Luotettavaa tietoa pakastevadelmien kuumennuksesta?

  • Ketjun aloittaja Ketjun aloittaja
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä

Vieras
Elikkä juttu on näin:

Rupesin tekemään vadelmapiirakkaa, jossa käytin ulkomaisia pakastevadelmia, suomalaisia kun en löytänyt....
Ajattelin ensin, että kyllähän ne pöpöt kuolee siellä uunissa, niin voin laittaa suoraan pussista piirakkaan.

Mutta sitten rupesin ajattelemaan asiaa uudestaan... Kuolevatko ne norovirusbakteerit sittenkään uunin lämötilassa? Uuni on kyllä 200 asteessa, mutta yltääkö piirakan, tai marjojen asteet sinne 90? Laitoin varmuuden vuoksi lihalämötilamittarin piirakkaan, että saisi jotain viitettä siitä, minkä asteinen piirakka on. Nyt näyttää n. 70 astetta vain... ja aikaa on jäljellä 5 min uunissa..

Mitä teen? Jätänkö piirakan yksin mieheni tuhottavaksi?
 
Heippa Vieras,

ulkomaisia pakastemarjoja pitää raskausaikana välttää lähinnä listeriavaaran vuoksi. Listeria tuhoutuu 72 asteessa. Toivottavasti piirakka oli hyvää!
 
Takaisin
Top