Korona ja raskaus

Keskustelun 'Joulukuiset 2020' aloitti Aca, 31 maalis 2020.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Turvonnut Sanaisen arkkunsa ammentaja Jouluäidit 2020 Toukomammat 2018

 2. Hanskis Vasta-alkaja

  Itseäni mietityttää kovasti oma työni, sillä tutkin covid19 -näytteet! Kyllähän siinä suojaudutaan, mutta silti hirvittää tieten tahtoen tehdä niitä testejä. Olenkin miettinyt että onko työnantajalla velvoitetta siirtää minut muihin tehtäviin? Ja kannattaako siirto tehdä heti vai vasta kun raskaus on edennyt tiettyyn asti?? pitäisi siis pomolle ilmoittaa taskaudestani nyt jo todella aikaisin...
  • Sympatiaa Sympatiaa x 4
 3. äippä-14 Sanavalmis juttuseppä Jouluäidit 2020 Maaliskuun äidit 2019 Heinämammat 2014

  Mie kerkesin olla korona teholla 5 vuoroa töissä kunnes huomasin et oon raskaana, pomolle sillon heti kerroin et jo ihan oireiden vuoks en pysty n. 3h siellä täydessä varustuksessa olemaan kun pissittää ja yököttää niin sain vapautuksen niistä hommista. Täällähän on muutoin linjavetona et raskaus ei ole este korana potilaita hoitaa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 4. Aca Hyväntuulinen höpöttäjä Jouluäidit 2020

  Minun mielestäni sinun kannattaa ehdottomasti ottaa asia heti puheeksi pomon kanssa. Vaikka raskaana olevat eivät suoraan riskiryhmäläisiä olekaan... Ehkä sinulle löytyisi muita hommia :) Itse en raskaana ollessa haluaisi tehdä samaa kuin sinä joudut.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
 5. Mirsa Näppärä viestien naputtelija Jouluäidit 2020

  Me ollaan molemmat miehen kanssa oltu töissä koko koronan ajan, molemmilla työ missä mahdollista saada tartunta. Lapset on ollut koulussa ja eskarilainen eskarissa. Onneksi meidän kunnassa tapauksia on todella vähän. Ei mua ole pelottanut asia, kun ei voida mitään, että elämä meillä lähes normaalia. Muuten ollaan kyllä kontaktit pidetty minimissä ja vain yksi perheenjäsen on käynyt kaupassa (minä tai mies).
 6. mistymorning Puuhakas puhuja Jouluäidit 2020 Kesämammat 2017

  Mulla kävi silleen tuuri että sairastin taudin just ennen raskaaksi tuloa. Toki samat rajoitukset pätee kun jos ei olis sairastanut, mutta onhan se huojentavaa tietää että todennäköisesti tauti ei uusiksi iske.
  • Tykkään Tykkään x 5
 7. Miitu Keskustelujen kuninkuusravaaja Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Oho! Millaiset oireet sulla oli? Ja ilmeisesti siis testattiinkin?
 8. mistymorning Puuhakas puhuja Jouluäidit 2020 Kesämammat 2017

  joo testattiin, sairastuin sellaisessa tapahtumassa missä sairastui paljon ihmisiä. Alkoi kurkkukarheudella, sitten nousi kuume joka kesti joku kolme päivää, tilalle tuli hakkaava ”syvältä” tuleva yskä ja tosi kova väsymys. Kesti n 2 viikkoa. Mun mittareilla mulle paha tauti, mutta ei kuitenkaan sillä tapaa paha ettenkö olisi helposti selvinnyt kotihoidossa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
  • Tykkään Tykkään x 1
 9. Turvonnut Sanaisen arkkunsa ammentaja Jouluäidit 2020 Toukomammat 2018

  hakisin erityisäitiysrahaa, jos on noin lähellä koronaa niin se on mahdollista saada. on kyllä niin syvältä ettei suomessa ”uskalleta” pistää raskaanaolevia riskiryhmään vaikka kuuluisimme!
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 10. mistymorning Puuhakas puhuja Jouluäidit 2020 Kesämammat 2017

  Vielä tarkennus että mun mittareilla se oli paha flunssa, se kuume ja väsymys, mutta ei mikään semmonen että olisi yhtään pelottanut. Toivotaan että vasta-aineet säilyy veressä pitkään eikä tarttis tautia nyt raskaana pelätä!
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. JHS Jostain jotain jo tietävä

  Ymmärtääkseni sitä voi hakea sitten, kun raskaana on ollut 6 kk. Minun kollegani jäi juuri varhaiskasvatuksesta tuolle erityisäitiyspäivärahalle varhaiskasvatuksesta.
 12. Turvonnut Sanaisen arkkunsa ammentaja Jouluäidit 2020 Toukomammat 2018

  okei. kyselin myös ite alkuraskaudessa onko mulla mahdollisuus jäädä. olen käsittänyt että se on koko raskaudessa tai ei mene minun järkeeni miksi ei olis yhtä tärkeää alkuraskaudessa varoa säteilyä/tarttuvia tauteja jne. kuin vasta kuudennella kuulla..
 13. JHS Jostain jotain jo tietävä

  tätä minäkin ihmettelin, mutta käsitin että siihen tarvitsee raskaustodistuksen jonka saa 6 kk. Voi olla että ymmärsin jotain väärin.
 14. Turvonnut Sanaisen arkkunsa ammentaja Jouluäidit 2020 Toukomammat 2018

  kuulostaa hyvin oudolta. minulle selitettiin raskaustodistuksesta myös mutta kyllähän sen saa aikaisemmin varmasti tarvittaessa. ei voi pitää paikkaansa että vasta 6kk eteenpäin. ei mee mihinkään logiikkaan.
 15. mistymorning Puuhakas puhuja Jouluäidit 2020 Kesämammat 2017

  On joitakin työtehtäviä, joista on jäätävä pois heti positiivisen testin jälkeen.
 16. Rosytar Näppärä viestien naputtelija

  itse sairastin jonkin pahan taudin kun koulut meni sulkuihin. Poika alkoi noin 7päivän päästä yskiin ja pitkään yski ja kuumetta.
  itse tulin sairaaksi siitä noin 4päivää ja minun kurkkukipeä päivää aiemmin ja sit oli todella kylmä, yskiminen sattu(tuntu kohta tulee verta) sit päänsärky meni niin kovaksi että en pystynyt pitää silmiä auki ja koko kehoa särki(kuin olisi kasvukipuja) kuumetta oli38.7 mutta en pystynyt oikein mittaa kun pää niin kipeä.se pääkipu oli vuorokauden noin kovana(piti nukkua) mutta kuumetta oli ja yskin ainakin kaksi viikkoa ja äänikin meni se aaltoili mutta kunto meni hengästytti olla pystyssä ja vessassa käydä melkein viikon.
  Ja vieläkin on keuhkot kipeänä ja nousee limaa kurkkuun ja on väliin kurkku kipeä siten aaltoilee. Ja eih testattu ei edes hoitajia testattu silloin ja olen ymmärtänyt ettei immuniteettia synny ja jos syntyy ei pitkä vaikutteista löytyykö 1/1000 positiivisen immuteetin kehittymisestä mutta ei pitkä vaikutus.

  sen vuoksi en antanut lasten mennä kouluun, en halua kuolla ja enkä tule kestämään samaa tautia montaa kerta kun tuhoaa keuhkoja.
  Olen hyvin tarkka ja ärsyttää kurkkukipu vieläkin.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 17. Vargynja Admin Staff Member Administrator Helmikuiset 2021

  HUS:n henkilökunta vastaa paljon mietityttäneisiin kysymyksiin tukihenkilön mukana olosta täällä. Teillä on vielä synnytykseen aikaa, mutta arvelin että tuo saattaa silti kiinnostaa. Sitä kun ei tiedä, mikä tilanne on vielä loppuvuodestakaan. Mitä ajatuksia tuo herättää?
  • Informatiivinen Informatiivinen x 2
 18. äippä-14 Sanavalmis juttuseppä Jouluäidit 2020 Maaliskuun äidit 2019 Heinämammat 2014

  Kyllähän se suututtaa jos mies ei tulevan kuopuksen syntymää näe. Aiemmat kun ovat syntyneet kiireellisellä sektiolla niin tämä kolmas syntyy sitten suunnitellulla sektiolla ja jos ei sektioon mukaan pääse niin menee koko synnärillä olo aika ilman miehen läsnäoloa. Sekin, että kun tiedämme tämän jäävän meidän viimeiseksi lapseksi, niin uutta tilaisuutta syntymää näkemään ei tule.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 19. Miitu Keskustelujen kuninkuusravaaja Jouluäidit 2020 Marraskuunmammat 2015 Lokamammat 2017

  Meitäkin kyllä harmittaisi kovasti. :sad001
  Mies on ollut joka synnytyksessä se turva ja tukihenkilö. Meillä nyt tietysti sekin että ehtisikö ylipäätään mukaan.. Kun on lapset ja täytyisi kauempaa saada hoitoapua tänne.
  Olen pohtinut doulan hankintaa muutenkin. :)

  Ellei nyt tässä tulla päätökseen suunnitellusta sektiosta. Sekin voisi tulla kysymykseen.

  Ja ainenkin itse koin sen raskaasti vaikkei minua tällä hetkellä asia ole koskettanutkaan, että synnytyssaleihin sallitaan puolisot mutta esimerkiksi leikkaukseen ei. Ja ainenkin itse tarvitsisin siellä jos jossain tukea!
  Mutta ymmärrän kyllä miksi näin toimitaan.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 20. Alcyone Sanaisen arkkunsa ammentaja

  Synnytystä en osaa vielä ajatellakaan, kun joulukuun loppuun on niin pitkä matka. Mutta etätyöstä pitäisi palata työpaikalle suoraan asiakastyöhön 1.6., mikä ei houkuta yhtään. Mulla on hankala astma ja silti pitäisi pärjätä koko päivä työmatkoineen suojainten kanssa. :shifty: Olen käyttänyt hengityssuojaimia kun olen käynyt asioilla, mutta pienikin hetki niiden kanssa vaikeuttaa hengitystä ja huonontaa oloa. Aion vielä kysyä työterveydestä, mitä tälle asialle voisi tehdä, toivottavasti joku ratkaisu löytyy. :oops:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
  • Optimistinen Optimistinen x 1