Millaisia raskausoireita sinulla on?

Keskustelun 'Huhtikuiset 2022' aloitti Bella Swan, 25 kesä 2021.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Maryshka Sanavalmis juttuseppä Huhtikuiset 2022 Helmikuunmammat 2016 Lokamammat 2017

  Kyllä! :smiley-ashamed004 Alkuviikoista asti ollut maha ihan hiton turvonnut. Oon kyl kauheesti lihonutkin loppukesästä eli olo on tosi tuskainen. :pale
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 2. Tiiikeri Sukkela juttelija Huhtikuiset 2022 Elokuunmammat 2015 Huhtimammat 2017

  Mulla kans näin :sad001 Voi kunpa jaksais taas vähän lähtee liikkumaan jos tää pahoinvointi alkaa helpottaa ja edes vähän sais turvotusta hillittyä ja aineenvaihduntaa vilkastettua..
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 3. Maryshka Sanavalmis juttuseppä Huhtikuiset 2022 Helmikuunmammat 2016 Lokamammat 2017

  Mä tein lupauksen itselleni, että alan liikkumaan enemmän ja pitämään itsestäni parempaa huolta jos tiistain ultrassa kaikki hyvin. Ja jos taas ei ole hyvin tai tulee km., niin sitten kyllä palaan ketoruokavalion pariin ja tiputan nää juhannuksesta alkaen tulleet melkein 10(!)kg pois. :confused:
 4. Marenki_piiras Oman äänensä löytänyt

  Joo turvottaa kyllä täälläkin tuli kyllä kesälomalla syötyä niin rankalla kädellä että tuli kiloja kyllä itsellekin mutta en jaksa niistä murehtia muuten kuin että pitäisi päästä taas liikkumaan.

  Mulla on pahoinvointia pitkin päivää vaikka en oksentele, mutta sellainen ällöttävä olo ja jatkuvasti pitäs jotain syödä. Ei maistu roskaruoka eikä terveellisempikään. Viime yönä heräsin ihan jäätävään vatsakipuun, sellainen kuin vatsa olisi menossa sekaisin tai olisi ummettanut pidemmän aikaa, mutta ei kuitenkaan tullut oksennus eikä toisestakaan päästä mitään. Kaipa tääkin on ihan normaalia heräillä pahoinvointiin kesken yötä

  Väsyttää joka päivä niin paljon että välillä on kesken työpäivänkin pakko päästä hetkeksi makuulle. Onneks on tää etätyö niin voi kahvitaukonsa käyttää tehokkaasti.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 5. kissu Jostain jotain jo tietävä Huhtikuiset 2022

  Mulla turvottaa, välillä näyttää ku ois jo loppusuoralla tässä raskaudessa :laughing002
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Hauska Hauska x 1
 6. västäräkkinen Satasella mukana keskusteluissa

  Turvonnut olen minäkin. En uskalla syödä yhtään vehnää tai ruista, tai ilta on tuskaa. Jokainen päivä ei kuitenkaan ole enää samanlainen, vaan toisina päivinä on parempi olo ja toisina kehnompi.

  Sellaisen "raskausoireen" olen viime aikoina havainnut, että olen tavoilleni tyypillisesti alkanut kääntyä sisäänpäin. Haluaisin vain olla jossain lämpimässä pesässä ja pohdiskella itsekseni. Auringonvalon väheneminen varmaan osaltaan vaikuttaa asiaan.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 7. Idam Jostain jotain jo tietävä Huhtikuiset 2022

  Täällä rv 10 ja päivän mittaan alkaa kanssa turvottaa niin että ei housut mahdu jalkaan. Tän lisäks oksettava olo pitkin päivää vaan jatkuu ja eilen illalla lensi ekan kerran yrjö kaaressa..:depressed: mitään ei tee mieli ja väsyttää vaan. Ja vaikka väsyttää, niin heräilen keskellä yötä pirteänä ja saatan valvoa pari tuntia ennenkun nukahdan uudestaan?!:shifty:
 8. Unelmatorttu Oman äänensä löytänyt

  Mulla kans rv 10 ja muutama päivä sitte ajattelin, että jo helpottaa, mutta ei. Tänään oli taas oksennus lähellä, olo on etova melkee koko ajan. Nälkä olis mutta joo ei tee kyllä mitään mieli! Mäki heräilen yöllä ja saatan olla pari tuntia valveilla, ei ainakaa helpota seuraavaa päivää :wacky:
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 9. Ellie* Oman äänensä löytänyt

  Joo täälläkin turvotusta ollut, vois luulla et on pidemmälläkin raskaus menossa. :grin

  Mä oon viikon joka päivä oksentanut useempaan kertaan, ollut tosi huonovointinen. Närästys ollut tosi voimakasta.
  Nyt sain reseptillä omeprazolia, toivotaan että auttaa. Onko joku muu käyttänyt`?
  Mulle ihan uus lääke ja vähän kyllä ärsyttää, että joutuu lääkettä syömään. Mahdollisimman vähän haluisin lääkkeitä nyt raskausaikana käyttää.
 10. Maryshka Sanavalmis juttuseppä Huhtikuiset 2022 Helmikuunmammat 2016 Lokamammat 2017

  Mä söin aiemmissa kahdessa raskaudessa omeprazolia ja auttoi kyllä hyvin närästykseen. Ihan turvallisia nuo happosalpaajat on. :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. kissu Jostain jotain jo tietävä Huhtikuiset 2022

  Mä käytin esikoista odottaessa. En olis selvinnyt ilman. Ei tehonnut mulla mikään muu närästykseen.
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Boris Hyväntuulinen höpöttäjä Huhtikuiset 2022

  Rv 8+1 en jaksais tätä pahoinvointii. Tää masentaa mua. :wtf:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 5
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 13. kissu Jostain jotain jo tietävä Huhtikuiset 2022

  I feel youuuu. tää on niiin syvältä :sad001
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 14. Idam Jostain jotain jo tietävä Huhtikuiset 2022

  Sama täällä. Just eilen illalla kun kaikki syöty ruoka lensi kaaressa taas ulos niin itkin miehelle että oon ihan loppu ja ei jaksa enää
  • Sympatiaa Sympatiaa x 5
 15. Nugetti Jostain jotain jo tietävä Huhtikuiset 2022

  Täällä on myös kärsitty pahoinvoinnista melkein plussauksesta asti. :hungover: Parin tunnin välein syöminen auttaa, mutta toisaalta suurin osa ruoista ällöttää, joten välillä on hieman vaikeuksia löytää jotain, mitä tekisi mieli syödä.

  Toisaalta sitä toivoo, että olo alkaisi jo helpottamaan. Mutta jos on helpompi päivä, niin huolestuu siitä onko kaikki hyvin. On tämä kans yhdenlaista. :yuck:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 16. Ellie* Oman äänensä löytänyt

  Kuinka nopeesti alkoi tehoamaan? Mä oon nyt 2 päivää ottanut ja aamulla heti 2kpl. En ainakaan vielä huomaa apua.
  Tosin, mä oksennan niin paljon, että en tiedä kuinka paljon kerkiää imeytymään.

  Toisaalta kauheen helpottavaa kuulla, että joku muukin on tähän pahoinvointiin loppu! Tulee olo, että oonko ainut valittaja :wacky: Mutta alkaa tuntuun jo aika hirveeltä kun oon kohta lähemmäs kaks viikkoa oksentanut joka päivä. Ja nyt se on viikko sitten muuttunut et oksennan tyyliin kaiken mitä syön. Edes vesi ei pysy sisällä.

  onko hyviä vinkkejä mitä vois juoda? Vesi ei tosiaan pysy sisällä ja kaikki makeat mehut saa kans pönttöä halaamaan.

  Mä jouduin jo pistää työpäiväni kiinni tältä viikolta ( oon yrittäjä) ja kyllä ottaa päähän. En pysty oleen töissäkään, kun ei oikein asiakkaiden aikana viittis lähtee moneen kertaan ykäämään. :hungover:
 17. Tiiikeri Sukkela juttelija Huhtikuiset 2022 Elokuunmammat 2015 Huhtimammat 2017

  Oi voi :sad001 Entäs jotkut ihan nesteytysjuomat? Nekin tosin taitaa olla aika makeita. Tai miten kivennäisvedet? Kannattaa myös kuulostella että jos tosiaan ei edes juotavat pysy sisällä et olisko aihetta mennä hakemaan ihan suonensisäistä nesteytystä. Oon kuullut että se on auttanut siihen pahoinvointiinkin joillakin ainakin hetkeksi, kun on käynyt sairaalassa nesteytyksessä.
 18. västäräkkinen Satasella mukana keskusteluissa

  Joskus olen matkapahoinvoinnin ja oksentamisen jälkeen pystynyt juomaan limsaa (kuten jotain Jaffaa). Kunhan ei sitten energiajuomia juo, eikä yli litraa päivässä vedä, ettei mene kofeiinit yli suositusten :happy:
 19. Cafelatte Silmät suurina ihmettelijä

  Mulla sama juttu… Voikun pian helpottaisi..
 20. Noonana Jostain jotain jo tietävä Huhtikuiset 2022

  Täällä on kahdella käytössä Omeprazol. Pitikö lääkärillä käydä vai hoituiko neuvolan kautta? Mulla on maanantaina neuvola ja ajattelin mainita tästä pahasta närästyksestä tai mitä lie on. Korventaa ja nousee kurkkuun. Mun ei muutoin ole tarvinnut tässä raskaudessa oksentaa, mutta välillä meinaa tulla just tuon kurkkuunnousemisen takia.