Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Itsekin söin viime viikonloppuna hampurilaisen missä ihan vähän punaiseksi jätetty pihvi, Suomessa riski sairastua johonkin naudan takia on kuitenkin niin minimaalinen, että en jaksa olla huolestunut. En kyllä olisi tilannut puolikypsänä itsekään mutta ei edes tullut mieleen pyytää muuta. Ja oltiin siskon perheen kanssa syömässä eikä he vielä tiedä raskaudesta, ja tietävät että normaalisti syön mediumina, niin olisivat sitten kyllä miettineet että mitä nytOon seurannut tosi tarkkaan. Tosin viime viikolla söin tavallaan vähän epähuomiossa yhdessä hyvässä & luotettavassa ravintolassa sisältä mediumiksi jätetyn jauhelihapihvin. En siis tajunnut tilatessa pyytää läpikypsäksi, ei tullut mieleen että se voisi olla medium. Sitten se pihvi tuli pöytään, niin jotenkin jäädyin ihan täysin, kun oli kollegoita pöydässä enkä ole vielä kertonut raskaudesta. Menin ja söin sen pihvin, jotenkin aattelin että ton tason paikka tietää mitä tekee eikä halua aiheuttaa asiakkailleen listeriaa tai toksoplasmaa..
Nyt jälkikäteen kuitenkin ihan hysteerinen olo ja aion soittaa neuvolaan ja pyytää mielipidettä siitä, pitäiskö mennä johonkin toksoplasmatestiin tms. Ärsyttää niin paljon, olisinpa vaan jättänyt pihvin syömättä tai keksinyt jonkun selityksen. Tosi pieni todennäköisyys varmaan, et juuri tuossa pihvissä piilis vaara, mut en nyt saa mielestäni tätä.
Kiitos kun jaoit kokemuksesi, tämä rauhoitti! Ja näin se kyllä on, että ihan minimaalinen riski varmasti on ja munkin huoli melkoisen liioteltu. Oon vetänyt aina kaikenmaailman tartarit ja mediumit - suomessa ja ulkomailla - eikä koskaan oo tullu mitään, miks siis nyt tulisi?Itsekin söin viime viikonloppuna hampurilaisen missä ihan vähän punaiseksi jätetty pihvi, Suomessa riski sairastua johonkin naudan takia on kuitenkin niin minimaalinen, että en jaksa olla huolestunut. En kyllä olisi tilannut puolikypsänä itsekään mutta ei edes tullut mieleen pyytää muuta. Ja oltiin siskon perheen kanssa syömässä eikä he vielä tiedä raskaudesta, ja tietävät että normaalisti syön mediumina, niin olisivat sitten kyllä miettineet että mitä nyt
Tuo olikin hyvin sanottu äidiltäsi Itsellä äitiys on ollut suht tasapainoista aikaa tähän asti, ei ole ollut mitään isoja huolenaiheita jne Mutta saas nähdä sitten kun on kaksi pientä yhden sijaan Ja mies on työnsä vuoksi aika paljon poissa kotoa. Onhan mulla bonukset myös mutta vain vuoroviikoittain ja ovat jo 7 ja 9.Kiitos kun jaoit kokemuksesi, tämä rauhoitti! Ja näin se kyllä on, että ihan minimaalinen riski varmasti on ja munkin huoli melkoisen liioteltu. Oon vetänyt aina kaikenmaailman tartarit ja mediumit - suomessa ja ulkomailla - eikä koskaan oo tullu mitään, miks siis nyt tulisi?
Jotenkin tuntuu, että mulla on koko ajan ollut joku huoli päällä - heti kun yhdestä selviää kunnialla (esim saatiin hyvä tulos nipt-testistä), mieli kehittää seuraavassa hetkessä toisen huoliaihion.
Mun äiti sanoi hyvin, että raskausaika on sopivan pitkä aika kehittää itseään sietämään epävarmuutta ja päästämään irti turhista huolista. Huolenaiheet kun ei kuitenkaan suoranaisesti tule vähenemään vauvan synnyttyä. Sitä siis opetellessa.
Varmasti kahdessa enemmän puuhaa kuin yhdessä, mutta kuulostat just hyvän tasapainoselta tyypiltä, niin varmasti tulee menemään hyvin jatkossakin! Mulla esikoinen kyseessä, joten ehkäpä se äitiys sitten ”karaisee”, eikä oo enää samalla tavalla aikaa murehtia ennakkoon kaikkea, kuten tähän asti lapsettomana on ollu.Tuo olikin hyvin sanottu äidiltäsi Itsellä äitiys on ollut suht tasapainoista aikaa tähän asti, ei ole ollut mitään isoja huolenaiheita jne Mutta saas nähdä sitten kun on kaksi pientä yhden sijaan Ja mies on työnsä vuoksi aika paljon poissa kotoa. Onhan mulla bonukset myös mutta vain vuoroviikoittain ja ovat jo 7 ja 9.
Toivotaan näin, ja uskon kyllä että äitiys tuntuu luontevalta jne sitten kun vauva tulee, näin ainakin kävi mulle. Ekan raskauden aikana mietin kyllä kaikkea aika paljon mutta aika nopeasti arki alkoi sujumaan ja kun vauvaan tutustui paremmin kaikki tuntui kyllä hyvältä. Mulla tietysti ollut onnea että lapsi ollut suht terve eikä mitään kummempia ongelmia ollut, mutta tuleehan näitä vähän haastavampia vaiheita välillä (melkein) kaikille lapsilleVarmasti kahdessa enemmän puuhaa kuin yhdessä, mutta kuulostat just hyvän tasapainoselta tyypiltä, niin varmasti tulee menemään hyvin jatkossakin! Mulla esikoinen kyseessä, joten ehkäpä se äitiys sitten ”karaisee”, eikä oo enää samalla tavalla aikaa murehtia ennakkoon kaikkea, kuten tähän asti lapsettomana on ollu.
Tunnetko Suomesta jonkun joka on joskus sairastanut listerian tai toksoplasmoosin? Riski on niin häviävän pieni että kannattaako niin pieneen riskiin edes keskittyä? Varmasti jatkossa muistat pyytää pihvin läpikypsänä mutta muuten en itse ajattelisi asiaa yhtään sen enempääOon seurannut tosi tarkkaan. Tosin viime viikolla söin tavallaan vähän epähuomiossa yhdessä hyvässä & luotettavassa ravintolassa sisältä mediumiksi jätetyn jauhelihapihvin. En siis tajunnut tilatessa pyytää läpikypsäksi, ei tullut mieleen että se voisi olla medium. Sitten se pihvi tuli pöytään, niin jotenkin jäädyin ihan täysin, kun oli kollegoita pöydässä enkä ole vielä kertonut raskaudesta. Menin ja söin sen pihvin, jotenkin aattelin että ton tason paikka tietää mitä tekee eikä halua aiheuttaa asiakkailleen listeriaa tai toksoplasmaa..
Nyt jälkikäteen kuitenkin ihan hysteerinen olo ja aion soittaa neuvolaan ja pyytää mielipidettä siitä, pitäiskö mennä johonkin toksoplasmatestiin tms. Ärsyttää niin paljon, olisinpa vaan jättänyt pihvin syömättä tai keksinyt jonkun selityksen. Tosi pieni todennäköisyys varmaan, et juuri tuossa pihvissä piilis vaara, mut en nyt saa mielestäni tätä.
En kyllä tunne ketään näihin sairastunutta. Olet ihan oikeassa, aika turhaa antaa tuollaisen pelon dominoida ajatuksia. Jatkossa tosiaan muistan sitten pyytää pihvit läpikypsinä, se olkoon tän homman opetus itselle.Tunnetko Suomesta jonkun joka on joskus sairastanut listerian tai toksoplasmoosin? Riski on niin häviävän pieni että kannattaako niin pieneen riskiin edes keskittyä? Varmasti jatkossa muistat pyytää pihvin läpikypsänä mutta muuten en itse ajattelisi asiaa yhtään sen enempää
Jos on pastöroitua, niin saa syödä ilman kuumentamista Jos ei niin sitten kuumennus niin, että juusto kuplii Eli uunissa toteutuu hetkessäNoudatan tarkkaan. Kahvinkin lopetin jo ennen plussaa. Salmiakit ja lakut jätin kokonaan. Uskalsin syödä pizzan, jossa oli pästoroitua vuohenjuustoa, koska pizzauunit lämmittää kuitenkin todella kuumaksi