Lasten lauta- ja korttipelit

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Vargynja, 27 elo 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Mitä lauta- ja korttipelejä teillä pelataan lasten kanssa? Ja minkä ikäisten? Olen vähän miettinyt josko hankkisi meidän pojalle 4-v synttärilahjaksi jonkun kivan pelin. Tällä hetkellä pelaillaan Kimbleä ja Käärmeet ja tikapuut -peliä. Toisinaan kuvalottoa. Muistipelikin on, mutta se ei ole pitkään aikaan kiinnostanut.
 2. RuutuSydän Kommentoinnin ninja

  Mä niin ootan et alkaa tuo lautapeli-ikä kunnolla, ihan parasta päästä pelaamaan ku kaikkia kivoja lautapelejä on niiin paljo :)

  Tällä hetkellä löytyy 2-vuotiaalla niitä ”Ensimmäinen pelini” -sarjan pelejä mut ei oo vielä kauheesti innostunu ja samoin pari erilaista muistipeliä, niistä tykkää kovasti katella eläinten kuvia ja mä oon aivan hukassa ku pitäis osata nimetä niitä erikoisimpia :grin
 3. Uusperhesatu Asioista perillä oleva

  Meillä on paljon pelejä. Vähän vaihtelee se että mitä pelataan, ja nyt kesällä ei olla paljon pelattu kun ollaan oltu ulkona niin paljon. Syksyllä sitten taas. :)

  Lasten suosikkeihin kuuluvat mm. lasten Monopoli, lasten Alias, lasten Scrabble ja Afrikan tähti. Yksi tosi kiva peli on tuo kuvassa näkyvä Touhula-peli eli Richard Scarryn Busytown. Siinä ei pelata toisia vastaan vaan kaikki yhdessä possuja vastaan. :) Eli etsitään juttuja ja päästään aina sitä nopeammin eteenpäin mitä enemmän juttuja löydetään. Pitää ehtiä lautalle ja lautalla piknik-paikalle ennen kuin possut syövät eväät. Tätä on meillä pelattu jo useampi vuosi, joten sopisi varmasti hyvin 4-vuotiaalle. :) touhula (1).jpg
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 4. Zeni Tietävä tietäjä Kesäkuun äidit 2019 Tammimammat 2017

  Isompien suosikkeja on Afrikan tähti, Monopoli ja Uno. Pienemmät pelaa Kimbleä, Gas outia, Dotty Dinosauria ja Angry birdsiä. Itsekin tykkään pelata isojen kanssa Afrikan tähteä ja Monopolia :)
 5. winks Päivystävä dosentti Huhtimammat 2016

  Toi Richard Scarryn lautapeli on kyllä kiva, siinä on pelaajien yhteinen vihollinen vs että pelattaisiin toisia vastaan. Välillä vähän hermoleooa ainoakseen mä voitin, etpä mä voitin ja itku....

  Ollaan pilattu sitä yksinkertaistetuilla säännöllä vähän yli kaksi vuotiaan kanssa ja aivan huippu. Ja meillä toi 2+ v on ollut maaginen raja miten sitä jaksaa pelata ja kuunnella mitä pitää tehdä.

  Yatzy ollaan otettu käyttöön vanhemmalla ja kyllä se nuorempikin jaksaa heitellä noppaa...tosin ei koko peliä ainakaan vielä.
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Richard Scarryn peli kuulostaa kivalta. :) Laitetaan siis muistiin... Meillä ei onneksi vielä tule hirveästi harmia siitä kuka voitti. Joskus poika kyllä väittää voittaneensa, vaikka ei voittanut, joten ehkä se kiukkukin on tulossa.
 7. Uusperhesatu Asioista perillä oleva

  Meiltä saa sen muuten lainaksikin, jos haluatte kokeilla. :)
 8. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Oi, kiitos! Olisihan se hauska kokeilla. :) Laitan sulle viestiä.
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Uusperhesatu Asioista perillä oleva

  Intouduin kirjoittamaan aiheesta blogiini eilen - sieltä löytyy lisää suosituksia. :)
 10. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  Richard Scarryn peli testattu ja kivaksi todettu. :) Aikuisetkin jaksaa etsiä laudalta etsittäviä juttuja. (Lapsi sen sijaan ei aina jaksa etsiä, mutta löytää silti pitäisi. :p) Lapsen synttärilahjaksi saama Oppi&Ilo sarjan Seikkailujen saari on myös suosittu. Niiden lisäksi ollaan ruvettu pelaamaan Afrikan tähteä ja harjoittelemaan Rummikubia. Kumpikin lapsen toiveesta. Afrikan tähden on nähnyt ilmeisesti päiväkodissa ja Rummikubin näki meidän hyllyllä ja kiinnostui koska numerot kiinnostaa nyt kovasti. :)