen. Toiset nimet päätettiin ihan viime tinkaan.
 2. Pingviiniemo Seurustelun sensei Heinäkuiset 2021

  Meille oli helppoa. Valittiin nimet jo etukäteen ja puhuttiin miltä vauva tulee näyttämään. Joka kerta hän näytti siltä kuin nimen perusteella oli kuviteltu. Beating Heart
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. Vargynja Moderaattori Staff Member Helmikuiset 2021

  Kummankin ensimmäinen nimi tuli itsestään, kun katselin vauvaa ensimmäistä kertaa. Tuli vain tunne että tämän nimi on tämä. Toista nimeä sai hieman miettiä ja maistella, mikä sopii ensimmäisen kanssa yhteen, mutta ei sekään hirveän vaikea ollut.
  • Tykkään Tykkään x 1
 4. tiuhtimus Seurustelun sensei Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Toiset ja kolmannet nimet olleet helppoja, toiset nimet tulevat minun tai mieheni suvusta, kolmannet nimet ovat taasen joko minun tai mieheni kolmannet nimet myös.
  Tytöille etunimiä ollut helpompi keksiä kuin pojille, nytkin tyttöjen listalla vielä kivasti vaihtoehtoja jos joskus vielä se neljäs tulee, kun taas poikien nimiä vain muutama ja aina saa jännätä viekö joku kaveri ne ennen Beaming Face With Smiling Eyes
 5. fruktgodis Hyväntuulinen höpöttäjä Elokuiset 2021

  Etunimi oli vaikea! Oli muutama vaihtoehto, mutta mikään ei ollut ylitse muiden. Toiset nimet otettiin suvuista, joten ne oli helpot.
 6. Vadelmapirtelö Kommentoinnin ninja Helmikuiset 2022

  Meillä on sama tilanne! Tai etunimi on siis vielä pohdinnassa, toiset nimet on tiedetty jo suunnilleen seurusteluvaiheessa Beaming Face With Smiling Eyes
 7. Yölento Supliikin supersankari Marrasmammat 2016

  Olen aina ollut kiinnostunut nimistä, joten lasten nimien keksiminen on ollut aivan ihanaa. Nimet oli päätetty jo raskausaikana ja kuopuksen kohdalla jo aiemminkin, kun yritysaika oli niin pitkä. Ainoa hankaluus oli siinä, että lasten isät olivat perinteisten yleisten nimien kannattajia ja minusta nimi saa olla erottuva. Sain itselleni mieluisat etunimet läpi sillä, että lupasin suostua siihen, että lapset saavat isänsä sukunimen. Minusta olisi ollut viisaampaa antaa minun harvinainen sukunimeni, mutta kompromisseja tarvitaan.