Laskettu aika tammikuussa 2020

Keskustelun 'Tammikuiset 2020' aloitti Kyfi3872940, 28 huhti 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Kattiska Kommentoinnin ninja Heinäkuiset 2021 Tammiäidit 2020

  Mie soittaisin suoraan lääkäriin (päivystyksee) ja kysyisin sieltä ? o_O
 2. Yarn Puuhakas puhuja Tammiäidit 2020

  Nyt kun hiki-inferno (vai minkä nimen ne iltapäivälehdet tälle hellejaksolle keksivätkään) piinaa Suomea, oletko käynyt luonnon vesissä uimassa? Minä olen koko (alku)raskauden ajan ollut arka menemään uimaan (halliin tai järveen), eikä saunaakaan ole tehnyt niin mieli. Nyt alkaa olla aika lämmin, että uiminen houkuttaisi, mutta samalla ajatus kaikista vedessä olevista pöpöistä mietityttää. Toki ihan kuin niitä pöpöjä ei olisi samalla tavalla jossain muuallakin! :bag:
 3. TavallinenTyyppi Näppärä viestien naputtelija Tammiäidit 2020

  Kyllä olen käynyt uimassa, en jaksa arastella, on liian kuuma! :woot:
 4. Kattiska Kommentoinnin ninja Heinäkuiset 2021 Tammiäidit 2020

  Anteeks mut nyt mie en ymmärrä , miks uimista tai saunomista pitäs välttää ? o_O Kyl mie oon noitte asioitte suhtee eläny aivan normaalisti :)
 5. Mamma72017 Tietävä tietäjä Tammiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Limatulppa estää kyllä bakteerien menon kohtuun. Muutenhan niitä tulis seksissäkin sinne ja vois saada jonkun tulehduksen.
  Aivan turhaa pelätä uimista tai saunomista :smiley-bounce012
 6. Motto78 Sukkela juttelija Tammiäidit 2020

  Luonnonvesissä voi hyvin uida jos vesi on puhdasta, eikä sinilevää tms. esiinny. https://www.vauva.fi/artikkeli/raskaus/uiminen_raskauden_aikana

  Saunominen neuvolan mukaan kohtuudella ja oman fiiliksen mukaan, kovat lämpötilavaihtelut voi aiheuttaa supisteluja.

  Mulla on muuten ollut normaalit kesäpuuhat saunoineen ja uimisineen, mutta mökkipaljuilut on jätetty väliin. Sain siitä viime kesänä hiivan oireita ja nyt en halua samaa. :wtf:
  • Tykkään Tykkään x 1
 7. Yarn Puuhakas puhuja Tammiäidit 2020

  Mulla on lapsettomuustausta ja oon siksi huolissaan asioista, joista ei oikeasti tarvitsisi olla. Eli minä en ole pystynyt elämään ihan normaalia elämää, vaan olen enemmän tai vähemmän ollut epäuskoinen ajatuksesta, että todella voisin elävät vauvat syliin saada.
  Mutta ehkä tosiaan olen tällä palstalla ainoa tämmöinen ”hermoheikko” :shy:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. Beebi Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020

  Et ole ainoa :) mulla sama tausta ja olen ylivarovainen myöskin. Just tota uimista luonnonvesissä kans miettiny mut en oo ehtiny vielä selvitellä onko siinä jotain riskejä.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 9. Kattiska Kommentoinnin ninja Heinäkuiset 2021 Tammiäidit 2020

  En pahalla tarkoittanutkaan asiaa kummastella. :angelic: I
 10. TavallinenTyyppi Näppärä viestien naputtelija Tammiäidit 2020

  Mulla oli ekan kanssa samaa, en uskaltanut edes nurnikkoa ajaa! Mutta nyt oon yrittänyt elellä mahdollisimman normaalisti, voinnin mukaan. :Heartred
  • Tykkään Tykkään x 2
 11. hipsu90 Oman äänensä löytänyt Tammiäidit 2020

  Vauva on liikkunut normaalisti joten uskon kaiken olevan kunnossa. Lisäksi luin, että virta kulkee yleensä ihoa pitkin. Ei viitti ressata, eri asia jos ei tuntuis liikkeitä enää =)

  Minä oon käynyt lammessa uimassa normaalisti, saunomista olen välttänyt rytmihäiriöiden ja huimauksen takia. Sauna jotenkin lisää sitä, pelottaa että taju lähtee :hilarious:
 12. lillimaaria Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020 Elomammat 2017

  Täällä myös yksi hermoheikko monien keskenmenojen takia. Mustakin tuntuu yhä epätodelliselta ajatus että tästä todella vielä vauva syliin tulee. Säryt, vuodot ym myös pitäneet varpaillaan. Oon itse järkeillyt niin, että jos jokin epäilyttää, jätän väliin, sanoi muut mitä tahansa. Mulle ei ole iso uhraus olla uimatta järvessä tänä kesänä, jos koen sen riskinä. Mieluummin teen asiat niin, että se vähäinen mielenrauha, jonka toisinaan saavuttaa, säilyisi.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
 13. hipshops Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020

  Mä itseasiassa eilen kävin ekaa kertaa tänä kesänä järvessä uimassa. Ja just mietittiin kylpyläreissua enskuulle. Näinköhän onnistuisi. Ois kiva jotain miehen kanssa tehdä, ja kun hää sen mulle synttärilahjaksi antaisi. Toinen vaihtoehto risteily :hilarious:
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Katlera Näppärä viestien naputtelija Tammiäidit 2020 Joulukuun mammat 2017

  Mulla ei taas käynyt mielessäkään, ettei luonnon vesissä saisi uida :grin Mutta äitini muistaakseni käski viimeksi tarkistamaan, saako vai eikö. Ja annettiin lupa, en vaan yhtään muista minne asti.

  Vaikuttaa ainakin vielä siltä, että mulla ei ole raskaushepatoosia :cat: alat oli 13, sappihappo ei ollut vielä tullut. En sitten tiedä, mitä tää jalkojen kutina on mutta onneksi tää on ihan kestettävissä. Hieman häiritsi kun jalkapohjaa alkoi kutittaa autoa ajaessa :hilarious: Tai no, pitää ne sappihapotkin odottaa mutta mulla on jotenkin sellainen mielikuva, että alat nousee yleensä ensin...
  • Tykkään Tykkään x 2
 15. Kattiska Kommentoinnin ninja Heinäkuiset 2021 Tammiäidit 2020

  Myö käytii risteilyllä muutama viikko sitte, jos meette sinne , ni ei kannata mennä sit laivan buffaa syömään :grin meinaa myöhän mentii ja ehän mie sieltä sit oikeestaan saanu syyä mittää :sad010 Lastenpöydästä bataattiranuja ja lihapullia :grin:grin
 16. hipshops Sanaisen arkkunsa ammentaja Tammiäidit 2020

  Voi ei!! Buffetti on meillä kans aina ollut se syy mennä laivalle, pääsee possuilemaan :p pikkasen ehkä harmittais jos mitään ei sit pystyisikään syömään!
 17. Yarn Puuhakas puhuja Tammiäidit 2020

  En tietenkään ajatellutkaan, että kukaan täällä toisia haluaisi loukata tai pahalla mitään kyselisi. Ollaan vaan minulle niin aralla alueella, että halusin selventää tätä ehkä kummalta kuulostavaa juttua. Ehkä pitää itsekin miettiä, mitä omia outoja ”pelkojaan” täällä palstalla jakaa, kun ollaan kuitenkin kaikki niin erilaisissa tilanteissa! En minäkään aina muista ajatella, että muut eivät ehkä juuri tällaisten asioiden kanssa paini!
 18. Yarn Puuhakas puhuja Tammiäidit 2020

  Tutulta kuulosta! Aika pieniltä nämä uhraukset tuntuvat, jos sillä itselle sitä mielenrauhaa saa. Ja mitä enemmän asiaa mietin, esimerkiksi uimisen väliin jättäminen ei ole yhtään huono juttu, eikä edes miltään uhraukselta varsinaisesti tunnu! :happy:
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 19. Mamma72017 Tietävä tietäjä Tammiäidit 2020 Heinämammat 2017

  Niinhän ne neuvolassa voi sannoo :D
  Meillä esikoinen saunonut 2vk vanhasta vaikka alle vuosikasta ei saa neuvolan mukaan viedä saunaan. Ei se siellä kyllä edelleenkään kovia löylyjä ota mut viihtyy. Ite otan taas kovat löylyt sillo ku käyn saunassa, laskee mulla verenpainetta niin ei oo ongelma jos ei oo huono nesteytys :)
 20. Motto78 Sukkela juttelija Tammiäidit 2020

  No mutta toihan menee just niin kuin pitääkin - oman fiiliksen mukaan. Mulla taas pitkät kovat löylyt aiheuttaa nyt huonoa oloa, joten ne jää väliin. :)