Liha ja varsinkin kala on viimeinen käyttöpäivä, tai ainakin maks eilinen. Kerran yks jauhelihapaketti oli vetänyt alipaineesta ruttuun jo ennen viim.käyttöpvää joten jäi käyttämättä kokonaan vaikka päiväystä kun käyttäytyi noin epämääräisesti. Leikkeleet ehkä päivä kaks yli, riippuu miltä näyttää ja haisee.
Maitoa haistan joka kerta, jos haisee niin jää käyttämättä, muuten venyy paivän pari yli päiväyksen. Jugurtti ja rahka menee helposti parasta ennen päiväyksen jälkeen jonkun aikaa jos avaamaton, tiedän kylmäketjun ja avatessa tuote ei oo epämääräinen.
Leivissä menee usein parasta ennen päiväyksen yli. Pussinsulkija katoaa niin ei oo enää tietoa loppupussista mikä se oli. Ja kun ruisleipä yleensä vaan kuivuu. Aistinvarainen tsekkaus vaan. Yksi juuresleipä oli monta kk kaapissa 'seurannassa', se ei homehtunut eikä juuri kuivunutkaan ennenkuin heitettiin roskiin ettei vaan vahingossa syödä. Näkkileivissä tai hapankorpuissa ei tuu varmaan ees tsekattua päivää, kiertää kuitenkin senverran ettei nyt mitään ylivanhoja oo kaapissa, saattaa olla kyllä kunnolla yli parasta ennen. Mausteet ja jauhot samoin. Sokeri ja suola varsinkin on helposti kunnolla vanhaa kun kuluu niin vähän.