Lapsen yskä ja kotihoito

Bella Swan

Moderaattori
Staff member
Maalisäidit 2020
Mikä on teillä auttanut lapsen yskään? Ovatko yskänlääkkeet mistään kotoisin vai vannotteko sitruunan/hunajan nimeen?

Flunssan jälkitautina jäänyt yskä ja lapsi yski varmaan tunnin herättyään. Ei oikeen mene mikään oudon makuinen alas.
 

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Me on annettu esikoiselle muistaakseni codetabsia joskus jos on ollut kova yskä. (Nyt en ole täysin varma oliko juuri codetabs vai joku muu. Imeskelytabletti joka tapauksessa. Kannattaa jo apteekissa katsoa minkä ikäiselle/kokoiselle mitäkin voi antaa.) Pahaahan se lapsen mielestä kyllä on, mutta ei yhtä pahaa kuin nestemäiset. Pikaista paranemista pienelle! ❤️
 

MinnaM

Puuhakas puhuja
Lokakuiset 2022
Yskänlääkkeitähän nykyään ei juurikaan suositella. Meillä menty aina asenteella "yskä lähtee yskimällä". Kurjaahan se on, kun toinen joutuu kärsimään. Meillä juotu lämmintä maitoa ja hunajaa ja nostettu reilusti sängyn päätyä ylöspäin.
 

Chandelier

Sanaisen arkkunsa ammentaja
Huhtimammat 2018
Tosiaan, yskänlääkkeistä ei ole tutkimusten mukaan mitään hyötyä, joten "yskä lähtee yskimällä" on koko jutun juoni. Sängynpäätyä kannattaa toki korottaa. Hunajan vaikutus taitaa olla sangen hetkellinen.
 

Foreverfever

Luottohahmo langoilla
Maaliskuiset 2021
Ei käytetä yskänlääkkeitä. Olen varmaan 1 nestemäisen pullon esikoiselle joskus kauan sitten ostanut, mutta sitten kun lääke vanheni ei uutta ole tilalle tullut.
Hunajaa ja sitruunaa käytetään flunssan yhteydessä.
Vesipulloon letkulla puhaltaminen myös auttaa irrottamaan limaa, tämä tuli sairaalasta kotihoitoon siirtyessä lapselle neuvona.
 

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Me ollaan annettu yskänlääkettä lähinnä yöksi, että pystyy nukkumaan. Eihän ne yskää ja limaa poista, mutta unikin on tarpeen ja se hetkellinen helpotus auttaa siinä.
 

Aaltokukka

Kommentoinnin ninja
Helmikuiset 2023
Top