Grilliherkut

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Kesä on parasta grillausaikaa, mutta mitä teillä grillataan?

Meillä grilliin päätyy useimmiten maissia, makkaraa ja kasleria. Toisinaan myös kalaa tai kanaa. :)
 
Kanaa, liha, kalaa (meillä on semmonen savustus lauta tai sit kasvis-kala/äyriäis nyyttejä), ja tietysti makkaraa! Vartaita tulee kans tehtyä kun lapset tykkää niistä ja jälkkäri hedelmiä kans(ananas/nektariini/persikka)... riippuu ihan tosta meidän ”grilli mestarista” mitä grillataan :p
Ja lohta pääsääntöisesti...
 
Meillä on vähän kokeiluasteella tämä kalan grillaaminen. Kerran pistettiin lohenpaloja ja muistaakseni rullalle käärittyjä pieniä ahvenfileitä vartaaseen. Toisella kerralla pistettiin lohta ja ehkä jotain vaaleetakin folion sisään. Se ei toiminut niin hyvin, kun kala tarttui folioon. Joku muu lienee parempi siis neuvomaan tekniikassa, mut lohi toimii hyvin grillattuna. :D
 
Meillä ei ole tässä kotona mahdollisuutta grillata, koska asutaan kerrostalossa, eli sitä tulisi taatusti harrastettua enemmän jos paikka olisi tuossa lähellä.
Mutta lähinnä kai sitä tulee makkaraa grillattua :D
Joitakin vuosia sitten mökillä tehtiin aina "paistettuja" perunoita. Pilkottiin ne pieniksi suureen foliovuokaan ja sekaan yrttejä ja suolaa, oli kyllä niin hyvää :P
 
Eniten tulee grillattua broilerin filepihvejä ja makkaraa.
Täytetyt herkkusienet on klassikko. Maissia. Mies tykkää kaslerista. Mä tykkään tehdä erilaisia vartaita.
Kesällä enimmäkseen kaasugrilli käytössä. Talvella sitten hiiligrilli.
 
Meillä on vähän kokeiluasteella tämä kalan grillaaminen. Kerran pistettiin lohenpaloja ja muistaakseni rullalle käärittyjä pieniä ahvenfileitä vartaaseen. Toisella kerralla pistettiin lohta ja ehkä jotain vaaleetakin folion sisään. Se ei toiminut niin hyvin, kun kala tarttui folioon. Joku muu lienee parempi siis neuvomaan tekniikassa, mut lohi toimii hyvin grillattuna. :D
Mä grillaan lohta monesti niin että alle folio tai folio"rasia" ja nahkapuoli foliota päin. ei häiritse vaikka nahka tarttuu kiinni. Aina voi öljyllä sitä sivellä jos haluaa. Toinen on hankkia halstrausväline, öljytä ritilä ja sitten kokonaine kala väliin.

Grilliparilalla voi laittaa vaikka lohimedaljonkeja.

tuli nälkä, ehkä pitää tänään grillata kalaa :)
 
Takaisin
Top