Kannattaa just aloittaa ei makeista soseista just niinkuin LILLY kirjoitti ettei sit käy niin ettei muu kelpaa. Hyviä aloitus soseita mielestäni on peruna, porkkana, bataatti ja näiden yhdistelmä,myös kukkakaali ja parsakaali sopii hyvin peruna tai porkkana soseen sekaan. Sipuli saattaa aiheuttaa ilmavaivoja joten en sitä ensisoseiden sekaan vielä laittaisi, vasta sitten kun on jonkinaikaa jo soseita syöty ja vatsa tottunut kiinteisiin.
Itse aion tehdä maustepusseja, eli teen haudutuspussiin laitan mieleiset mausteet, esim.laakerinlehti, pippuria, rosmariinia tai timjamia, sidon pussin langalla kiinni ja tämä laitetaan kattilaan muiden tuotteiden mukaan kiehumaan. Kun ruoka on kypsä , vedetään narusta pussi pois ja saadaan sileä siisti sose tehtyä ilman pippurinjyviä sun muita maustesattumia. Ja sose kannattaa mielestäni soseuttaa omaan keitinveteen mihin kaikki ravintoaineet liukenee keitettäessä.