Täällä yksi innokas kotileipuri! Erillaiset täytekakut on mun lemppariherkku ja odotan aina että pääsen juhlia isännöimään.
Hammaslääkärikin antoi minulle kehut, kun leivon paljon sen sijaan että ostan karkkia. Karkki ilmeisesti tarttuu hampaisiin ja on hänen mielestään parempi leipoa kuin syödä karkkia.
Eli jos tekee mieli leipoa ja herkutella niin sain häneltä synnin päästön.
Meillä leivotaan valehtelematta jopa 2 kertaa viikossa suolaista tai makeaa… joten ostin itselleni joululahjaksi yleiskoneen vihdoin ja viimein! Minulla ei ole siis koskaan moista ollut.
Leipominen on paljolti kemiaa joten jos haluaa leipoa jotain erityisesti hyytymistä, kohoamista tai tiettyä rakennetta vaativaa leivosta, niin suosittelen tutustumaan siihen miksi taikinassa on tiettyjä aines-osia tietyssä suhteessa ja miksi tarvitaan esim tietynlainen vatkausaika sun muuta. Gluteeniton leivonta on esim ihan oma sarjansa, sillä kakut kuivuvat helposti ja voi joutua kokeilla monta kertaa ja mokata ennenkuin ainesosien suhde on oikea.