Korvikejauheesta maidon valmistus

  • Ketjun aloittaja Ketjun aloittaja Aurinkoinen123
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
A

Aurinkoinen123

Vieras
Lääkäri määräsi vauvalle kokeiluun uuden korvikkeen joka tehdään jauheesta. Ohjeessa on että vesi keitetään ja annetaan jäähtyä 40 asteiseksi. Mitä sitten kun vauvalla on kova nälkä ja maidon pitäisi olla heti valmis syötäväksi? Entä maidon valmistus esim. lääkärikäynnillä?
 
Lääkäri määräsi vauvalle kokeiluun uuden korvikkeen joka tehdään jauheesta. Ohjeessa on että vesi keitetään ja annetaan jäähtyä 40 asteiseksi. Mitä sitten kun vauvalla on kova nälkä ja maidon pitäisi olla heti valmis syötäväksi? Entä maidon valmistus esim. lääkärikäynnillä?
Eli vinkkejä maidon valmistukseen kaipaisin
 
Lääkäri määräsi vauvalle kokeiluun uuden korvikkeen joka tehdään jauheesta. Ohjeessa on että vesi keitetään ja annetaan jäähtyä 40 asteiseksi. Mitä sitten kun vauvalla on kova nälkä ja maidon pitäisi olla heti valmis syötäväksi? Entä maidon valmistus esim. lääkärikäynnillä?
Mun asuinmaan ohjeissa on, että keitetty (eli steriili) vesi säilyy huoneenlämmössä 24h ja jääkaapissa 3vrk. Keitän siis vettä hieman isomman määrän (meillä korviketta käytetään vain äidinmaidon lisänä), laitan sen steriloituun isompaan tuttipulloon ja sitten jäähtyneenä jääkaappiin. Jääkaapista käytän kuten jääkaapissa ollutta korviketta, eli siis vesi pulloon, lisään jauheen ja sitten lämmitän pullon pullonlämmittimellä. Koska korvike säilyy myös 24h jääkaapissa, saatan joskus tehdä korviketta valmiiksi steriloituun pulloon vaikka 120ml, ja sitten annostelen tarvittavan määrän korviketta suoraan tuttipulloon ja taas pullo lämmittimeen.
 
Me keitettiin reilusti vettä, noin vuorokauden tarpeisiin. Jäähdytettiin, ja laitettiin jääkaappiin, puhtaaseen pulloon joka vaihdettiin muutaman päivän välein.

Vesi vaihdettiin vuorokauden jälkeen, pullon kylkeen laitoin pätkän maalarinteippiä johon kirjoitin keittoajankohdan.

Kun tarvittiin maitoa, lämmitettiin oikea määrä vettä mikrossa, tuttipullossa, ja sitten sekoitettiin siihen korvikejauhe.
 
Yks kaveri kertoi mulle tekevänsä niin et hänellä on aina termospullo mihin laittaa keitettyä vettä mukaan ulos. Myös toinen pullo, jossa keitettyä kylmää vettä. Tuttipulloon valmiiks oikea määrä jauhetta ja siihen sit lisää termospullosta sekä toisesta pullosta vettä ulkosalla puolet ja puolet niin on lämmin, mut ei liian kuuma korvikemaito.
 
Takaisin
Top