Kaksi keskenmenoa, miten eteenpäin?

  • Ketjun aloittaja Ketjun aloittaja emilie
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä

emilie

Näppärä viestien naputtelija
Osaiskohan joku teistä auttaa tai voitteko kertoa omia kokemuksia?

Taustana meistä:
Ollaan reilu 30-kymppisiä ja lasta ollaan yritetty kohta 1,5v.
Ensimmäinen raskaus alkoi 5.yrityskerrasta ja päättyi keskenmenoon viikolla 9 (kkm, todettiin vasta viikolla 12) ja lopulta päädyin kaavintaan.
Nyt toinen raskaus alkoi 3.yrityskerrasta hyvin hailakalla plussalla ja heti seuraavat kolme aamua tuli tuhruvuotoa ja kolmantena päivänä raskaustesti nega ja alkoi kunnon vuoto eli meni siis ilmeisesti kesken (viikko 5). Lieneekö tämä ollut sitten kemiallinen raskaus tai tuulimuna, mene ja tiedä...

Mahdollisesti mulla on voinut olla näitä vastaavia varhaisia keskenmenoja jo aiemminkin kun pari kiertoa ollut normaalia pidempi ja oletetut menkat alkanut myöhässä ja 2-3pv tuhrulla. Tai näin ainakin ajattelin tämän kokemuksen pohjalta. Vai voisiko olla jotakin muuta?

Nyt en kuitenkaan tiedä miten edetä. Haluttaisiin tietää onko meissä jotain vikaa vai mistä tämä johtuu että raskaudet ei jatku. Voitteko antaa vinkkejä mitä kautta lähteä eteenpäin? Miten nopeasti tutkimuksiin pääsee, mitä tutkitaan ja mitä maksaa? Mitä eroa on kunnallisella ja yksityisellä?

Muitakin vinkkejä ja kokemuksia mielellään kuultais, kaikki lisätietoa auttaa :)
 
Moikka,Itsellä ei ole keskenmeno taustaa kylläkin yksi kohtukuolema.Yleensä julkinen alkaa tutkimaan keskenmenoja vasta kolmannen keskenmenon jälkeen.Julkiselle pääsee hoitoon terveyskeskuksen kautta.Terveyskeskus ottaa yleiset verikokeet jos kaikki niissä hyvin sitten laitetaan yleensä lähete isompiin tutkimuksiin/hoitoihin.Julkisella puolella tulee maksua poliklinikka maksu ja lääkeet jos tulee jotain lääkkeitä muuta ei.Yksityisellä kaikki maksaa ja palvelu on nopeaa ja ei ole jonoa hoitoihin ja tutkimuksiin heti pääsee.Hinnat vaihtelevät yksityisellä riipuen paikasta.Yleensä ivf hoito yksityisellä maksaa 2000-3000€ plus lääkkeet.Ensin aina tutkitaan missä vika.Yleensä naiselta tutkitaan aukiolotutkimus(onko munatorvet auki),hormooniverikokeet ja kuukautiskierron kartoitus.Mieheltä tutkitaan aina sperma.Enne hoitoihin ryhtymistä otetaan sukupuolitautitestit.Kysellään historiasta ja elämäntavoista.Tuolla julkisella on kylläkin jonot.Jonotus aika riippuu miten ruuhkaa on ja mikä on juuri teidän tilanne.Tiedän nämä asiat koska mieheni kanssa olemme hoidoissa.
 
Hei ja pahoitteluni keskenmenoistasi. Heitsu jo kertoikin hyvin julkisen ja yksityisen eroista. Julkisella puolella keskenmenoja tutkitaan vasta, kun niitä on kolme peräkkäin. Voit hakeutua tutkimuksiin oman terveysaseman kautta. Keskenmenoja tutkittaessa otetaan ainakin erinäisiä verikokeita, joista tutkitaan mm. kilpirauhasarvoja ja tukostaipumuksia. Myös molempien kromosomit voidaan tutkia, mutta harvemmin keskenmenojen syy on niissä. Yksityisellä sektorilla pääset tutkimuksiin heti, mutta maksat myös jokaisesta kokeesta erikseen toisin kuin julkisella. Heitsu kertoikin tuossa jo lapsettomuustutkimuksista, mutta niihin päästäkseen julkisella puolella tulee tuloksetonta yritystä olla takana vuoden verran ja mikäli oikein ymmärsin, tällä hetkellä koet keskenmenojen tutkimisen ajankohtaisempana. Valitettavasti kovin usein keskenmenoille ei välttämättä edes löydy mitään yksiselitteistä syytä tai se voi selittyä paljon myöhemmin esim keinohedelmöityksen yhteydessä alkioiden laadulla. Toivottavasti sinun ei tarvitse kokea enää yhtään keskenmenoa ja seuraava plussa kantaa syliin saakka.

Mitä tulee tuohon tuhruvuotoon, niin tuollaista pari päivää kestävää tiputtelua ennen kunnon kuukautisvuodon alkamista pidetään lähtökohtaisesti yleensä aikalailla normaalina eikä se välttämättä tarkoita, että kyseessä olisi kemiallinen tai hyvin varhaisessa vaiheessa kesken menevä raskaus.
 
Kiitos teille molemmille vastauksista! :)

Sen tiesinkin, että pitäis noi kolme keskenmenoa olla takana että niitä aletaan tutkimaan. Tällä hetkellä lähinnä just se kiinnostaisi että miks raskaudet ei jatku kun ne kuitenkin alkaa. Eli siinä mielessähän tää yritys ei ole ollut täysin tuloksetonta.. Yksityisellekin toki voitais mennä mutta vähän kauhistuttaa ne kulut, toki sitten ainakin sais nopeasti vastauksia. Osaatteko sanoa miten kauan julkisella puolella joutuisi mahdollisesti olemaan jonossa? Puhutaanko siis viikoista, kuukausista vai mahdollisesti pidemmästä ajasta? Ja jos menee ensin yksityisen kautta niin voiko jossain vaiheessa siirtyä julkiselle tai toisinpäin?!

Tuhruvuotoa mulla ei normaalisti ole ollut koskaan ennen menkkoja joten sen takia ihmettelinkin nyt sitä että voisiko silloin olla myös tapahtunut varhainen keskenmeno.
 
Pahoittelut keskenmenoista. Jonot vaihtelee, aikanaan itse odotimme 6 kuukautta perustutkimuksiin lapsettomuuden vuoksi. Riippuu paikkakunnasta. Palvelun tarjoajaa voi toki vaihtaa. Tuhruvuoto voi olla ihan vaan kehnon ovulaation syytä eli alhainen progesteroni siinä kierrossa. Useimmiten keskenmenon syynä on alkion laatu, johon on hyvin vaikea vaikuttaa, joillakin voi auttaa tukihoito loppukierrosta, jos on nimenomaan vajetta keltarauhashormonista, mutta hyviä alkioita.
 
Emilie,Miten sinulle on jo kerrottu paljon riippuu siitä jonotus ajat miten on ruuhkaa ja tietenkin missä päin Suomea olet.Jos ekaksi on mennyt vaikka yksityiselle ja haluaa siirtyä julkiselle puolelle on mahdollista siirtyminen.Me emme kauan kerenneet olla jonossa.Kaikki tutkimukset tehtiin yksityisellä ja kolme inseminaatiota myös sitten tehtiin lähete julkiselle.Kun yksityisen lähete oli saapunut julkiselle meni kuukausi kun soitto tuli että milloin sopii tulla käymään poliklinikkalla Ei mennyt siis pitkään :D en tiedä vaikuttiko se tilanteseen kun oli jo tutkimukset tehty ja hoitoja jo takana.Tämä oli siis Helsingin seudulla tämä tilanne.
 
Kiitos Katjusha ja Heitsu teidänkin vinkeistä! :)

Pääkaupunkiseudulla asutaan ja täällähän onneksi vaihtoehtoja löytyy. Hyvä tietää, että yksityinen voi myös laittaa lähetteen kunnalliselle. Onkohan teillä jotakin suosituksia mihin kannattaisi yksityiselle lähteä? Todennäköisesti lähdetään nyt sitä kautta ainakin alkututkimuksiin ja katsomaan miten siitä sitten eteenpäin. Oman mielenterveyden turvaamiseksi olisi kiva saada jotakin tietoa mahdollisimman pian :)
 
Emilie,Me aikoinaan kun olimme yksityisellä oltiin Helsingin Jätkänsaaren Lapsettomuusklinikka Dextrassa.Oikein ihanat lääkärit,ymmärtäväiset ja ihana klinikka oikein.Mukavampaa ei voi oikein olla :) Meren rannalla vielä ;)
 
Emilie, meidät siirrettiin Naistenklinikalta ostopalveluna Väestöliittoon ja sinne jäätiin.
Nythän siellä on jotain muutoksia tullut, joten en osaa sanoa tarkemmin, mikä on meininki. Meillä on vielä pakastimessa pari alkiota.
 
Katjush,Oon aina luulut että Naistenklinikka telee ivf hoitoja.Vai tekeekö Naistenklinikka osat ivf hoidot ja osa Väestöliitto.Me miehen kanssa olllaan tällä hetkellä hoidoissa Naistenklinikkalla jos oot puhunut Helsingin Naistenklinikasta.Meillä tulee ensi kierossa olemaan meidän viimeinen inseminaatio sitten olisi vuorossa ivf hoidot jos ei tästä kierosta tärppää ja eikä viimeisestä inseminaatiosta.Siksi kyselin.Olitteko jossain ivf jonossa kun teille tehtiin ivf jos olitte niin miten pitkään?
 
Heitsu, me mentiin lapsettomuustutkimuksiin terveyskeskuksen kautta ja odotettiin 6 kuukautta aikaa Naistenklinikalle. Siellä tehtiin perustutkimukset ja joku ovulaatioinduktio. Koska meillä oli selittämätön lapsettomuus ja taisin olla lähellä 35 v. niin ne sanoi, että IVF olis vuorossa, mutta ei ole resursseja. Mielellään lähdettiin Väestöliittoon ostopalveluna, koska oli ollut joka kerta eri lääkäri ja aina samat jutut naikkarilla. IVF-jonoa ei yksityisellä ollut, lähinnä että miten omaan elämään sai sopimaan. Mitä olen muilta kuullut, jonoa ei julkisella jo hoidossa oleville välttämättä ole tai max muutama kk, riippuen kaupungista.
Väestöliitolla tehdään kaikkia tutkimuksia ja hoitoja, mutta raskauden myöhempi seuranta on sitte julkisella, kuten muillakin.
 
Heitsu, me mentiin lapsettomuustutkimuksiin terveyskeskuksen kautta ja odotettiin 6 kuukautta aikaa Naistenklinikalle. Siellä tehtiin perustutkimukset ja joku ovulaatioinduktio. Koska meillä oli selittämätön lapsettomuus ja taisin olla lähellä 35 v. niin ne sanoi, että IVF olis vuorossa, mutta ei ole resursseja. Mielellään lähdettiin Väestöliittoon ostopalveluna, koska oli ollut joka kerta eri lääkäri ja aina samat jutut naikkarilla. IVF-jonoa ei yksityisellä ollut, lähinnä että miten omaan elämään sai sopimaan.
Väestöliitolla tehdään kaikkia tutkimuksia ja hoitoja, mutta raskauden myöhempi seuranta on sitte julkisella, kuten muillakin.
Meillä on myös selittämätön lapsettomuus diagnoosi ja yksi alkanut raskaus kohtukuolema sai alkunsa inseminaatiosta.Olen tietoinen tuosta Väestöliitosta että tekevät tutkimuksia ja hoitoja.Aikoinaan yksi vaihtoehto oli meillä Väestöliitto.Meillä kylläkin ikää on vähemmän.Lähtökohdat osittain erit.Hyvä tietää suuntaa noista jonoista jos sinne asti pitää mennä.
 
Takaisin
Top