Itse syön usein salaatteja, lähes päivittäin joten salaatin tulee olla reilun kokoinen ja ruokaisa/ravitseva. Pohjasalaatiksi laitan mitä tahansa lehtisalaattia, kerä/jäävuorisalaattia, kiinankaalta, kurkkua, punaista ja oranssia/keltaista paprikaa, tomaattia ja retiisiä. Mitä milloinkin sattuu olemaan. Joskus revin hieman yrttejä päälle, kuten persiljaa, basilikaa tai vesikrassia.
Makuja saa sitten vaihdeltua lisäämällä usein erilaisia päällisiä, esim. punaisia linssejä (saa myös lähikaupoista valmiissa pakkauksessa papuhyllyltä, ei tarvitse kypsennellä), ananasta (josta suosin tuoretta jos jaksan pilkkoa, muutoin purkista) viinirypäleitä, hapankaalta, maissia. Salaattiin saa halutessaan kirpeyttä puristamalla lime tai sitruuna siivusta hieman salaatin päälle. Toisinaan käytän taas erilaisia juustoja pienissä määrin, tonnikalaa, paistettua tofua, savulohta, marinoituja valkosipulinkynsiä... Pyrin yhdistämään rautaa sisältävät ruoat (esim. linssit, ruisleipä) ja hedelmät, ja erikseen sitten maitotuotteet + D-vitamiini, parhaan imeytymisen kannalta. Eli en syö koskaan samalla aterialla molempia. Huolehdin että lisään salaattiin aina jonkin proteiinin lähteen ja hiilihydraatteja, jotta salaatti on tarpeeksi täyttävä.
Öljypohjaista tai tomaattipohjaista kastiketta hieman päälle, pähkinöitä tai sitten sopivan kypsää avokadoa. Pieni määrä rasvaa auttaa myös ravinteiden imeytymisessä, mutta en itse tykkää hukuttaa salaattia rasvaan. Mitä enemmän salaatteja tulee syötyä arkisin, sitä enemmän niitä rupeaa tekemään mielikin. Pilkkominen tuntuu joskus hieman vaivalloiselta, mutta herkullinen salaatti palkitsee vaivan :)