Heinämammojen 2010 vauva-arkea

Vaavi2010

Puuhakas puhuja
Päivitelläänpä tännekin meidän kuulumisia. Täällä onkin kerralla tulossa kaksi hammasta! Nyt kun ovat pikku naskalit paremmin näkyvissä niin selvästi siellä on molemmat keskimmäiset alahampaat tulossa. Onneksi ei nyt ole kuitenkaan enää rintaa/ nänniä pureskellut.

Viikonverran ollaan nyt maisteltu kiinteitä ja ihan pikkuisia annoksia mennyt toistaiseksi mutta ei meillä mikään kiire olekaan. Siksi tässä ajoissa liikkeessä, että ehtii rauhassa totuttelemaan uusiin makuihin ja koostumuksiin ettei sitten 6kk iässä tarvitse äkisti vaihtaa pelkältä imetykseltä myös ravitsevampaan ruokaan.

Sisu on entistä aktiivisempi liikkuja. Ryömien mennään jo kovaa vauhtia ja konttaus täällä lähenee hurjaa vauhtia. Nyt Sisu osaa tuoda jalat lähemmäs käsiä, mutta käsiä siirtäessään yleensä kurkottaa vielä liian kauas ja sitten kupsahtaa massulleen. Konttausasennossa yrittää välillä päästä suorille jaloille ja lähteä karhunkävelyä menemään. Ja kiipeäminen on myös nyt tosi kivaa. Äitin masua ja rintaa vasten on kivaa kiivetä ylös asti ja olla paljon äitiä pidempi ja ai että mitkä näkymät sieltä ylhäältä löytyy! Samoin kaikenlaiset sohvatyynyt yms. ovat kivoja valloitettavia. Näin aktiivinen ja seikkailunhaluinen ihana poika meiltä löytyy. :) 

Sisu alkaa myös ymmärtämään syy-seuraussuhteita (esim. pudottaa lelun->tulee ääni-> äiti nostaa lelun -> pudottaa lelun uudestaan) ja esineiden pysyvyyden (kurkistaa ja kurottaa nähdäkseen jos menen piiloon ja odottaa minun ilmestyvän uudestaan)! Hyvin fiksu poika jo siis. :) 

Niin ja lopuksi vielä oikein mukavaa loppiaista kaikille!
 

Vaavi2010

Puuhakas puhuja
Onko teidän muiden vauvoilla ollut sellaista ihan pientä punaista näppylää, vähän ihottuman näköistä? Ei mitenkään koholla ole, mutta sormelle tuntuu hieman karhealta. Sisulla on sitä lähinnä selässä ja kyljissä ja vähän rinnassa sekä ihan muutama yksittäinen kyynärtaipeissa. Tuskin mitään allergista reaktiota kuitenkaan kun ei se tunnu poikaa häiritsevän eikä kutisevan millään lailla eikä toinen ole saanut vasta kuin perunaa, porkkanaa ja parsakaalia. Eihän noista pitäisi allergiaa tulla? Ja eikös se suupielikin pitäisi silloin olla näppylässä? En osaa kuitenkaan mihinkään muuhunkaan yhdistää, kun ainoa muutos on ollut tuo kiinteiden maistelu. Ekan kerran kun sai perunaa niin illalla kylvyn yhteydessä huomasin näppylät. Kummallista sinällään kun tähän asti Sisulla ollut todella hyvässä kunnossa iho eikä yhtään kuivakaan. Ainoa mikä vähän ärtynyt näin kuivalla talvi-ilmalla on tuo jatkuva kuolaamisen ja pään hankaamisen (möyriminen yms liikkuminen) aiheuttama pieni punoitus poskissa ja leuassa. Onko kellään tietoa mistä mahtaa olla kyse? En sinällään ole huolissani, kun muuten poika voi oikein mainiosti ja on tosi energinen, mutta kyllähän se äitinä ihmetyttää että mitä tuo oikein on.

Niin ja tänään Sisu konttasi ekan kerran. :) Äiti on ylpeä!
 

söpsötin

Satasella mukana keskusteluissa
Kannattaa Vaavi soittaa neuvolaan ja kysyä sieltä asiasta.

Meillä nukuttii viimeyönä ekaa kertaa pinnasängyssä:) Oli tosi levotonta. Henna ei muka osannu ite kääntyä masulle siel ja mun piti herätä kääntämää se. Selällää ollessa kääntyili kokoajan kyljeltä toiselle ja oli lopulta poikittain siel sängys:p Neljän aikaa aamuyöstä se sit heräs leikkimää pinnoillaemoticon  Saas nähä miten tuleva yö menee....

Vauvakuume senkuin lisääntyy ja kohta toivon mukaan päästäs sitä kakkosta yrittämään.

Pitäskö meiänkin alottaa uusi ketju tälle vuodelle 2011?!
 

Durina

Vauhtiin päässyt keskustelija
Oon ehkä vähän hidas, mutta siis jos vauva nyt vasta nukkui ekan kerran pinnasängyssä, niin missä kummassa hää on nukkunut? En tajua teitä jotka edes pystytte nukkumaan ns. "perhepedissä", ite olen muutaman kerran kokeillut ja nukkunut ihan älyttömän huonosti, kun pelkään litistäväni toisen koko ajan. Ja lapsikin on nukkunut rauhattomasti vieressäni, parhaat unet saa omassa sängyssään kaikessa rauhassa. Onko siis jotain muitakin vaihtoehtoja kuin pinnari ja perhepeti?
 

söpsötin

Satasella mukana keskusteluissa
Juu muksu nukkui perhepedissä aiemmin kahdesta syystä: ensinnäkin imetyksen takia, tai lähinnä siksi kun mä nukahdin aina kesken imetyksen. Ja toiseksi siksi koska ei suostunut nukkumaan omassa sängyssä. Siitä tuli vaan itkua ja parkua kummallekin:D JA oli tosi levoton. Mulla ei oo ollu ollenkaan sitä pelontunnetta että toinen jäis alle kun olen aivan älyttömän herkkäuninen.

Oli kyllä alkuun suunnitelmissa että olis nukkunu alusta asti omas sängyssä mut toisin siinä sit kävi. Muuten oli ekoina kuukausina vaikeuksia saada toista nukkumaan. Välil päästii yöunille vasta puol kuus aamulla.
 
P

päivänkakkara

Vieras
vaavin sisu-poika on kyllä aikasten lähteny liikkeelleemoticon

täälläkin on kova yritys päällä..
jokos teän lapsille on hampaita tullu?jouluaatto aamuna tunsin lusikan pohjassa jotain kummaa ja hammashan se oli =) poika on kuolannutkin ihan mahdottamasti..ensimmäisestä hampaasta ei mennyt kuin reilut kaks viikkoa ja johan tuli toinenkin alahammas läpi eli täällä on jo kaksi helmihammasta =) (on aikasta terävät..)
 

Vaavi2010

Puuhakas puhuja
Söpsötin, meillä poika nukkunut pinniksessä nyt 3kk. Perhepedissä nukuttiin sairaalassa ja kotonakin sitä muutaman kerran kokeiltiin. Niin ihanaa kuin se olisikin ollut, ja kätevää imetyksen kannalta, niin meillä ei siihen uskallettu lähteä. Minä en olis saanut nukuttua varmaan ollenkaan, kun koko ajan olisin varonut pientä ja herännyt pienimpäänkin äännähdykseen/ liikkeeseen. Ja toisaalta mies nukkuu välillä tosi levottomasti vaikka vauvan myötä olis ehkä hänenkin unensa häiriintyneet, kun ei ihan samalla lailla syvässä unessa voi olla kun kokoajan kuitenkin valppaana. Äitiyspakkauksen laatikko oli siis hyvä alkuun ja jossain vaiheessa nukkui yölläkin vaunuissa. Kai oli sen verran turvallisempi, kun kapeampi ja toisaalta mukavampi ja pehmeä. Siihen joskus tuli laitettua ja sitten huomattiin että nukkuikin hyvin ja pitkään niin saatiin siitä kätevä yöunipaikkakin. :D Äitiyspakkauksenlaatikossa kun tahtoi enemmän pyöriskellä ja unet oli levottomampia.

Meillä nyt täytyisi alkaa harjoittelemaan josko herra nukahtaisi itsekseen siihen pinnikseen kun yleensä vielä syliin/ rinnalle nukahtanut. Haasteellisen tästä tekee vielä selkeän nukkumaanmenoajan puuttuminen, kun kaikki riippuu kaikesta ja miten pitkään nukutaan aamulla ja kuinka monet ja pitkät päikkärit nukutaan. Iltarutiinit on aina suunnilleen samaan aikaan ja yritetään nyt totutella yöunille tiettyyn aikaan, mutta viime aikoina on poika saattanut vielä siinä 20 maissa ottaakin vaan pienet torkut eikä olekaan nukkunut aamuun asti. Millähän tuosta tavasta pääsisi eroon?

Päivänkakkara, juu kyllä tuo touhottaa ihan koko ajan ja pienestä pitäen on jalat sätkinyt ja potkinut koko ajan. Hirveä kiire tutkimaan maailmaa. :) Tuli vaippa vaihdettua tässä välissä ja kovasti pyrki taas vaan kääntymään massulleen ja konttausasentoon. Ei siinä auttanut muu kuin ottaa poika taas syliin ja pukea siinä loppuun. :) Varsinkin nyt kun on oppinut ryömimään ja konttaamaan niin entistä vähemmän viihtyy aloillaan taikka selällään. Toisaalta helpottaa vanhempia kovasti kun ei tarvitse niin leikittää ja pitää sylissä tai kanniskella enää joka paikkaan. Itse keksii vaikka mitä mielenkiintoista tekemistä ja touhottaa menemään.

Meillä on myös kanssa nyt kaksi hammasta. Molemmat alaetuhampaat puhkesivat vähän varkain. 29.12 tunsin jotain sormeen kun poika ikäänkuin puras vahingossa hinkatessaan ikeniään. Ja sitten seuraavana päivänä näin ne molemmat että todistetusti ovat paikalla. :) Kovasti kuolas ja koko ajan piti olla jotain suussa, mutta varsinaisesti eivät tainneet kuitenkaan kovin kipeää tehdä.
 
Top