Heippa kaikki!
Ei nyt ihan hysteriaa kannata lietsoa. Ainakaan minä en ole missään törmännyt tekstiin jossa tonnikalan syöminen kiellettäisiin taikka viinirypäileiden syöminen. Toki viinirypäleet tulee pestä ennen syömistä hyvin, mutta ainakin itse olen niitä syönyt hyvällä mielellä pesemisen jälkeen. Ja meidän neuvolan oppaassa sanotaan näin "Kala-aterioita voi syödä 2-3 kertaa viikossa vaihdellen valtameri- ja sisävesikaloja, kuten kirjolohta, taimenta, siikaa, muikkua, puna-ahventa ja haukea." Samainen opas sanoo ettei haukea saa syödä ollenkaan, itämeren yli 17 cm silakkaa ja itämeren lohta 1-2krt/kk, rajoitetusti sisävesien suuria ja vanhoja petokaloja mm. ahven ja kuha. Ja tonnikalahan on valtameren kala joten en ymmärrä miksi se ois kielletty?
Koivunlehti: Ihan suotta tunnet kurjaa oloa siitä että olet syönyt tonnikalaa ja viinirypäleitä.
Ja muistakaa tämä: Suomessa maito pastoroidaan lakisääteisesti niin eiköhän se koske kaikkia Suomessa valmistettuja maitotuotteita, joten ovat turvallisia syödä.
Maajo