Millainen on hyvä perheauto?

Keskustelun 'Vinkkejä äidiltä toiselle' aloitti Moonaliisa, 18 loka 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Moonaliisa Sanaisen arkkunsa ammentaja Toukokuiset 2021

  Millaisia autoja teillä muilla on? Kuulisin mielelläni lapsilukumäärän ja ominaisuudet.

  Itse haluaisin auton joka ei olisi farmari (hankala ohjattava) ja jossa olisi tavaratila jonne mahtuu yhdet vaunut ja ruokaostokset, sekä sisarukset takapenkille korokkeille. Auto ostetaan käytettynä, eikä tarvitse olla uusinta mallia. Suosituksia?
 2. Tips Asioista perillä oleva Syysmammat 2018

  Honda cr-v hyväksi havaittu. Taakse mahtuu vaikka mitä vaunuista isoihin matkalaukkuihin, takapenkillä kaksi turvaistuinta, on siellä kolmekin matkustanut suht mukavasti. Silti ketterä ja dieselillä kulutus alle 5l/100.
 3. elaffy Foorumin legenda Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Meillä oli Volvo v40, kun kaksoset syntyivät. Se jäi kuitenkin auttamatta pieneks , jos tavaraa piti saada yhtään enempää mukaan. Vaihdettiin tilalle 7-paikkainen Mitsubishin grandis, joka oli varsin mukava auto, mutta valitettavasti kolmannen lapsen syntyessä ei takapenkille saatu mahtumaan kolmea istuinta. Autoon oli tulossa isompaa remonttia lähiaikoina, joten vaihdettiin sitten vielä Fiatin 7-paikkaiseen Dobloon, mihin mahtuu kolme lasta keskiriviin turvaistuimiin, taakse vielä iso koirahäkki ja rattaat sen viereen kasaamatta. Kaunis tuo kulkupeli ei ole mistään suunnasta, mutta toimii meidän tarpeissa hyvin. Liukuovet olivat ehdottomasti iso plussa lasten kanssa kulkiessa.

  Meidän tarpeet ovat selvästi olleet hyvin erilaiset kuin Moonaliisalla, joten en osaa suoraan suositella mitään autoa. Isännältä kysäisin vinkkiä, kun on erittäin paljon tutkinut autoja lapsiperhenäkökulmasta ja hän suositteli tutustumaan keskikoon hatchbackeihi. Esimerkiksi mainitsi Citroën c4, Ford focus, Renault megane tai scenic, jos nyt vielä muistan kaikki maininnat oikein.

  Meillä on mennyt etusijalle sisätilat, sen jälkeen kulutus ja muut ylläpitokustannukset ja jäljelle jäävistä on sitten valittu se parhaiten itselle sopiva ajotuntumaltaan. Meilläkin on käytettynä ja melko budjettiratkaisuina hankittu kaikki autot, joten myös saatavuus on vaikuttanut paljon. Mistään toiselta puolelta Suomea ei ole ollut mahdollista lähteä hakemaan autoa.
 4. Yölento Supliikin supersankari Marrasmammat 2016

  Meillä on toinen farmari ja toinen ei. En kyllä ajettavuudessa huomaa mitään eroa. En farmaria menisi heti hautaamaan sen vuoksi. Ehkä olet ajanut huonoja farmareita? Meidän farmari on Renault Megane, mutta muitakin hyviä olen ajanut. Meillä on vain yksi turvaistuin, joten ei ole kokemusta, miten mahtuu enemmän.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. Chandelier Sanaisen arkkunsa ammentaja Huhtimammat 2018

  Ei nyt kannattaisi yhden (huonon) kokemuksen perusteella sanoa että farmarit ovat huonoja ajettavia. Tähän kun vaikuttaa esim. huonot renkaat väärillä paineilla jne.

  Volkswagen Passat ja astetta parempi varustelutaso. En nyt muista kuinka ne meni, mutta on Comfortline ja Trendline ja ehkä vielä kolmas.
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Ginger Kunnioitettu kommentaattori Toukoäidit 2020 Huhtimammat 2016

  Autokysymys on niin pitkälti mieltymyksistä kiinni. Toiselle sopii se, mistä toinen ei pidä. Itselläni pidän linjana, että auton on oltava vähintään 2005 valmistettu ja on tiettyjä merkkejä joita en halua. Meillä on farmari ja sedan käytössä. Farkun ajettavuus ei merkittävästi eroa sedanista, mutta onhan se hieman raskaampi ja mieluummin ajaa maantiellä kuin kaupungissa. Meillä siis Volvo v70 ja BMW 316. Itsehän olen mieltynyt erittäin hyvään ajettavuuteen ja mukavaan kuljettajantilaan sekä yllättävän tilavaan takaluukkuun bemarissa. Volvo on taas tunnetusti ollut yksi tutkimusten turvallisimmista autoista, mikä kyllä miellyttää lapsen kanssa ajaessa. Sen verran miinusta Volvosta, että turvavyöt yllättävän lyhyet ja jäykät, kun turvaistuinta laittaa. Saa kärttyillä hetken :grin Meillä tarkoitus ollut hankkia toinen farmari, niin että molemmilla olisi sitten kun toinen lapsi syntyy. Ollaan katsottu lähinnä Skodaa ja Fordia näiden meillä jo olevien merkkien lisäksi. Harmittaa vaan, kun ne autot mitkä haluaisi, on kalliita :bag:
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. KaarinHa Tietävä tietäjä Lokamammat 2017

  Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, mikä tekee farmariautosta hankalan ohjattavan verrattuna muihin autoihin?

  Itse kun en eroa juurikaan huomaa, ja olen aika monenlaisella kulkineella jo tähän ikään (45v) mennessä ajanut, sekä vanhoja että uusia autoja on ollut käytössä. Nykyinen oma 10v vanha VW Passat on kyllä ollut ainakin tähän asti hyvä, ostettiin se n. 1,5kk ennen pojan syntymää. Meillä oli silloin vielä koirakin, joten sekin puolsi farkun hankintaa.

  Lapsia on vain yksi, joten siinä mielessä ei tarvinnut, eikä tarvitse jatkossakaan varmaankaan miettiä takapenkkitiloja, mutta Passattiin mahtuisi hyvin toinenkin turvaistuin. Takaloosteri on riittävän iso jopa yhdistelmävaunuille, ja mahtuu ostoksiakin sinne vielä sekaan. Mutta joo, meillä näin, mutta ei siitä sen enempää, kun tätä ei kysytty :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. Naala Piirimestaruustason postaaja Marraskuiset 2021 Syyskuun äidit 2019

  Onko täällä sellaista lapsiperhettä, jossa olis myös useampi koira? Minkälainen auto teillä on? :grin Suosituksia kaipaisin. Meillä lapsi ja kolme takakontin täyttävää koiraa. Reissuun lähdöt tuntuu jo nyt haastavilta kun auto on ihan täysi, mietin jo ennakkoon millä me päästään reissuun enää jos tehdään vielä toinen lapsi :hilarious:

  Toistaiseksi ollu siis yhdistelmävaunut aina matkassa, mut entä sit kun niitä on kaks (lyhyemmällä aikavälillä toive..) ja pitäis reissussakin saada kuljettua enemmän :oops:
 9. elaffy Foorumin legenda Kesäkuunmammat 2015 Syysmammat 2017

  Kaveri osti pikkubussin.. :hilarious:
  • Hauska Hauska x 3
 10. Naala Piirimestaruustason postaaja Marraskuiset 2021 Syyskuun äidit 2019

  No tuota vähän pelkään, että mihin muuhun sitä mahtuisi :hilarious:
 11. Candice Piirimestaruustason postaaja Huhtikuun äidit 2019 Maaliskuiset 2022

  Ei mustakaan oo ohjattavuudessa mitään eroa sedanin ja farkun välillä. Meillä itellä farkku passat. Perheen vahvuus 2 aikuista, vauva ja 2 koiraa. On minusta mukava ajettava ja hyvin tilaa. Passatin sedan-mallissakin on kyllä reilu tavaratila, jos farkku on ehdoton ei, oon sinne saanu helposti vaunut ja ostokset mahtumaan. Ehkä siihen sedaniin oli jotenki ahtaampi laittaa turvakaukalo takaovesta sisään verrattuna farkkuun. Ei pahaa sanottavaa kummastakaan.
 12. BarbaMama81 Puuhakas puhuja Huhtikuiset 2021

  Itse tykkään ehdottomasti vähän isommista autoista; ne on niin vakaita ajaa ja tavarat saa surutta kyytiin. :notworthy Ehkä perheenkin, jos osaavat käyttäytyä. :laughing001 Koen omalla kohdallani, että lapsiperheessä voi toinen auto olla oikeastaan ihan mikä vaan, mutta mikäli yhtään enempää koko kaartin kanssa liikutaan ja reissutaan, niin en kyllä jättäisi farkkua ostamatta mistään hinnasta.

  Äidilläni on iso auto, mutta porrasperäinen. Ja voi :angryfire:BangHead:smiley-angry016 , kun yrität saada sinne jotain rattaita kyytiin ja porukan tavarat mahtumaan. Ei mun hermoilleni, ei ei ja ei.

  Meillä on mun mittapuulla iso perhe (5), kun on mun ja sun ja toivottavasti vielä joskus The meidänkin lapsukainen. Nyt mulla on 7-paikkainen Touran, joka on ollut loistovalinta arjessa. Yleensä pidämme sen ihan perus 5-paikkaisena, mutta laajennettuna lapsilla on pidemmillä matkoilla hyvin tilaa (joka vähentää oleellisesti tappelua :laughing002), mutta toisaalta sitten taas matkatavaroille on oltava laatikko katolla. 7-paikkainen on osoittautunut hyväksi myös siksi, että omien lasten lisäksi mukana kulkee välillä kaveritkin. Miehellä on 5-paikkainen katumaasturi, joka sekin vetää tavaraa ja muksuja sisään hienosti.

  Nyt pohdimme, mikä olisi seuraava uusi tulokkaamme. Ja mieluusti tosiaan 7-paikkaisena, koska luotan saavani jossain kohden vielä pienen nyytin matkoillemme mukaan. :smiley-angelic001 Tällä hetkellä kallistunemme edelleen Touranin puoleen... :think005
  • Tykkään Tykkään x 1
 13. Emir Keskustelun kolmiottelija Kesämammat 2018

  Meillä on vw passat highline-varusteilla ja on kyllä hyvä. Kaks istuinta takana ja kaukalo ei kyl enää mahtuis. Meillä on mielestäni aika leveet istuimet (recaro young sport ja recaro zero 1).

  Sukulaisella on Citroen Picasso ja on saanu taakse kaks turvaistuinta ja kaukalon mahtumaan.
 14. Aza Piirimestaruustason postaaja Toukoäidit 2020 Kesämammat 2017

  Meillä oli kaksi farmaria kun kaksoset syntyi, toinen miehen volvo v70 ja toinen minun toyotan auris. Volvoon mahduttiin hyvin koko perhe tavaroiden kanssa, ja sillä tehtiin sitten isommat reissut takapenkille mahtui vielä tarvittaessa aikuinen istumaan. Auris jäi tavaratilaltaan hieman pieneksi jos piti vaunut ottaa mukaan, mutta toimi päivittäisessä käytössä hyvin.
  Nyt kolmas tulossa ja tehtiin todella pitkään työtä sen eteen että löydettiin auto mihin mahtuu takapenkille kolme istuinta rinnakkain ja jää vielä tilaa tavaroille. Haluttiin vielä kuitenkin kokoluokaltaan henkilöauto/maasturi, vaikka mietittiinkin isompaa. Alusta asti oli selvää, että autoista vaihdetaan auris pois, sillä volvoon sovittaisiin hätätapauksessa vielä jotenkin koko perhe. Volvon xc90:stä haaveiltiin molemmat, mutta hinta oli suurin tekijä miksi jäi vain haaveeksi. Lopulta päädyttiin Peugeotin 5008 malliseen katumaasturiin. Siinä on takapenkillä kolme isofix paikkaa ja hyvin tilaa kolmelle istuimelle. Takapaksi on tarpeeksi iso ja lisäksi autosta löytyy valmiudet kahdelle lisäpaikalle. Sen verran jouduin myöntymään siinä etten olisi millään halunnut raskalaista autoa, mutta hinta ja käytännöllisyys ajoi omien mieltymysten edelle.
 15. Lya M. Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Meidän ei ainakaan ole hyvä perheauto :joyful:
  Se kun on nelipaikkainen hybridi, eli takapenkkejä on vain kaksi. Kyllähän se yhden turvaistuimen kanssa on ollut ihan ok, mutta kohta niitä istuimia on kaksi. Onneksi pienempi on sellainen joka suuntaan kääntyvä malli, josta vauvan saa helposti pois, ja sopii sekä vastasyntyneelle että vähän isommallakin lapselle.

  Takakonttitila tekeekin sitten tiukkaa, jos vaunut pitää saada mukaan jonnekin.
 16. Lp83 Puuhakas puhuja Maalisäidit 2020

  Meillä 2 farmaria, miehen bmw ja minun mersu. Molempiin mahtuu hyvin kaikki kyytiin mutta ajattavuudeltaan mersu on tiukemmin tiessä kiinni kuin bemari. Mä en taas vois ikinä kuvitella omistavani enään muuta kuin farmarin. Se on niin mihin tottuu. Enkä kyllä varmaan ikinä luovu mersusta. Aikaisemmin mulla ollu kyllä nissania, toyotaa, volvoo, mitsubichi, kia, audi mut kyllä toi mersu niistä paras on.
 17. minni88 Oman äänensä löytänyt

  Jos tästä on jollekin apua :) Meillä ollut ford s-max, toyta corolla verso ja Nissan nv200 combi. Meillä on 3 lasta istuinten kanssa, 2 aikuista ja iso koira. Käytiin katsomassa näitä kun etsittiin 7-paikkaista:

  Ford s-maxiin mahtuu 3 istuinta keskiriville ja siinä jää todella iso kontti jos on vaan 3 lasta, saa myös kätevästi laitettua vyöt yms. kun tilaa on. Cybexin sirona mahtuu kääntymään ovelle jos 3 istuinta keskirivillä. Kontti 5 paikkaisessa huima, 7 paikkaisena jää vähän. Mahtuu hyvin 195cm kuski istuinten kanssa ajamaan. Suht samaa kokoluokkaa on volkswagen touran.

  Toyota corolla versoon mahtuu 3 istuinta vierekkäin hyvin, mutta konttitila ei ole isoimmasta päästä. Saa myös 7 paikkaisena

  Toyota avensis verso siitä lähtee penkit irti 2. Ja 3. Rivi. Tässä on kolmannellakin rivillä normaalit istuimet 2 kpl ja ne saa yksittäin irti. Tilava farkku.

  Nissan nv200 on liukuovet molemmin puolin ja taakse kolmannelle riville kuljetaan takana olevien pariovien kautta tai reunasta saa käännettyä kätevästi yhden alas (mutta lapsen istuin pitää olla siitä silloin pois reunasta). Kolmannella rivillä 2 erillistä kunnon penkkiä ja saa yksitellen käyttöön. Konttitilaa jää reilusti 7 ihmisen kanssa. Penkkien alla on tyhjää tilaa myös tavaroille.

  Volkswagen caddy Maxissa on liukuovet, kulku taakse keskirivi toisen sivun penkki kääntämällä. Kontti tilava. Komannelle rivillä ei käänny penkit yksittäin joten ainut helppo kulku taakse keskirivin reunapenkki kääntämällä.

  Opel safirassa, ford c-maxissa, nissan quasqai +2, on kapea penkki keskellä ja sen saa taitettua nurin, siitä pääsee kulkemaan taakse. Näissä ei välttämättä 3. Rivin penkkejä saa yksitellen käyttöön, konttitila silloin pieni kun kolmas rivi käytössä. Jos pidempi kuski, pitäisi kokeilla mahtuuko istuimet. Näistä ainoat liukuovet c-maxissa. Näissä kaikissa kolmannen rivin istuimet ovat kevyempää tekoa ja suht kiinni takalasissa

  Sitten on muita perheelle tilavia joissa 7paikkaa tai 5 hengen kanssa tilava kontti: volkswagen touran, seat alhambra, volkswagen Saharan, Mersulla vito/viano. Muita tilavia mm. Volvolla ja Mersulla.
  • Tykkään Tykkään x 2
 18. Foreverfever Päivystävä dosentti Maaliskuiset 2021

  Meillä ollut 2 lapsen kanssa farkku megane ja sedan bmw 320. Ihan hyviä oli sillon meidän tarpeisiin.
  Kolmas kun syntyi niin ostettiin farkku Ford mondeo, hyvin mahtui 3 lasta istuimineen takapenkille ja iso tavaratila. Tämä vaihdettiin farkku Ford focukseen ja juuri ja juuri sai 3 istuinta mahtumaan ja tavaratila hiukan pienempi. Kulutus tippui todella paljon.
  Nyt neljäs tulossa ja Peugeot 5008 7 paikkaisena. Tavaratila iso jos taaimmat penkit ei käytössä ja kaikki auton keskirivin istuimet saman kokoisia, eli mahtuu turvaistuimet hyvin. Myös taaimmat penkit saa yksitellen käyttöön, joten 4 lapsen kanssa jää vielä hyvin tavaratilaa. Jos kaikki 7 penkkiä käytössä niin ei mahdu kuin pari kauppakassia.
  Meillä menty vuosimalli/mittarilukemat, hinta, istuinten mahtuminen edellä. Kulutus sitten jossain vaiheessa vasta. Rattaita, istuimia yms. tavaroita sitten vaihdettu sellaisiksi että saa autoon mahtumaan.
  Last edited: 24 helmi 2020
 19. twisted Tietävä tietäjä Kesä-äidit 2020

  Meillä on 7-paikkainen Kia Carens vm 19. Ollaan oltu erittäin tyytyväisiä. 5 paikkaisena todella tilava takakontti ja kun vauva syntyy niin mahtuu vielä vaunut toisen takapenkin viereen.

  Toinen 7-paikkainen mitä käytiin koeajaa on Hyundain Santa Fe, mutta auttamatta liian kallis. Seuraava mihin vaihdetaan on Kia Sorento kunhan se joskus tulee plug in hybridinä.

  Halpoja nää ei oo, varsinkaan kun ollaan ostettu uutena. Meille tai oikeastaan miehelle, joka on autojen päätösten takana, mä käyn koeajaa ja antaa mielipiteeni, niin tärkeintä on takuu ja turvallisuus.

  Mut pointtina vielä et hyvä farkku on mielestäni jopa parempi ajaa entä sedan koska on vakaampi liikenteessä. En koe farkku hankalaksi ollenkaan :)
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Yxvaan Sukkela juttelija Elomammat 2016 Marraskuunmammat 2014

  Meillä on farmari Skoda Superb ja hyvin mahtuu kolme turvaistuinta taakse selkä menosuuntaan, joka oli ehdoton edellytys autoa hankkiessa. Toinen ominaisuus, josta en enää luovu, on neliveto. Asumme melko pohjoisessa ja teiden talvikunnossapito on luokkaa kymmenen senttiä syvät urat ensimmäisten plussakelien jälkeen tai tuoreella lumella kymmenen senttiä lunta töihinlähtöaikaan :grin. Vaikka ajankin hitaasti, niin koen nelivedon vakaammaksi ajettavaksi huonoilla teillä.
  • Tykkään Tykkään x 2