Hukassa maitotuotteiden kanssa.

Molly

Silmät suurina ihmettelijä
Auttakaahan ensikertalaista. :)

Olenko siis ymmärtänyt että suurin osa maitotuotteista on kiellettyjä raskauden aikana?
Rahka, kermaviili ja maustamaton jogurtti kuuluu vahvasti ruokavaliooni. Onko nyt niin että näitä ei siis saa syödä?
Miten nyt sitten saan kalciumia?

Alpro soya jugurtin ostin, maustamaton...mutta eihän sitä voi syödä. Maistuu aivan järkyttävälle.

Entä juustot?
Tavalliset juustot joita laitetaan leivän päälle, esim oltermanni, arkijuusto ym...ne olisi ok? Mutta feta, raejuusto ja homejuustot ym ei ole sallittuja?

Mitä te laitatte salatteihin? Millä korvaatte salaattijuustot?

Kolmas pulma on pellavansiemen rouhe. Onko se siis kokonaan kielletty, vai voiko sitä syödä pikkasen? Esim pari teelusikallista päivässä?

Olen koittanut lueskella ruokaohjeita mutta noi jäi silti epäselväksi.
 
Saa maitotuotteita syödä, ja täytyykin mutta pitää olla valmistettu pästöröidusta maidosta. Ja suomessa maito pästöröidaa lakisääteisesti eli jos valmistusmaa on Suomi ja paketissa vielä lukee että pästöröitu niin poskeen vaan. Home- ja tuorejuustoja EI suositella.
Pellavansiemeniä ja rouhetta EI suositella koska ne sisältävät kadmiumia, joka on raskasmetalli ja syanivetyä. Kuulostaaki jo siltä ettei niitä halua vauvaansa laittaa =)
 
ja oliko siis niin, ettei mitään pehmeitä juustoja saanut syödä? Ei edes suomalaisia tuorejuustoja?

Kiitos!
 
Neuvolasta tulleen ohjelistan kirjoitusasun perusteella ymmärtäisin asian näin, että mikäli pehmeä juusto on pastüroitu, niin silloin sitä saa syödä. Eli kotimaisia isojen tuottajien juustoja ainakin itse syön huoletta.
 
Takaisin
Top