Itsetehdyt makeiset

  • Ketjun aloittaja Ketjun aloittaja sanko
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä

sanko

Keskustelun kolmiottelija
Heinämammat 2014
Toukomammat 2017
Elikkäs olisko jollakulla antaa reseptejä?

Ajattelin josko tänä jouluna antaisin lahjaksi itsetehtyjä karkkeja / konvehteja tms.
Ja jotka säilyvät huoneenlämmössä!
 
oj siinäpä ajatus... pakko ittekki kokeilla jos löytyy reseptejä ku rahat on tiukassa pikkupojun saavuttua... :)
 
Malin, heh, harvoinpa noilla säästää - yleensä tulee kalliimmaks kuin karkkihyllyltä poimitut. Toki niistä saa kauniita lahjoja, ja kun käärii vaikka sellofaaniin niin tulee oikein päteviä pikkuruisia joulumuistiaisia! :)
 
Tulipas sitten kokeiltua...

Joulunmakuiset pähkinäsuklaapalat, muutoin ihan hyviä mutta suklaa oli liian vahvaa (Fazerin joku erikoinen jälkkärisuklaa, leivontahyllystä) Tämä ohje Fazerin sivuilla.

Suklaa-metsämarjapalat, aivan loistavia! Myös muuteltuna versiona, täytteeksi turkinpippurirouhetta, hyvää. Ohje löytyi Pirkan sivuilta.

Ja onhan tietty aina vaihtoehtona se perinteinen? riisisuklaa.

Nyt täytyy kyl miettiä että tuliskohan noi sittenkin himpan verran edullisemmiks ku ostetut... Siis noi metsämarjapalat, kuivatut marjat maksaa kyl kivasti, mutta tietty valmistajkohtaista sekin (omat aineet ostin prismasta) :)
 
Mulla on ollut kanssa vaikeuksia löytää huoneenlämmössä säilytettävien makeisten ohjeita, joten päädyin "jauhopurkkeihin". Annan siis parille kaverille joululahjaksi purkillisen jauhoja: kerroksittain vehnäjauhot (johon sekoitettu leivinjauhe ja vanilliinisokeri), kaakaojauhetta, sokeria, fariinisokeria, suklaarouhetta, kaakaohiutaleita yms. Tulee kauniita kerroksia! Lasipurkin ympärille kaunis rusetti ja kanteen ohje (lisää 125g margariinia ja 1 kananmuna, tee pikkuleipiä, paista 175 asteessa 10 min).

Jos tähän ryhtyy, kannattaa katsoa että purkki on sopivan kokoinen, liian suuressa purkissa eri väriset kerrokset menee sekaisin, eli se on oltava aika justiinsa.
 
Oh! Ihan superhieno idea Minttuliina! Tuo jauhopurkki-idea! Onko omasi vai napattu? Ansaitset erikoismaininnan!

Ps. paljonko mittailit niitä purkkiin meneviä aineita tuohon mainitsemaasi "reseptiin" ?
 
Varastettu idea ja varastettu resepti, toivottavasti en kenenkään tekijänoikeuksia loukkaa jos laitan kaverin kaverin kaverilta saadut mitat tähän?

3 dl jauhoja
1,5 dl ruskeaa sokeria
2,5 dl jauhoja, sekoita näihin 1 tl suolaa, 2 tl vaniljasokeria, 3 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata rouheena
100 g maitosuklaata rouheena
1 dl kookoshiutaleita
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 dl sokeria

Purkin kanteen tein seuraavanlaisen ohjeen: "Kahden suklaan kookoskeksit" Sulata 250 grammaa voita. Vatkaa jäähtyneen voin joukkoon kaksi kananmunaa. Sekoita joukkoon purkin sisältö. Tee taikinasta uunipellille pieniä palloja. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Keksit saavat jäädä sisältä hieman pehmeiksi. Nauti!

Itse tein puolikkaan (ja muokkasin myös ohjeen mitat eli rasvan ja munien määrän puolikkaiksi!), jolloin puolen litran purkki oli sopiva ja keksejä tuli pellillinen (20-30kpl). Taikina on aika tahmeaa, ja sitä voi olla helpompi käsitellä jos jäähdyttää jääkaapissa eka. Mutta ai että on hyviä!!!

Samanlaisiin purkkeihin olen törmännyt myös muissa leivonnaisissa, esim. suklaakahvikakku, niin että siitä vaan soveltamaan!


EDIT: Levittäessäni keksien ilosanomaa eteenpäin, yksi ystäväni yhdisti ohjeen mielessään tänne: http://www.kinuskikissa.fi/pehmeat-minttusuklaakeksit/?sliderpage=3&ref=9. Siltä varalta että alkuperäisohje on ollut Kinuskikissan käsialaa, niin kaikki kunnia ja kiitos hänelle!
 
TYKKÄÄN, kiitos! Tämä menee kokeiluun! Ja ilmoitan, iloisesti, että saatan jakaa ideaa eteenkin päin! Kerro kaverillesi terveisiä ja anna sulka hänenkin hattuunsa!
 
Voisikohan Rocky Road -karamelleja säilyttää huoneenlämmössä?? Itse ainakin oon tehnyt ne aineista, joita muutenkin säilytetään huoneenlämmössä eli suklaasta, pähkinöistä, rusinoista ja vaahtokarkeista. Meillä Rocky Road on säilytetty jääkaapissa ja onkin sieltä mennyt aika nopeasti parempiin suihin, niin enpä ole testannut tuota säilyvyyttä muualla.
 
Takaisin
Top