Vinkkaan vain, että rastinrauta oli meilla ihan must! Sillä sai helposti hedelmät vauvalle syötävään muotoon. Puuron joukkoon raastoin omenaa, päärynää, ananasta jne. Ensin ihan sillä miniterällä ja myöhemmin karkeammalla. Näin pysyi vitamiinit tallessa ja vauva oppi hedelmien oikeaa makua.
Liha on todella helppo tehdä itse varsinkin alussa, kun vauvalle annetut proteiinimäärät ovat niin pienet. Otin meidän muiden ruoassa olevasta lihasta, kalasta tai kanasta pienen osan ja keitin tai paistoin sen. Koska määrät ovat pienet, niin siinä menee vain muutama minutti. Sitten vain sauvasekoittimella hurrutin mössöksi. Tästä mössöstä otin ruokalusikka-mitallisella kökköjä, jotka laitoin pakastinrasian kannen päälle. Purkki suojaksi ja pakkaseeen. Kun kököt olivat jäätyneet, niin kippasin kaikki samaan purkkiin. Yhteen rasiaan mahtuu monta kökköstä ja aluksihan vauva syö vain ruokalusikallisen (myöhemmin kaksi), niin yhdestä purkista riitti pitkäksi aikaa. Tein kanaa, lihaa ja kalaa varten on omat purkit ja sitten aina valitsin päivittäin, mitä tarjotaan. Tämä tuntui minusta hyvältä myös siksi, että tiesin vauvan saaman proteiinimäärän ihan tarkalleen. Alussahan se on todella tärkeää, ettei anna liikaa.
Meillä syötiin pääasiassa kotiruokaa, mutta purkkiruokaa reisulla ja joskus erikoistapauksissa kotona (asunnonmuuttopäivänä). Silti tuntuu, että noita lasipurkkeja on kertynyt ennemmän kuin tarpeeksi.