Helppoa ja yksinkertaista on tehdä eri kasviksista soseita soseuttamalla keitinliemeen, pakastamalla ne esim jääpalarasiassa, säliöä ne pusseihin ja tehdä niistä sekoituksia sulatusvaiheessa. Ja muistaa että alle 1-vuotiaalle ei sovi lanttu, nauris, punajuuri, pinaatti, kiinankaali, nokkonen, raparperi, kuivatut herneet ja pavut.
tässä pari reseptiä.
Kasvissose
100g kuorittua porkkanaa
200g kuorittua perunaa
50g parsa- tai kukkakaalia
10g purjoa tai sipulia
1tl hienonnettua persiljaa
2dl vettä
1/2 - 3/4dl lapsen käyttämää maitoa
pese, kuori, punnitse ja paloittele kasvikset ja perunat. Pane kiehumaan kannen alle luettelon mukaisessa järjestyksessä. Keitä kypsäksi. Mausta lopuksi persiljalla. Soseuta keitinliemee. Lisää maitoa ennen syöttöä.
Kalakeitto (jos syö kalaa), 4-5 annosta
1 porkkana kuutioina
4 perunaa lohkoina
5og purjoa hienonnettuna
50g selleriä kuutioina
0,5l vettä
250g pakastekalaa kuutioituna
0,5l lapsen käyttämää maitoa
1/2dl tilliä hienonnettuna
Keitä kasvikset lähes kypsiksi, lisää pakastekala ja keitä n. 5min, kunnes kala on kypsää, lisää maito ja kuumenna keitto uudelleen. Ripottele valmiin keiton pinnalle hienonnettua tilliä.