Facebook, WhatsApp, tms. -säännöt! Lukaise ne täältä!

Keskustelun 'Foorumin säännöt' aloitti Miramaria, 1 heinä 2014.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | Top 100
 1. Miramaria Addikti

  Heippa kaikki!

  Muistattehan, että linkkaukset Facebook-ryhmiin ja kaikki facebook-ryhmiin liittyvä mainostaminen foorumilla on kiellettyä. Sama sääntö koskee myös WhatsApp-ryhmiä tms. sovelluksia ja sivustoja. Sääntöjen rikkomisesta seuraa varoitus ja toistuvista rikkomisista käyttäjätili voidaan sulkea.

  Kiellettyä on siis:
  • linkata Facebook, WhatsApp, tms -ryhmiä foorumikeskusteluihin
  • mainostaa Facebook, WhatsApp, tms -ryhmiä foorumikeskusteluissa tai omassa profiilissaan
  • 'huhuilla' tietoa facebook, WhatsApp, tms -ryhmistä (esim. "jos joku tietää hyvän fb-ryhmän niin laittakaa yksityisviesti")
  • Facebook, tms -ryhmiin kutsuminen yksityisviestein - tämäkin luetaan mainostamiseksi.
  Facebook-mainoskielto ei koske kuitenkaan yritysten tai yhdistysten informaatiosivuja, eikä kirppissivuja silloin, kun kyseessä on ei-kaupallinen tarkoitus. Esimerkiksi Imetyksen tuki -sivun tai kirpputori-sivujen jakaminen on edelleen sallittua.

  Facebook-linkkien kieltämiseen oli painostusta jo aikaisemmin, mutta emme halunneet kieltää Facebookia, kun meillä ei ollut tarjota vaihtoehtoa. Nyt kuitenkin foorumilta löytyy Laskettu aika -ryhmille omat salaiset ryhmät, joissa voi keskustella ilman, että ryhmään kuulumattomat pääsevät lukemaan keskusteluja. Lue lisää salaisista ryhmistä: Salaiset ryhmät - kootut ohjeet.

  Ps. Ymmärrän hyvin Facebookin positiiviset puolet, mutta sosiaalisen median säännöstä on neuvoteltu moneen otteeseen työnantajani kanssa, eikä se valitettavasti tule muuttumaan. Alun perin itse asiassa vastustelin fb-kieltoa, mutta ymmärrän toisaalta paineen kieltoon - ettei foorumi jää tyhjäksi, kannattamattomaksi ja kupsahda kokonaan. Mikä omasta näkökulmastani tarkoittaisi (tietenkin adminin pestin loppumisen ohella), että yksi parhaimmista nimettömistä vertaistukea tarjoavista foorumeista menetettäisiin...

  :signs001
  • Tykkää Tykkää x 4
  Last edited: 13 huhti 2016
 2. Latteäiti Ihastunut foorumiin

  Onko sitten niin, että osa la-ryhmistä on salaisia, ja osa ei? Ainakaan omani kohdalla en ole huomannut eroa.
 3. elmiina Rakastunut foorumiin Huhtikuunmammat 2014

  Salaisia ryhmiä on julkisten lisäksi toukokuusta 2014 alkaen. "Vanhoille" ryhmille ei sellaisia ainakaan toistaiseksi ole avattu, mutta niissähän on aikanaan fb-ryhmät ollut :) Se salainen ryhmä näkyy vain sen jäsenille oman foorumin alaosiona.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. lauranlainen Aloittelija

  Mistä sen salaisen ryhmän siis löytää? :) jos kirjoittelee tuolla marraskuun odottajissa niin missä on salaiset marraskuun odottajat. :D ratakiskosta, kiitos! :wink

  Sent from my GT-I9305 using Vau Foorumi mobile app
 5. Miramaria Addikti

  Salainen ryhmä näkyy vain salaisen ryhmän jäsenille. Marraskuun odottajien salainen ryhmä sijaitsee laskettu aika marraskuussa 2014 -keskusteluiden yläpuolella - mutta et näe sitä, jos et kuulu salaiseen ryhmään. Huippusalaista toimintaa siis! :wink
 6. lauranlainen Aloittelija

  Miten siihen saa liityttyä? :)

  Sent from my GT-I9305 using Vau Foorumi mobile app
 7. Miramaria Addikti

 8. lauranlainen Aloittelija

  Laitoin sulle sähköpostia :)
 9. lauranlainen Aloittelija

  Öh, ei kun yv:tä :grin
 10. Martuti Addikti Heinämammat 2014

  Siis tarkoittaako tämä nyt vain laskettu aika -Facebook-ryhmiä?
  Että edelleen saa linkata esim. imetyksen tuki- tai jotain kestovaippa-sivustoja facessa...?
 11. elmiina Rakastunut foorumiin Huhtikuunmammat 2014

  Tietosivuja Facebookissa saa jakaa yhä. :) Tai vaikka kirppariryhmiä.
  • Tykkää Tykkää x 2
 12. Katri Uusi käyttäjä

  Siis täällä ei saa kertoa ihmisille salaisesta fb-ryhmästä, jossa saman lasketun ajan ihmisiä keskustelee raskauksista? Miten halukkaat sinne sitten löytävät, jos haluaisivat tällaiseen ryhmään liittyä?
 13. Miramaria Addikti

  Aivan, täällä ei saa kertoa salaisesta fb-ryhmästä - juuri siksi, ettei foorumilla kävisi jäsenkato.

  Meiltä löytyy salaiset ryhmät kunkin lasketun ajan ryhmälle foorumilta. Voit lukea lisää salaisista ryhmistä osoitteessa http://forum.vau.fi/threads/salaiset-ryhmät-kootut-ohjeet.1583133/. :)
 14. Katri Uusi käyttäjä

  Joo niin kävin lukemassa, mutta hetki menee että sinne voin liittyä kun vasta nyt tajusin kirjautua tänne foorumille ensimmäistä kertaa :D Mutta tarkoitus on kyllä sinne liittyä sitten kun vaaditut viestimäärä yms täyttyy. Kiitos nopeasta vastauksesta :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. RvD Peruskäyttäjä Heinämammat 2016

  Kuinka tarkat nuo kriteerit tuonne salaiseen ryhmään oikein on? Kun tuntuu aika rankalta, että heitetään heti pois, jollei osallistu yhtenä kuukautena tarpeeksi. Sehän on noissa Facebook-ryhmissä ollut juuri positiivista, ettei kaikkien ole tarvinnut olla koko ajan aktiivisena ilman, että "sisäpiiristä" tippuu pois. Tai mitä jos heitetään omasta salaisesta ryhmästä pois, voiko ryhmään päästä vielä takaisin?
 16. Miramaria Addikti

  Salaisten ryhmien säännöt ja kriteerit löytyvät osoitteesta http://forum.vau.fi/threads/salaiset-ryhmät-kootut-ohjeet.1583133/, ja sieltä löytyy myös selitystä, miksi salaisilla ryhmillä on säännöt. Siellä kerron myös, että:

  "Jos sinut poistetaan salaisesta ryhmästä vähäisen viestimäärän takia ja haluat takaisin ryhmään, sinun tulee kirjoittaa kuukauden sisällä 10 postausta omaan lasketun aikasi ryhmään, ennen kuin pääset takaisin. Kun olet kirjoittanut tarvittavat 10 viestiä, lähetä pyyntö allekirjoittaneelle." :)

  Ymmärrän hyvin Facebookin positiiviset puolet, mutta sosiaalisen median säännöstä on neuvoteltu moneen otteeseen työnantajani kanssa, eikä se valitettavasti tule muuttumaan. Alun perin itse asiassa vastustelin fb-kieltoa, mutta ymmärrän toisaalta paineen kieltoon - ettei foorumi jää tyhjäksi, kannattamattomaksi ja kupsahda kokonaan. Mikä omasta näkökulmastani tarkoittaisi (tietenkin adminin pestin loppumisen ohella), että yksi parhaimmista nimettömistä vertaistukea tarjoavista foorumeista menetettäisiin...

  Mutta niin. Olen parhaani mukaan salaisten ryhmien sääntöjä laatiessa pyrkinyt ottamaan foorumilaisten toiveet huomioon. Sääntöjä on myös muokattu jälkikäteen foorumilaisten toiveiden pohjalta. Valitettavasti aivan kaikkien toiveita ei kuitenkaan aina pysty toteuttamaan, kun yhteisiä sääntöjä laaditaan. Toivottavasti osasin vastata kysymyksiisi! :shy:
 17. RvD Peruskäyttäjä Heinämammat 2016

  Kiitos Miramaria vastauksestasi!
  Ymmärrän toki, että näillä säännöillä estetään nimenomaan tuo "joukkopako" foorumilta. Esikoisen ryhmän kanssa kävi juurikin niin, että 90% keskusteluista siirtyi salaiseen Facebook-ryhmään. Asioilla on puolensa ja välillä joutuu tekemään kompromisseja :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Pilvilinna Addikti

  Itse jouduin pettymään fb toukokuisten 14 ryhmään. Iha hyvä vain, kun on tommonen kiellettyä. Olin kirjoittanut tosi henkilökohtaisia viestejä ja kuvia ja sitten halusin pitää taukoa fabosta niin kappas tauon jälkeen olisin joutunut koe ajalle omista asioistani ennenkuin pääsisin ryhmään takaisin. Meni luotto ihmisiin joihin luotin niin jotta omalla nimellä menin ryhmään.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 19. Lento Aloittelija

  Onpas ihmeellistä, että tuollaisia ryhmiä pitää olla. Kuitenkin täällä kirjoitellaan nimimerkeillä niin ei tarvitse kellekään mitään itsestään paljastaa.

Jaa tämä sivu