Miten teillä syödään helteillä?

Uusperhesatu

Asioista perillä oleva
Ainakin täällä Varsinais-Suomessa on ollut todella kuuma viime päivinä, ja samaa on luvassa jatkossakin. Miten teillä syödään kuumilla keleillä? Syödäänkö teillä helteistä huolimatta kaksi lämmintä ateriaa päivittäin?

Me ei olla nyt syöty kahta lämmintä ateriaa. Kenenkään ei tee mieli, kun on niin kuuma. Ollaan sitten menty enemmän välipalalinjalla mutta koitettu silti kerran päivässä syödä se lämminkin ateria. En lähtökohtaisesti ajattele, että ruuan lämpötila on terveellisyyden mitta, kunhan ravintoaineet ovat kunnossa.

Ollaankin korvattu toinen lämmin ruoka nyt esim. smoothieilla, hedelmillä/marjoilla, pähkinöillä, karjalanpiirakoilla ja raejuusto-munavoilla ym. Jonain päivänä ajattelin näpertää cocktail-tikkuja, joihin laitan kylmiä lihapullia, kurkkua, miniluumutomaatteja, viinirypäleitä ja sen sellaista. Myös joku kylmä pastapohjainen salaatti voisi olla hyvä.

Jos teillä on hyviä vinkkejä hellepäivien kylmiin aterioihin, jotka maistuvat lapsillekin, olen pelkkänä korvana. :)
 
Ihan normaalia ruokaa on ollut. Muista syistä olen nyt tarjonnut enemmän kasvisruokaa. Hyvin on maittanut.
 
Yhdellä lämpimällä ruoalla ollaan menty, lähinnä koska en ole jaksanut kokata. Syödään lounaan ja päivällisen välimuoto ja sitten paikataan välipaloilla, mm. hedelmiä ja voileipiä. Ei muuten meinaa maistua se yksikään ateria, syödään usein takapihalla pikniktyyliin niin tulee lähes vahingossa syötyä paremmin...
 
Syödään samoin kuin normaalistikin. Ehkä jotain kevyempää ja viileämpää, mutta muuten samaa.
Lämpimiä aterioita meillä ei juuri harrastetakaan.
 
Kyllä syödään kaksi lämmintä ateriaa mutta päikkäreitten jälkeen on isompi välipala ja päivällinen venyy sinne 18-19 välille. Aamupala on myös täyttävämpi.
 
Täällä kans venyy päivällinen vasta iltaan ab 19, ikäänkuin vaihtaa iltapalan kanssa paikkaa. kivempi kokata vähän illemmalla ja kerkeää paremmin touhuta päivää pihalla kun ei keskeytä kokkailu mitään.
Vihanneksia menee nyt paljon, kun ne on tuoreita ja hyviä. Myös suolainen maistuu hikoillessa, es suolainen piirakka valmiiksi leikattuina paloina jääkaappikylmänä on kätevä. feta-jauheliha, pinaatti-feta, homejuusto-kinkku on ainakin sellasia lapsillekin useesti maistuvia täytteitä. paljon munia täytteeseen niin saa ravintoarvotkin kohdilleen. piirakan pohjan voi tehdä vaikka muusinjämistä ja täysjyväjauhoista. juureksia ja vihanneksia ylipäätään raakoina tikkuina esille minkä pilkkoa jaksaa, ne toimii kyllä aina.
Hedelmä-marja"salaattia" rahkakermavaahdolla syödään useesti välipalalle. Oi onneksi alkaa pian taas vesimeloniaika!!
 
Yksi lämmin ateria nyt kuumilla keleillä ollut ja syödään lounaan ja päivällisen välissä. Muuten leipää, näkkäriä, mandariinia, viiliä jne. Olen panostanut myös ravitsevampiin ja runsaampiin aamu- ja iltapaloihin, koska sitä toista lämmintä ruokaa ei ole.
 
Meillä on syöty ihan normaalisti, kiitos viilennyslaitteen :) Hedelmiä kuluu kyllä tavallista enemmän, samoin juotavaa.

Meillä on kyllä aina syöty päivällinen myöhään. (n. 7-8 aikaan) En ole koskaan ymmärtänyt mitään kello viiden päivällisiä, joita osa lapsen kavereista harrastaa.

Tosin meillä ei syödä erikseen iltapalaa, pois lukien vauva, joka syö silloin kun nälkä on.
 
Paljon kasvispainotteista, tuhteja salaatteja, täytettyjä leipiä, rullia (pannari,lettu,munakas) hedelmiä/marjoja/smoothie... kukaan ei pysty syömään lämpöistä ja ruokahalut on kadonnut monelta:nailbiting:
 
Ei lämmintä tee mieli oikein. Enemmän ruokaisia salaatteja ja täytettyjä leipiä on täälläkin harrastettu.
 
Takaisin
Top