Heinävauvojen harrastukset

Vaavi2010

Puuhakas puhuja
Nyt kun vauvat rupeavat olemaan sen ikäisiä, että heidän kanssaan voi jo muutakin puuhailla, kuin vain pitää sylissä niin olisi mielenkiintoista kuulla, että minkälaisia harrastuksia teillä on vauvojenne kanssa. Kotona voi puuhata kaikenlaista, mutta on sitä nykyään vaikka mitä muutakin tarjolla vauvoille.

Olisi mielenkiintoista kuulla mitä muut mammat ovat keksineet ja mitä mieltä erinäisistä harrastuksista ovat. Ja tietysti miksei kokemuksiakin ja hauskoja sattumuksia mitä vauvojen kanssa on harrastaessa tullut vastaan. Ehkäpä täältä voisi saada vinkkejä vaikka omaan oleskeluun vauvansa kanssa ja mielenkiintoista olisi myös vertailla harrastuksia ja vauvojen kokemuksia samankin harrastuksen kanssa.

Tässä nyt muutama vaihtoehto mitä näin äkkiseltään tuli mieleen ja mitkä ovat varmaan siitä yleisimmästä päästä. Jos tulee muuta mieleen niin kerro ihmeessä siitäkin. [:)] Valita voi niin monta vaihtoehtoa kuin itselle sopii.
 

Vaavi2010

Puuhakas puhuja
Meillä on haaveissa päästä vauvauintiin, mutta siellä on toistaiseksi ryhmät täynnä. Ja toisaalta ikää tulee pian vasta se 4kk. Toisaalla otetaan jo 3kk vauvoja mutta toisaalla suositellaan 4kk ikää. Meillä joka tapauksessa paikka vielä toiveissa. Uikkari olisi jo valmiina. [:D]

Toinen mukava juttu olisi aloittaa muskari, mutta tämä ehkä vähän myöhäisemmällä iällä? Vai voisiko vajaa 4kk vauva vielä nauttia tuollaisesta? En tiedä kovin tarkkaa, täytyy paremmin tutustua asiaan. Onko muilla kokemuksia muskarista?

Sitten joku tuollainen äiti-lapsi jumppakin saattaisi tulla kysymykseen, kun vuodenvaihteessa ajattelin aloittaa salilla käynnin uudestaan. Olisi ainakin painot omasta takaa. Onhan se aikamoista jumppaa jo pelkästään kanniskella vauvaa edestakaisin. [:D]
 

taiga

Vauhtiin päässyt keskustelija
Vauvauintiin olemme ilmoittautuneet, jopa kahteen kaupunkiin. Mennään sinne, minne ensin päästään :) Ja muskari alkaa kevät-talvella. Nyt käymme kerran kuukaudessa vauvatapaamisessa, oma juttu.. tapaamme Annan kanssa kahta äitiä ja vauvaa, he olivat samaan aikaan laitoksella.
 

Yppy

Näppärä viestien naputtelija
Kävin muutaman kerran äiti-vauva-joogassa, mutta se homma sitten jäi. Nyt meillä ei ole mitään harrastuksia, mutta haaveissa olisi aloittaa muskari vuoden vaihteessa. Olisihan niitä muitakin kivoja vaihtoehtoja, kuten äiti-vauva-jumppa tai vaikkapa värikylpy. Kotona ollaan kyllä keskenämme lauleltu ja loruiltu, jumpattu jne., ja mikä estäisi mustikka- tai punajuurisoseella sotkimisen kotonakin [:D]
 

Smik

Silmät suurina ihmettelijä
Me aloiteltiin pojun kanssa harrastukset parin kuukauden iässä... Tunsin itse tarvitsevani päiviin muiden ihmisten tapaamista ja ajattelin, että tekisi pojullekin hyvää nähdä muita vauvoja.

Muskariin mentiin sillä periaatteella, että katsellaan, miten menee: jaksaako olla hereillä, mitä tuumaa musiikista ja muista vauvoista jne. On mennyt ihan yllättävän hyvin ja poika selvästi nauttii. Alun parilla kerralla ei oltu ihan loppuun asti, kun nälkä yllätti kesken. Sittemmin olen huomannut, miten poika onnellisena hymyilee muilla vauvoille ja osa musiikista saa jalat sekä kädet heilumaan riemusta. Vauva oppii yllättävän nopeasti nauttimaan musiikista. Toki ihan alussa hieman sovelsin leikkejä, kun ei vielä kunnolla kannatellut päätään. Nyt on mukana aivan siinä missä muutkin - ollaan alle vuoden ikäisten muskarissa.

Käymme myös perhekerhossa, jossa ollaan hyvin vapaasti. Jos poika nukkuu, hän voi nukkua; jos tarvitsee syöttää/vaihtaa vaippa, niin asia hoidetaan; jos toisten vauvojen hämmästely kiinnostaa, niin siinähän muita on läsnä jne. On ollut tosi mukavaa.

Harrastukset sujuu, kun menee vauvan ehdoilla. Jos vauva ei viihdy tai jaksa, niin se pitää hyväksyä. Vauvantahtista elämäähän tämä on kaikessa, mitä tekee. Kun vauva on tyytyväinen, on äitikin tyytyväinen ja onnellinen.
 

janzu

Satasella mukana keskusteluissa
Meillä lakaa joulukuun1 päivä vauvauinti baby spaassa, se on yksityinen vauvauintiallas ja sielä ei ole kuin yksi perhe kerrallaan, oli melko kallis, mutta saapahan ainakin kunnon ohjausta. Yleisissä uimahaalleissa ei ollut enään tilaa. Saa nähdä kuinka käy kun neiti edelleen tosi huutavainen.

Joku muskari olis kans kiva, mutta mulla ei rohkeus riitä lähtee tytön kans mihkään noin ihmisten ilmoille, jos saakin kauheen raivarin ja musta tehään huono äiti[:(][:D] en kyl edes tiedä järjestetäänkö tääläpäin mitään sellasia..
 

kariina

Vauhtiin päässyt keskustelija
Mie niin haluasin vauvauintiin, kun poikakin tykkää veessä mäiskätä kotosallakin. Siinnä on ain akylvettäjäkin märkä..[:)] Täällä ei vaan ihan lähellä ole. Saa nähä miten jatkossa, jaksaako sitä lähteä ajamaan puolen tunnin takia +/-100km. Nyt kun ikäkin riittää.

Seurakunnan perhekerhossa ollaan muutamaan kertaan käyty. Mie en ite niin perusta siitä uskonnolisesta puolesta, mutta itselle aikuiset naamat on todella toivottuja..[8|] Ja onhan siinnä lapsellakin uutta katseltavaa ja ihmeteltävää. Ihan selvästi tykkää. Muutapa mie en osaa edes sanoa mitä täällä järjestetään vauvoille. Meillä on sitten omalle kylälle tullu useampi vauva joiden äitien kanssa järjestetään "omaa kivaa". Tavataan jonku kotona/mökillä, käydään syömässä ja lastenteatterissa (miten niin enempi äiteille tämä vielä tässä vaiheessa[8|]) tai sitten ihan vaan pienemmällä porukalla maalikylillä kuljailemassa ja aikaa kuluttamassa. Jokaiselle helpompaa, kun on niitä käsipareja jotka voi välissä katsoa sitä omaakin lasta niin saa rauhassa juoda sen kupin kahvia tai pieniä sen pitsan syöntipaloihin..[:D] Kotona on sitten pojan kanssa jumpattu yhessä, laulettu ja kuunneltu musiikkia, luettu jne.
 

hetao

Oman äänensä löytänyt
Me ollaan käyty tyttelin kanssa äiti-lapsi jumpassa. Se on tosi kivaa, molemmat nauttii :)
Ja todella tehokasta, äitillä hiki virtaa [;)]
 

janzu

Satasella mukana keskusteluissa
meillä viime viikolla lakoi se vauvauinti.. oli tosi hauskaa:)
suosittelenemoticon
 

Vaavi2010

Puuhakas puhuja
Me vieläkin odotetaan paikkaa vauvauintiin.... Paljon hyvää siitä kuullut ja itse odotan ihan innolla. Toivottavasti nyt vain paikka saadaan.

Viime perjantaina oltiin sitten ekaa kertaa vauvakerhossa ja se onkin sopivasti vika kerta tän vuoden puolella. :D Ihan mukavasti meni, mutta Sisu oli selvästi vähän ihmeissään siitä kaikesta hälinästä eikä ollut oma tohottava itsensä. Mutta loppua kohden löytyi sitten hymyäkin että tuskin ihan kamalaa oli. Toivotaan vain, että vuoden vaihteessa sinne eksyisi muitakin vähän nuorempia vauvoja tuolla kun tuntui nyt olevan kaikki ainakin siinä ryömimisvaiheessa.

Huomasin muuten, että tämän uudistuksen myötä täältäkin on hävinnyt se äänestyshomma.... Mitähän seuraavaksi. Argh!
 
Top