Millaisia raskausoireita sinulla on?

Keskustelun 'Elokuiset 2021' aloitti Vargynja, 19 marras 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. NL Piirimestaruustason postaaja Joulukuun mammat 2017

  9+2 oletettavasti tänään. Ja rintojen tuntemukset vähenivät viime viikon lopusta alkaen. Eli aika samalla kaavalla sun oireiden kanssa sitten ilmeisesti on mennyt. Taistelen tässä nyt sitä vastaan että varaisin ultran ennen nt-ultraa... Äh en tiiä mitä tekis.
 2. AnniV Hyväntuulinen höpöttäjä

  Mulla on raskausoireet tulleet ja menneet koko ajan. Välillä on päiviä, jolloin ole mitään oireita, sit taas tulee jotain. Ja tosi paljon vaihtelee, mitä oireita on milloinkin. Silti 7+3 ultrassa kaikki näytti olevan hyvin ja 9+2 neuvolassa löytyi dopplerilla syke. Ensi viikolla nt-ultra, joten sit näkee kunnolla mikä on tilanne. Yritän kuitenkin luottaa siihen, että mulla oireet vain sattuvat olemaan tosi vaihtelevia :)
  • Tykkään Tykkään x 2
 3. Laakeripuu Puuhakas puhuja Elokuiset 2021

  Jos sulla ei mitään varhaisultraa ole ollut, niin mielestäni se noin huntti (jos paikkakunnalla on tämmöinen edullisempi tarjolla) on pieni hinta saadusta mielenrauhasta :) Mä päädyin tän välikuukauden nyt sinnittelemään ja luottamaan että siellä vielä henki pihisee, vaikka välillä epäilykset iskeekin. Teet miten sun sydän sanoo!
  • Voittaja Voittaja x 1
 4. kie-lo Näppärä viestien naputtelija Elokuiset 2021

  Mullakin rintojen arkuutta ollut nyt vähemmän. Alussakin saattoi olla niin, että kipu lähti hetkeksi ja tuli takaisin. Ja varhaisultrassa ainakin oli kaikki hyvin, vaikka sitä ennen oireet aaltoili.
 5. NL Piirimestaruustason postaaja Joulukuun mammat 2017

  Löytyy täältä paikkoja, jossa käydä varhaisultrassa. Täytyy miettiä puolison kanssa asiaa ja perehtyä vielä tarkemmin vaihtoehtoihin ja paikkoihin sekä hintoihin. Tois se kyllä sitä mielenrauhaa ja poistas epätietoisuuden oli tilanne mikä tahansa. Mut toki se vois kesken mennä vielä siltikin. Äh. :facepalm:

  Kiva kuulla, että muillakin on tosiaan aaltoillut olot ja oireet. :Heartpink
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Sundiu Näppärä viestien naputtelija

  Onko täällä montaa joille on tullu jo näin varhaisessa vaiheessa liitoskivut? Siis mulla on ollu nyt yli viikon ja kävely sattuu ja on hirvee työlästä, hurja ajatella että nää ei lopu ku ehkä synnytykseen ja pahenee vaan loppua kohden:confused: enpä ois osannu odottaa jo näin aikasi näin kovia liitoskipuja, itsellä kyllä onneksi hyvä kivun sietokyky mutta silti:facepalm: harmi ku tähän ei ole myöskään oikein mitään hoitoa olemassa
 7. Air4M Sanavalmis juttuseppä Elokuiset 2021 Joulukuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Mulla oli yhtenä päivänä liitoskipuja. Vähän kanssa kauhistelin, että nytkö ne jo alkaa, mutta ei ole sitten sen jälkeen enää jatkuneet. Mulla on auttanut kävelemiseen edellisissä raskauksissa SI-tukivyö, jota sain vaihtelevasti aikaa lainaan hoitovälinejakelusta. Ekassa raskaudesta muistaakseni kolmeksi kuukaudeksi ja tokassa nihkeästi vain kuukaudeksi, jonka jälkeen kuulemma se pitää itselleen muualta sitten kokeilun jälkeen ostaa.
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Pipana93 Näppärä viestien naputtelija Elokuiset 2021

  Mulla vaan oksettaa koko ajan, näyttäspä taas sille ettei mikään pysy sisällä :banghead:
  Jos menee samalla kaavalla kuin esikoisesta niin ei onneksi enää vain ku 3kk jälellä pahaa oloa... Huoh :banghead:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 5
 9. Shooky90 Asioista perillä oleva Elokuiset 2021 Elokuun äidit 2019

  Viime raskaudessa liitoskivut tuli aika loppuvaiheessa mutta tällä kertaa on aivan järkyt kivut jo nyt. Vihloo ihan järkysti kun kääntyy kyljeltä toiselle tai nousee ylös makuuasennosta. :dead:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 10. Miimulainen Näppärä viestien naputtelija Elokuiset 2021

  Mä odotan esikoista niin en silleen tiedä mut mitä nää liitoskivut siis on? Tai mistä johtuu? Mua sattuu aina sikana just kun vaihdan kylkeä tai nousen niin onko se sit sitä? Mä oon aatellu et revin jotain mun lihaksia liian kovaa yhtäkkiä tai jotain et siitä johtuu. Mut viisaammat kertokaa!
 11. Balance Hyväntuulinen höpöttäjä

  Mullakin ollut aika ajoin tosi kipeitä liitoskipuja, niin että ei oo pystynyt hetkeen edes kävelemään. Sitten taas kadonneet.. Saas nähdäo_O
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 12. Sundiu Näppärä viestien naputtelija

  Mulla sama että ekasta tuli vasta lopussa pientä eikä jatkuvaa, nyt on ihan koko ajan läsnä ja eilen en meinannu päästä sohvalta ku otti nii haarovälii ja reisiin kipiää. Tsemppiä kipujen kans sinne:Heartpink
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 13. Sundiu Näppärä viestien naputtelija

  Liitoskivut tarkoittaa siis häpyluuliitoksen löystymistä, mikä aiheuttaa kipua nimenomaan tuonne alakertaan , joillakin selkään ja myös reisiin. Kävely etenkin sattuu ja on työlästä ,istuma asennosta nouseminen sattuu ja asentoa vaihtaessa. Makuuasennos tyyny jalkojen välissä auttaa hieman kipuun. Mutta liitoskivut eivät tule kaikille, ja usein juurikin esikoista odottaville ne tulee vasta loppu vaiheilla, oli yllätys että nämä tulevat näin varhaisessa vaiheessa itselle kun on jo takana synnytys:dead:
 14. Air4M Sanavalmis juttuseppä Elokuiset 2021 Joulukuunmammat 2015 Joulukuun mammat 2017

  Pahimmillaan kipu tuntuu siltä, kuin olisi häpyluu suurinpiirtein murtunut. Jokainen liikahdus sattuu.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 15. Minni2016 Asioista perillä oleva Joulukuun äidit 2019 Heinämammat 2018

  Raskaana keho erittää hormoonia mikä löysyttää niveliä ja lihaksia. Ideana et synnytys sujuu helpommin. Valitettavasti toiset herkempiä varsinkin jos muuten on yhtään yliliikkuvuutta niin voi tuntua et keho ei pysy yhtään kasassa. Kipu voi tuntua sille et lonkat lähtee paikoiltaan. Särkynä häpykummun kohtaalla. Ikävä kertoo mut liitos kivut voi sit jatkua useemman kuukauden synnytyksen jälkeenkin.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 16. Miimulainen Näppärä viestien naputtelija Elokuiset 2021

  Ahaa kiitos tiedoista! On tää kummallista miten raskaus muuttaa kaikkea ja tuntuu jotenkin kaikkialla. Ja sit taas toisilla miten ei ollenkaan ja jotkut tyylii lähtee synnyttämään ilman et on tienny olevansa raskaana.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 6
 17. Srii Seurustelun sensei Elokuiset 2021

  Oon monesti miettinyt samaa, että on tää jännää aikaa. Tosin en tiedä kumpi on sit parempi; tietää olevansa raskaana (oli oireita tai ei) vai se ettei edes tiedä olevansa raskaana ja sit yhtäkkiä lähteä synnyttämään. Olis aika hurja tilanne varmaan.
  Ehkä mä kuitenkin otan mieluummin niitä oireita ees vähän, niin tää tuntuu jotenkin todellisemmalta :grin
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 18. Kovin pieni Puuhakas puhuja Elokuiset 2021

  Olen nyt monena yönä herännyt neljältä aamuyöstä enkä saa enää unta. En kuitenkaan tunnista sitä stressiksi tai huoliajatteluksi, vaan olen suht levollisin mielin, en vain saa nukuttua. Tietysti olen sitten työpäivän jälkeen illalla niin väsynyt, etten jaksa muuta kuin maata sohvalla. Usein minulla on myös pientä lämpöä, joka tekee olosta entistäkin vetämättömämmän. Onko teillä muilla tällaista? Johtuukohan tämäkin hormoneista? En ole kärsinyt uniongelmista todella moneen vuoteen, joten tämä ei ole ihan tyypillistä minulle.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 19. kie-lo Näppärä viestien naputtelija Elokuiset 2021

  Uniongelmista oli täällä tai jossain muualla aiemmin juttua, mutta ilmeisesti juuri hormonit kiusaa. Ihan samasta vaivasta en kärsi, mutta herään lähes joka yö painajaisiin, joissa yleensä kohtaan väkivaltaa. Tällaista ei ole ennen ollut, mutta googlailun perusteella en ole yksin.
 20. NäkymätönNinni Hyväntuulinen höpöttäjä

  Mä myös heräilen aamuyöstä, usein pissahätään, mutta myös ihan muuten vaan ja sen jälkeen on tosi vaikea nukahtaa uudestaan. Ja sit iltapäivällä väsyttää.