Listeririski?

Kyfi7591850

Silmät suurina ihmettelijä
Saimme juhlista ylijäänyttä ruokaa (kasvispaistos), joka oli pitopalvelun valmistamaa, todennäköisesti tehty siis perjantaina tai lauantaina. Söin tätä ruokaa maanantaina sekä tiistaina, mutta molemmilla kerroilla ruoka kuumeni mikrossa epätasaisesti ja maistelin ja sekoitin ruokaa kesken kypsennyksen. Söin siis hieman ruokaa myös kylmänä. Ruoka oli juhlissa esillä lauantaina pitkään ja en tiedä missä vaiheessa ruoka oli siirretty kylmään. Onko tällaisessa riski saada listeria? Ruokahan on kuitenkin valmistusvaiheessa kauttaaltaan kypsennetty, mutta onko ruoka voinut myöhemmin säilytyksessä saastua. Olen raskaana viikoilla 38+0.
 
Pitopalvelun luulisi huolehtineen ruuan oikeaoppisesta jäähdytyksestä ja säilytyksestä. 😊 Asiaan toki vaikuttaa moni asia, kuten onko tarjolla ollessa ehtinyt jäähtyä (onko ollut lämpöhauteessa niin että pysyy lämpimänä vai vain pöydällä?) Ja jos tarjoilua ei ole hoitanut pitopalvelu niin silloin en olisi yhtä luottavainen. Moinen asia ei välttämättä ole tullut mieleen, jos ei huolehdi niistä työkseen. En siis sanoisi mitään varmaa, mutta jos pitopalvelu hoiti kaikki vaiheet, pidän riskiä pienenä.
 
Pitopalvelu toi vaan ruoat paikalle eli siitä eteenpäin en osaa sanoa säilytyksestä 😕 Yritin kuitenkin järkeillä, että olisi vaatinut jonkun jälkisaastumisen että listeria olisi mahdollinen? Ruokamyrkytyshän toki on mahdollinen.
 
Takaisin
Top