Minkä merkkiset ja malliset vaunut/rattaat?

SueC

Vauhtiin päässyt keskustelija
Tilattiin viikonloppuna Saksasta Britaxin Baby Safe Plus SHR II -turvakaukalo kahdella telakalla ja vaunuiksi Britaxin B-smartit. Kaikki ovat vuoden 2013 malleja. Tarttui mukaan myös sadesuoja ja hoitolaukkukin. Toimitusajaksi luvattiin kahdeksan viikkoa, mutta olisihan se kiva, jos saataisiin jo vähän aikaisemmin.
 

Leelan

Jostain jotain jo tietävä
Meillä oli täysin sama tilanne kuin niin monella täälläkin, eli meinasi mennä ensikertalaisena pää pyörälle. Siskolta (4 lasta) kysyin neuvoja, mitkä on niitä seikkoja joita tulis kattoa, mitä en ehkä itse niin ajattele. Omat toiveet oli reilun kokoinen, säädettävä aisa, kun ollaan molemmat melko pitkiä. Tästä johtuen myös makuuosan pituus tuli mittailtua eri vaihtoehdoista, jos maha-asukki on perinyt pituuden meiltä :) 
Sisko neuvoi miettimään missä ja millä liikkuu, eli rengasvaihtoehto sen mukaan ja rungon malli myös, notta mahtuu autoon/bussiin tms. millä sitten liikkuukin. 

Me ulkoillaan paljon, eli kelkkaillaan mökille talvella, kesällä veneellä jne. ja luovutaan toisesta autosta kun jään pois töistä. Päädyin siis siihen, että siirreltäessä kova koppa on epäkäytännöllinen meillä ja renkaat tulee olla tuon lumen ja loskan takia kiinteät sekä isot. 
Auto meillä on grande size, joten sitä ei onneks tarttenu miettiä. 

Lopputuloksena siis Emmaljungan City Crossit. Reilun kokonen makuuosa ja kunnon renkaat. Sisään Quadrolift ja jalkapeite siihen päälle. Koska autoon saa suoraan Isofix-kiinnityksen, tilattiin vielä se Base autoon ja Emmaljungan turvakaukalo. Ai niin ja se adapteri millä saa kaukalon rattaisiin esmes kauppareissuilla. Hoitolaukku tuli "kaupanpäällisinä" :)

Arvokkaitahan nuo on ku mitkä, varsinkin kun uutena hankittiin. Mies innoistui tästä kans, muistutti ilmeisesti tosiaan sitä auton hankintaa, joten hän sit loppujen lopuksi kaikki nää päätti tilata. Jos kaikki menee hyvin ja siunaantuu lisää lapsia niin tuleehan niille sit lisäkäyttöä. Jos hyvänä pitää ja pysyy, niin voi suunnitella vaikka myyvänsäkin sit käytettynä poies. 

Mut tällaiset tulee siis meille, värinä muissa Capri Brown, turvakaukalossa Capri Creme. 
 

SueC

Vauhtiin päässyt keskustelija
Maanantaina meidän rattaat saapuivat Saksasta. Tilattiin siis Britaxin B-Smartit vuosimallia 2013. Tilattiin myös paljon muuta, mutta niitä tavaroita ei tässä erässä vielä saatu, sillä ilmeisesti ne jumittavat vaunukopan puuttumisen vuoksi. Hassua, että ensimmäisenä saapui se, jolle luvattiin pisin toimitusaika. Rattaiden toimitusaika oli 6 viikkoa, kun saatiin ne jo kahdessa viikossa. Tykätään kyllä jo nyt noista rattaista - vaikuttavat varsin ketteriltä ja suhteellisen käytännöllisiltä. Heittoaisaa niissä ei ole, mutta ajateltiin tulla toimeen ilman sitä. Teki mieli lähteä työntelemään rattaita ulos, mutta pitänee malttaa odottaa vielä muutama kuukausi. ;)
 

Neita

Vauhtiin päässyt keskustelija
Meillä oli jo emmaljungan vaunut sovittu lainaan, mallia en tiedä, näytti city crosseilta. Vaunujen omistaja raskautui sitten itselleenkin yllärinä, joten palautamme vaunut hälle ja ostamme omat. Olen ostanut tähän mennessä lähes kaikki tarvikkeet käytettynä joten niin on tarkoitus myös hankkia vaunut. Ja eikun netin palstoja selailemaan ja samalla lukemaan keskustelupalstoja. Lopulta päätin, että etsin vain emmaljungia. Mies ei ole kiinnostunut tästä urakasta ollenkaan, luottaa siis minun päätöksiin näkäjään lähes 100% :D

Haluan tukevat, mutta hyvinkulkevat (myös lumessa, loskalla, hiekkatiellä) ja ehdottomasti kovalla isolla kopalla, koska aion nukuttaa vauvaa mahdollisimman pitkään ulkona. Jos äitini on saanut meidät kaikki sisarukset (5 kpl) plus hoitolapset nukkumaan ulkona vaunuissa n. 1 vuotiaaksi asti niin uskon, että (toivon hartaasti ;)) sen onnistuvan meidänkin vauvan kohdalla. Ainakin on joku jolta kysyä neuvoa. Ulkona raittiissa ilmassa ainakin olen kuullut nukuttavan pidempiä päikkäreitä. Tästä syystä siis olen hylännyt Citykopan, koska se ei mene kuin puoli vuotiaaksi, mutta on herännyt kysymys että millatavalla Babylift-koppa eroaa citykopasta kun emmaljungan sivujen mukaan se on vain 3 cm leveämpi kuin citykoppa. Kuvissa babylift näyttää kyllä isommalta. Onko kellään kokemusta? Tuo babylift taitaa olla kuitenkin isoin emmaljungan kopista tällä hetkellä?

Olin pähkäillyt vm. 2003 emmaljungien ostamista (taitaa olla joku duo edge tms. isolla kopalla) mutta sitten sain tarjouksen tutulta vm. 2010 Classic sporteista babylift kopalla, molemmissa suurinpiirtein sama hinta. Olen kallistumassa noihin uudempiin, koska onhan niillä jälleenmyyntiarvokin parempi jos ne haluaa myöhemmin myydä. Väri on vaalea ja olen saanut mieheltä jo huutia siitä, että haikailen tummien perään ihan vain siksi että se näyttää minusta kivemmilta :D Kuitenkin olisi ajateltava enemmän sitä, että vaaleat ei ole niin kuumat kuin mustat kesälläkään nukkua/vaunuilla ulkona ja sopiihan väri molemmille sukupuolille. Plussa tietenkin on se, että kun vaunut tulee tutulta niin voi olla varma, että ne on säilytetty hyvin yms.

On tämä kuitenkin aikamoinen homma ollut, enkä edes liikkeissä ole käynyt! Voin vain kuvitella miten mukavaa on sitten ihastella niitä vaunuja (ja kaikkea muuta tavaraa kun ne on koossa) ennen kuin vauva syntyy.
 

yosa81

Satasella mukana keskusteluissa
Toi babylift ja citykoppa ovat molemmat 75 cm pitkiä, joten käyttöikä on sen 6 kk tai vähän päälle.En tiedä millä vaunumerkillä olisi pidempiä koppia. Babylift laitetaan ratasosan päälle eli on ns. kova kantokoppa ja sevoi olla kätevä, jos haluaa esim. kantaa nukkuvan lapsen rattaista sisälle siinä kopassa. Citykoppa naksautetaan runkoon kiinni ja on "jykevämpi" ja tilavampi kuin babylift. 

Meillä esikoinen nukkui ulkona päikkäreitä kyllä vuoden ikäisenäkin, mutta siinä ratasosassa. Laitoin vaan päälle peitteen kylmällä ilmalla ja tarvittaessa harson kuomun eteen. Vaunuissa nukkuminen vaikeutui sen jälkeen, kun poika oppi istumaan. Olisi halunnut kokoajan nousta ylös. Rattaissa laskin selkänojaa alemmas, kun alkoi nuokkumaan, jos  laittoi heti alas asti niin ei suostunut nukahtamaan!
 

muksis

Satasella mukana keskusteluissa
Mäkin oon käsittänyt että 6 kk jälkeen sitä ratasosaa yleensä käytetään nukuttamiseen, kun sen saa kuitenkin makuuasentoon ja niihin turvavöihin saa kivasti jonkun unipussinkin vielä viritettyä, siinä vaiheessa kun lapsi osaa jo liikkua ja pitää varmuuden vuoksi köyttää kiinni. 

Me ostettiin turvakaukalon kaveriksi vielä matkarattaat, Britaxin B-Agilet joiden mukana saatiin vaihdettavat talvirenkaat etupyöriin. Nähtäväksi jää että miten tulee käytettyä yhdistelmiä ja näitä matkarattaita missäkin vaiheessa..

 

Neita

Vauhtiin päässyt keskustelija
Minä taas käsitin, että tuo babylift on tilavampi, ainakin leveydeltä sen muutaman sentin levämpi kuin citykoppa. Mitoissa ei kyllä muuten eroa ole, jostain syystä babylift näyttää kuvissa isommalta. En ole livenä kumpaakaan nähnyt oten en sitten tiedä.  Kiinnostaisi tietää onko kopat olleet joskus isompia (80-90-luvulla) vai onko lapset olleet pienempiä ;) No käytössäpä tuo koppa-asia sitten selviää ja ratasosassa sitten nukutaan pidempään jos nukutaan :)
 

Neita

Vauhtiin päässyt keskustelija
Eikun juu, citykoppa oli sen 3 cm leveämpi. Tässää vaununosto viidakossa menee välillä sekasin ;)
 

Äippä90

Vasta-alkaja
Meillä on ostettu emmaljungan yhdistelmävaunut ilmakumi renkailla ja on kyllä todella hyvät ja kätevät. Helpot käyttää ja laittaa kasaan myös kantokoppa on todella yksinkertainen irrottaa! :) 
 

yosa81

Satasella mukana keskusteluissa
Aiemmin tässä ketjussa jo kerroinkin, että me ostettiin Emmaljungan Nitro Cityt. Katselin kyllä myös brion sing vaunuja tms. mallia, mutta siinä työntöaisan säätövara oli liian pieni ja selkänojaa ei tainnut saada makuuasentoon. Jotain niissä oli muutakin, minkä vuoksi päädyttiin nitroihin. No nyt on Briolta tullut uusi malli Smile, jossa olisikin ollut kaikki haluamamme/tarvitsemamme ominaisuudet. Ja niihin olisi saanut kiinni myös meidän turvakaukalon... Mutta noihin Brioihin ei taida saada talvirenkaita mitkä taas Emmaljungiin halutessaan voi ostaa.
 

Karol

Silmät suurina ihmettelijä
Meillä painiskeltiin pitkän vaunujen kanssa, kun on jo esikoiselta valmiiks scootterit ja baby joggerin city minit matkarattaina. Vanhoista emmaljungan vaunuista luovuin kun esikoinen täytti 1.5.v. Mietittiin tosi monia vaihtoehtoja ja yritin hirveästi löytää vaunuja inhimilliseen hintaan käytettynä. Olin sitä mieltä, etten haluu siottaa montaa sataa vaunuihin kun voidaan siirtyy scoottereihin puolen vuoden jälkeen, mutta sitte rupesin miettimään että haluisin kuitenkin käyttää vaunuja pidempään ja koska scoottereiden istuinosaa ei saa käännettyä ne ei ollu vaihtoehto. Ostin sitte yhet vaunut, jotka pidemmän tutkiskelun jälkeen osaittautu homeisiksi. Hermo meni ja päätin että nyt meen vaunu kauppaan ja ostan UUDET. Emmaljungan city crossit sieltä mukaan lähti ja oon tosi tyytyväinen. Sain ne ihan kohtalaiseen hintaan, ainakin verrattuna siihen mitä käytetyistä pyydetään.... =) Nyt vaan täytyy tilata noihin Baby joggereihin adapteri että saadaan meijän Gracon kaukalo niihin kiinnitettyä. On muuten ollu ihan parhaat matkarattaat. Esikoisella ollaan nyt melkeen 2.v käytetty enkä vaihtais mihinkään, kulkee kun unelma, helppo kasata ja muutenkin näppärät! =)
 

Aamurusko

Näppärä viestien naputtelija
Me ostettiin Hartanin yhdistelmärattaat ja olemme olleet niihin todella tyytyväisiä. On käytetty ympäri vuoden ja hyvin rullaa. Jokainen nippeli ja nappeli on tarkkaan mietitty joten käyttömukavuus on todella hyvä. Yksi tärkeä kriteeri oli, että vaunut on helppo kasata ja ne mahtuvat minunkin autoni pienikokoiseen takakoppiin eivätkä olisi tajuttoman raskaat nostella. Meillä oleva kolmipyöräinen malli on todella sutjakka ja kääntyy helposti kaupassa ym. pienissä tiloissa. Aisaa saa säädeltyä ja tavarakoriin mahtuu mukavasti tavaraa. Istuinosan saa käännettyä kummin päin tahansa.
Matkarattaat hankittiin ulkomaanmatkaa varten käytettynä, mutta muuten niitä ei ole kyllä kaivannut.
 
Top