ICSI/IVF-kuumeilijoita?

Keskustelun 'Lapsettomuus' aloitti MK81, 27 elo 2010.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. MK81 Vieras

  Heissan,

  aloitellaan tänne tällainen ICSI/IVF/muu hoito -ketju meille, jotka joutuvat/pääsevät hoitamaan mistä tahansa syystä johtuvaa lapsettomuutta. Toivottavasti en jää ketjuun yksin [:)]. Tai siis toivottavasti jään (ettei muita olisi samassa tilanteessa), mutta mukava olisi saada juttuseuraa! Laitoin tämän tänne lapsettomuuspuolelle, ettei huku tuonne kuumeilijoiden ketjujen alle.

  Omaa:
  Meillä siis miehestä johtuva lapsettomuus, ei ihan azoospermia mutta ei paljoa vaille. Näytteessä siittiöitä 1milj/ml, joista 22% vain johonkin suuntaan liikkuvia, loput eivät liiku mihinkään. Kuulemma ainoaksi fiksuksi mahdollisuudeksi jää ICSI, johon lähdetään hetimiten loka-marraskuussa, kun mulle on ensin aukiolotutkimus seuraavassa kierrossa tehty, ja mies saa annettua toisen näytteen. Hyvällä mallilla hoidot siis.
 2. Omanapa Aloittelija

  Tervehdys,
   
  Meita lapsettomuudesta karsivia on ikava kylla todella paljon. Meilla yritysta kesti nelja ja puoli vuotta ja apu loytyi munasoluluovutuksesta. Kun siihen paadyttiin niin heti tarppasi.
   
  Kun aloin puhua lapsettomuudesta avoimesti niin huomasin etta se on todella yleista, monet vain eivat halua asiasta avoimesti puhua. Ja onhan se niin, jokainen tavallaan.
   
  Nyt meilla kuitenkin odotetaan vauvaa ja ollaan melkein puolivalissa raskautta. Kaikkien hoitojen jalkeen raskaus onkin ollut helppo, ei pahoinvointia eika mitaan muitakaan ongelmia.
   
  Eli tsemppia yritykseen, varmasti tarppaa, jos ei ensimmaisella tai toisella, niin jollain kerralla kuitenkin, tavalla tai toisella.
   
  Hyvaa syksya ja onnea matkaan
 3. MK81 Vieras

  Tänks Omanapa oman tarinasi jakamisesta! Ja erittäin onnellista odotusaikaa teille [:)]. 4 vuotta on pitkä aika odottaa odotusta.
   
  Lapsettomuuteen on nykypäivänä jo onneksi monta ratkaisutapaa aina lapsettomana elämisestä juuri luovuttukseen asti, joten suurimmalle osalle löytyy omaa perhettä tukeva ratkaisu.
   
  Jotenkin tuntuu, että kaikki ympärillämme saavat lapsia luonnollisesti, netti on pullollaan kerrasta onnistuneita ja samalla tuntuu, että myös ystävät ovat jotenkin sivuuttaneet, että lapsettomuuttakin esiintyy. Sitä joko sivulauseissa surkutellaan vähättelevään tyyliin tai sitten ei nähdä sen oman lapsen nenää pidemmälle. Omalla kohdallani en uskalla kertoa meidän perheen lapsettomuudesta, sillä se on meillä tosiaan kiinni miehestä  ja mies ei tunne oloaan kotoisaksi edes työkavereidensa heittämillä "odottakaas kun tekin saatte aikaiseksi lapsen" jutuilla... ottaa näet asian liian henkilökohtaisesti.
 4. pirjel Peruskäyttäjä

  Heippa!

  Tervehdys minultakin.. ihana ketju, toivottavasti ihmiset löytävät tämän, jos samat asiat askarruttaa.

  Täällä reilu vuosi yritystä takana ja lapsettomuusklinikalle menimme ensimmäiseen tapaamiseen tällä viikolla. Ei tunnu "luomusti" onnistuvan, joten päädyttiin hakemaan apua. Juuri tänään olin aukiolotutkimuksessa, josta tuli hyviä uutisia eli virtaukset toimii! [:)] Ensi viikolla jännitetään sitten miehen tutkimukset. Jos hänellä on kaikki ok, niin lääkärin mukaan inseminaatio voitaisiin tehdä jo seuraavassa kierrossa... me kun ei miehen kanssa olla enää parikymppisiä, joten ei syytä odotella. Toki toivo heräsi -- tuntuu hyvältä TOIMIA ikuisen odottelun ja pettymysten ja "katsellaan" sijaan, mutta samaan aikaan sitä niin jännittää ja pelkää, että onnistuukohan tämä.

  Saanko kysyä MK81, että missä vaiheessa meette nyt? Kaikkea hyvää raskauden yritykseen!
 5. MK81 Vieras

  Moikka piajol,
   
  Täällä jännätään ensimmäisen ICSI:n tuloksia, maanantaina oli keruu ja keskiviikkona sain pikkukaverin kyytiin. Hienoa, että uskalsitte ottaa ensimmäisen askeleen!!!
 6. pirjel Peruskäyttäjä

  Voi, kun ihanaa ja jännää, MK81!! Nyt vaan onnea ja enkeleitä matkaan!
 7. *Fenix* Aloittelija

  Hei vaan, liitynpä minäkin tähän ketjuun, kun tuntuu "omalta" heti alkuun [:)]
  Eli yritystä takana reilu vuosi ja oltiin tällä viikolla kunnallisella puolella ekassa tapaamisessa lapsettomuusklinikalla. Hyvä mieli jäi, siis siitä, että lääkäri vaikutti asialliselta ja asiantuntevalta ja multa saatiin heti otettua kaikki alkukierron testit ja muutenkin tuli fiilis, että etenee testit ja mahd. hoido tulevaisuudessa ihan sujuvasti. Ens viikolla ultraillaan mahdollista ovistilannetta ja mies antaa oman näytteensä. Jos vaan kaikki testitulokset ehtii valmistua, niin ens kierrossa tehdää toi aukiolohommeli *kääk* Liikaa lukenut siitä yksityiskohtia, että vähän jännittää... [&:]

  MK81, kovasti on peukut pystyss täälläkin! [:)]
 8. MK81 Vieras

  Tervetulos mukaan *Fenix*!! Ja hyvä, että kunnallisellakin puolella osataan vilkkaasti aloittaa tutkimukset [:)]. Mä oon käynyt yksityisellä, kun aattelin että hermo menee jos joutuu vielä odottelemaan... hermoheikko siis [:D].
   
  Se aukiolotutkimus ei kuule ollut ollenkaan paha rasti, muista vaan ottaa pari Buranaa ennen sitä!
 9. pirjel Peruskäyttäjä

  Lämpimästi tervetuloa *Fenix*!!

  Samaa mieltä kuin MK81; se aukiolotutkimus ei ole paha -- ja minä oon todellinen iso Vauva kaikkien tämmösten toimenpiteiden kanssa...! [;)] Lääkäri kehoitti muakin ottamaan siis Buranaa tunti ennen toimenpidettä, tein työtä käskettyä. Se koko toimitus ei kestä kun muutaman minuutin, joten sen kyllä kestää vaikka pikkuisen nipistäisikin. Tsemppiä *Fenix* vaan ja toivotaan, että siellä on "putkisto" auki!

  Me jännäillään tosiaan miehen tuloksia, tämän viikon loppuun mennessä pitäis tulla infoa.

  Paljon lämpimiä ajatuksia ja positiivisia mietteitä sinne teille odotuksen aikaan, MK81!
 10. MK81 Vieras

  Meillähän tämä ensimmäinen ICSI päättyi inhottavaan pettymykseen jo 8:tena päivänä siirron jälkeen... ei ilmeisesti kiinnittynyt sitten ollenkaan [&o].
   
  Tulkaahan Fenix ja piajol juttelemaan tuonne vauvakuumeilijoiden puolelle "pidemmän kaavan mukaan"-ketjuun, josta löydätte ihanaa väkeä! Meitä hoitolaisia ja muita pidempään odotusta odottaneita on siellä enemmänkin ja olette erittäin tervetulleita monimuotoiseen joukkoon!
 11. *Fenix* Aloittelija

  Kiitos tervetulotoivotuksista MK81 ja piajol!! Pitkään ajattelin, että pysyttelisin poissa kaikilta aihetta sivuavilta palstoilta, mutta kyllä sitä vertaistukea on huomannu kaipaavansa... Ja kävin myös "ilmoittautumassa" tuolla pidemmän kaavan mukaan yrittäneiden osastolla [:)]

  Kiitos kovasti kannustuksesta tuon aukiolotutkimuksen osalta, olen kyllä suggestoinut itseäni, etten siihen kuole [;)] Ens viikolla tai viim. seur. viikon alussa pitäis tapahtua. Samalla kuullaan miehen tulokset, se vähän jo ahdistaa, koska mun arvot ja "sisuskalut" tähän mennessä näyttää hyvältä... [&:]


  Voi ei, kurja kuulla MK81 ikävät uutiset!! *voimahali*
 12. Helykeiju Aloittelija

  Heipat täältäkin!

  MK81 - ikävä kuulla, että jouduitte pettymään [:(]

  Meillä on takana vuosi "luomuyrittämistä" ja puolisen vuotta hoitoja; kaksi epäonnistunutta ICSI -hoitoa sekä yksi epäonnistunut pakastealkioiden siirto. Aina se riipaisee niin pahasti [&o]. Meillä tärppäsi kolmannesta ICSI -hoidosta ja nyt odotellaan kaksosia ja viikkoja on kasassa 18+0. Kaikki on mennyt ihan loistavasti, mutta koko ajan on pelko persiissä, jos kaikki meneekin vielä pieleen ja joudutaan taas aloittamaan alusta...

  No pääasiassa positiivisella mielellä mennään ja odotellaan rakenneultraa, johon on vielä pari viikkoa aikaa [:)]

  Tsemppiä ja kovasti onnea matkaan kaikille!
 13. MK81 Vieras

  Kiitos tsempeistä!

  Meillä uusi yritys myös menossa ja tällä kertaa ajattelin pyytää kahta pientä alkua mukaani [:)]. Jaksoitte vielä kolmanteen ICSIin kuitenkin, tuntuu että meillä jos ei nyt tästä ICSistä tai pakasteiden siirroista tärppää, jää tämä vähäksi aikaa, koska on todella rankkaa.

  Onnea ja hyviä oloja sinulle odotukseen!!!!
 14. Helykeiju Aloittelija

  Kiitos MK81!!

  Tämä kolmas ICSI -hoito oli meilläkin tarkoitus olla vähään aikaan viimeinen yritys, vaikka ei olisi tärpännytkään. Hoidot ja etenkin ne pettymykset tuntuivat niin rankoilta [&o] Myöskin ihan taloudellisista syistä oltaisiin tämän jälkeen pidetty pidempi tauko.

  Meillä on itse asiassa kaikissa kolmessa hoidossa siirretty kaksi alkiota; ensimmäisellä kerralla oikeastaan siitä syystä, että hoidosta saatiin vain kaksi alkiota - eikä sitä toista olisi lääkärin mielestä kannattanut lähteä pakastamaan - ja myöhemmin sitten lähinnä sen tähden, ettei tuosta ekasta tärpännyt.

  Pidetään peukkuja teidän uudelle yritykselle [:)]
 15. Satumaa74 Uusi käyttäjä

  Täällä 1 kuumeilija, jolla juuri takana 5.IVF.
  Tässä hoidossa siirrettiin 2 alkiota, joille oli tehty alkionkuorenavaus.
  Tukihoitona menee Pregnyl annoksella 2500IU:ta 4:nä pistoksena. 
  Myös Lugesteron 200mg menee 3:sti päivässä.
  Muina lääkkeinä endometrioosin vuoksi Prednisolon 10mg/ pvä ja Primaspan 100mg/ pvä.

  Tänään menossa pp3 ja dpo6. :)
 16. Nine Peruskäyttäjä

  Mahtaako linjoilla olla ketään, jolla ivf -hoito alkamassa tai käynnissä? Meillä toista yritetty luomuesikon jälkeen n. 4v. Takana kolme tuloksetonta inssiä. Nyt maaliskuussa eka ivf, huomenna alkaa piikitys. Kokemuksia, kanssajännittelijöitä?
 17. Täti Aloittelija

  Ei meillä ihan vielä täysin ajankohtaista mutta toivottavasti pian. Meillä esikoinen sai alkunsa toisen IVF:n tuoresiirrosta lähes viiden vuoden toivomisen jälkeen.Nyt ihana poikamme on reilun vuoden ja pikkukakkonen haaveena mielessä.Reilun viikon päästä on aika polille tilannekatsaukseen ja toivottavasti rupee heti tapahtumaan.Meillä on pakkasessa kuusi alkota odottamassa ja niin toivotaan että niistä tärppäisi mutta yritetään pitää toiveet aisoissa.Mutta paljon rennommin varmaan muutenkin nyt lähdetään liikkeelle koska onhan meillä jo paljon toivottu pakkaus kotona.Mutta että täältä kyllä löytyy kokemusta ja tukea! :)
 18. jaica Tuttu foorumilla

  Nine Miten on mennyt?
  Ootteko saantee tulosta aikaan?

  Minäkin alan nyt tutkimaan näitä..
  Pikkukakkonen haaveena.
  Esikoinen 4v ja haaveena oli tehdä putkeen.
  Alkuun oli pitkään raskautusmis kielto.. mutta sitten
  takana yritystä toukokuusta 2012 tuntuu niin pitkälle tämä tie.

  Terot alotettiin kesällä 2013, kun menkat olivat kestäneet muutaman kuukauden.

  Syksyllä 2013 pääsimme hormonipolille julkiselle,
  Todettiin PCOS, rakkuloituneet munasarjat, huonossa kunnossa.

  Nyt on tutkittu hoidettu ja sumplittu kuukaus toisensä perään.
  * Kierronkartotus
  * Aukiolotutkimus
  * Ultria, labroja ja kokeita..
  * Femarit, saatiin kypsymään 2 munasolua
  Ensimmäinen ovulaatio saatu aikaan :)
  mut ei saatu kiinni ja loppu kuun labrat oli niin alhaset ettei voinut saada mitään niillä aikaan.. :/
  * Femareitten seuraava kiero ei tulosta.. venähtänyt kierto..
  * Terot uudelleen käyttöön.
  * Nyt kielto kuukaus,, ja sit taas Teroilla menkat käynnistetään
  Lekuri kyselikin jo tehtäiskö seuraavaks inssi..
  mut en oikeen ymmärrä miten se meitä hyödyntäis, ko miehellä kaikki kunnossa ja priimaks kehuivat.
  Eiks olis tärkeempi saaha mulle kierto kuntoon.. :/


  Tää on niin hidasta ja hajottavaa..
  ja huoh,, yksityiselle kun olis tajuttu lähteä jo vuos sitte... :/

Jaa tämä sivu