Mitä hankintoja kevääksi / kesäksi

emppunen

Oman äänensä löytänyt
Hei,

täällä 3 kk ikäisen pojan äiti miettii, millaista vaatetusta kevääksi ja kesäksi kannattaa hankkia? Millaisessa ulkopuvussa, tarviiko kenkiä, vai ollaanko ihan sukkasilleen jos konttaillaan maassa? Lyhythiaisia vai pitkähiaisia bodyja? Tarvitaanko shortseja / capreja vai pitkiä housuja vain?

Olen aivan tompelo näissä asioissa, mutta olisi kiva tietää, millaisia varusteita pitäisi alkaa katsella sillä silmällä...

Ylipäänsä mietin kengistä: hankitaanko kengät vasta kun vauva osaa kävellä / seisoo? Että jos syksyllä vauva on vielä kävelytaidoton todennäköisesti, voi hän esim. äp:n toppatöppösissä leikkiä esim. hiekkiksellä? Ja kesälläkö ihan sukkasilleen vai joissain tossuissa?
 

Mymmeli-85

Vauhtiin päässyt keskustelija
Moi!

Ittellä vähän sama tilanne mietittävänä, kun ei tullut tuon esikoisen kanssa leikittyä hiekkalaatikolla silloin hänen ekana kesänään. Viileämpiä kelejä varten jonkin sortin ulkohaalari on varmasti hyvä olla olemassa, sellainen josta saa helpohkosti hiekat pudisteltua pois, eikä värin kannata varmaan olla mikään vaalea... :D

Hellekeleillä varmasti riittää lyhythihainen body ja housut. Tosin, jos muksu ryömii pitkin hiekkistä, niin sitten perus puuvillaiset vaatteet voi olla vähän turhan helposti likaantuvia. Voisikin olla ihan hyvä idis käydä kirppareilta ettimässä vaatetta, joka sopii rymyämiseen. En tiedä olisiko olemassa jotain todella ohutta haalaria, joka olisi semmoista mukavaa materiaalia ihoa vasten, eikä sitten likaantuisi ulkopinnaltaan kovin helposti.

Kengät tuntuu itsestäni vähän turhalta hankinnalta jos lapsi ei kävele. Hellekeleillä ja turvallisella/tutulla leikkipaikalla voi lapsi varmasti olla myös avojaloin, mutta muuten jotkut töppöset olisi varmaan ihan näppärät.

Kyllä ainakin muutama lyhythihainen body kannattaa hommata, ainakin jos kodilla on tapana kuumeta kesäisin. Lisäksi esimerkisi vaunuillessa on hyvä olla kevyttä vaatetta, ettei lapsi vaan pääse "ylikuumenemaan". Lyhyitä housuja ei välttämättä tarvitse, jos pitää oikein kuumilla keleillä pelkkää bodya. Kannattaa muuten muistaa, että kaupat (etenkin ruokakaupat) ovat kesällä melko kylmiä, eli jos menee kuumana päivänä kevyesti puetun lapsen kanssa kauppaan, varaa mukaan jonkin peiton tms. jolla voi peitellä lapsen kauppareissun ajaksi, ettei pienelle tule kylmä. :)
 
Top