Miten sen saa kitkettyä pois? Toki erityislapsi, jolla ei ymmärrys ole ikäisensä tasolla, mutta käykö samat kasvatusmenetelmät kuin nentille?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Mulla on ammatin puolesta kokemusta. Yleensä lapset aika nopeasti ymmärtää, että toisen satuttaminen on väärin ja ehdottomasti kiellettyä. On normaalia, että lapset kokeilee rajojaan esimerkiksi uhmaiässä, mutta jos käytös pitkittyy niin sitten kyllä hakisin jo apua esimerkiksi perheneuvolasta, jos ei omat keinot riitä. Taaperoiässä vielä voi laittaa sen piikkiin ettei ymmärrä, mutta leikki-ikäisen pääsääntöisesti kyllä pitäisi jo ymmärtää. Toki leikki-ikäinenkin vielä harjoittelee näitä taitoja (oikein/väärin, empatiakyky, itsesäätely, tunne- ja vuorovaikutustaidot yms.). Aikuisella on suuri rooli siinä, että näitä taitoja harjoitellaan ja mm. rajoja asetetaan. Toki toisilla lapsilla kestää oppia pidempään ja voi olla esimerkiksi impulseille herkkä, jolloin reaktio usein tulee ennen kuin mietitään. Tällöinkin on tärkeää miettiä ja opetella yhdessä lapsen kanssa niitä vaihtoehtoisia toimintatapoja, jotta väkivaltaisia tapoja saadaan kitkettyä pois.Kyllä, väkivalta on väärin.
Onkohan lapsilla yleisesti sellaisia kausia, kun ei ymmärretä tai vaan välitetä, että toista sattuu?
Onko muilla kokemuksia pienten lasten tälläisestä epätoivotusta käyttäytymisestä?
Voimaperhe kokonaisuus vaikutti todella hyvälle!Mulla osu silmiin tämmönen "Voimaperheet" konsepti vähän aikaa sitten instassa. Laitan tähän nettisivun ja lyhyen kuvauksen. Kuulemma sopii just tilanteisiin, jossa on tullut pikkusisarus ja esikoinen reagoi siihen väkivaltaisesti.
"Voimaperheet on toimintamalli, joka on kehitetty neuvolaikäisten lasten käytösongelmien varhaiseen tunnistamiseen ja digitaaliseen, ennaltaehkäisevään hoitoon. Malli on vuosien tutkimus- ja kehittämistyön tulos.
Lapsuusiän käytöshäiriön riski voidaan tunnistaa jo ennen kouluikää. Varhainen puuttuminen käyttäytymisen ongelmiin vanhempainohjauksen avulla on tehokkain tapa ennaltaehkäistä myöhempiä ongelmia. Se antaa vanhemmille työkaluja vastata lapsen käyttäytymisen haasteisiin ja auttaa lasta käyttäytymään hyvin."
Jos vaan asutte tuolla sivuilla mainittujen alueiden piirissä niin suosittelen ottamaan yhteyttä, jospa siitä olis apua Voimia!