23. luukku

Bella Swan

Moderaattori
Staff member
Maalisäidit 2020
23. luukku

iStock-1335871263.jpg

•••••☆•••••​

Hiirten perhe lähti pitkälle kävelylle. Heidän piti käydä jokaisen lähikulmilla asuvan ystävän luona. Kyläilemään he tosin eivät ehtineet kenenkään luona. He kävivät vain ovella. Heillä oli mukana repullinen paketteja. He olivat nimittäin viemässä jokaiselle joululahjan. Hildan mielestä se oli vähintä, mitä hän voi tehdä. Heidän ystävänsä olivat pelastaneet heidän joulunajan auttamalla kukin tavallaan. Hän oli heille kaikille hyvin kiitollinen ja onnellinen ystävistään.

Hilda oli harkinnut vievänsä lahjat vasta aattona. Kyllähän he olisivat ehtineet alkupäivästä käydä jakamassa ne. He kuitenkin avasivat itse kaikki lahjat vasta iltasella. Mutta toisaalta he halusivat viettää joulua kotona. Viimeistään kun Tuija Talitiainen oli tuonut kirjeen Hilda päätti pysyä aattona kotona. Kirje oli hänen mieheltään Harrilta ja Harri lupasi siinä tulevana aattona kotiin. Hilda halusi ehdottomasti olla kotona, kun Harri tulisi.

Hilda melkein vaipui hieman apeisiin ajatuksiin miettiessään sitä kuinka Harri ei ollut ehtinyt kotiin joulunodotuksen aikaan ja sitä kuinka kova ikävä hänellä oli miestään. Apeus kuitenkin haihtui, kun hän ja poikaset saivat toivottaa ystäville hyvää joulua ja antaa lahjat ja saada takaisin hyvän joulun toivotukset. Yllätyksekseen hekin saivat kaikilta paketin. Hildan mielestä se oli ehdottomasti liikaa. Olivathan heidän ystävänsä jo antaneet parhaimman lahjan pitkin joulun odotusta, mutta hän ei voinut kieltäytyäkään. Niinpä hän kiitti kauniisti miettien kuinka hyviä ystäviä hänellä oikein olikaan. Poikaset olisivat halunneet avata heidän saamansa lahjat samantien tai viimeistään, kun he olisivat taas kotona, mutta Hilda päätti, että nekin lahjat avattaisiin aattoiltana. Silloin olisi koko perhe koolla.

•••••☆•••••
Milloin joululahjat jaetaan? Onko kaikki lahjat jo hankittu?
 

Rouva V.

Tietävä tietäjä
Lokamammat 2018
Eloäidit 2020
Kaikki lahjat on hankittu ja pukki jättää ne ensi yön aikana kuusen alle. Lapset saavat avata heti aamusta niin ei tartte hyppiä seinille koko päivää. Ehkä keskittyminen syömiseenkin löytyy kun saavat leikkiä aamulla uusilla leluilla.
 

Foreverfever

Luottohahmo langoilla
Maaliskuiset 2021
Aattona tonttu on käynyt minun äidille tuomassa lahjoja ja ne avataan siellä puolen päivän aikaan. Illemmalla käy sitten joulupukki miehen vanhemmilla tuomassa lisää lahjoja.
Kaikki lahjat hankittu ja paketoitu
 

Srii

Keskustelujen kuninkuusravaaja
Elokuiset 2021
Yleensä lahjat on jaettu alkuillasta.
Joskus lapsena saatiin pieni paketti aamulla ja loput sit illemmalla.

Lahjat on hankittu, muutaman lahjan vaan ostin veljen lapsille. Vauvallekin ostin tarpeellista tavaraa joulun alla mutta en pakettiin laittanut.
Lahjoitin joululahjarahat ja vähän enemmänkin hyväntekeväisyyteen usealle eri taholle.
 

tiuhtimus

Seurustelun sensei
Marraskuunmammat 2015
Lokamammat 2017
Jouluäidit 2020
Kaikki lahjat valmiina oottamassa aattoa tai annettu lahjansaajille eteenpäin. Meillä on pukki yleensä käynyt iltapäivästä, alkuillasta.
 

Pingviiniemo

Keskustelujen kuninkuusravaaja
Heinäkuiset 2021
Yleensä lahjat on jaettu alkuillasta.
Joskus lapsena saatiin pieni paketti aamulla ja loput sit illemmalla.

Lahjat on hankittu, muutaman lahjan vaan ostin veljen lapsille. Vauvallekin ostin tarpeellista tavaraa joulun alla mutta en pakettiin laittanut.
Lahjoitin joululahjarahat ja vähän enemmänkin hyväntekeväisyyteen usealle eri taholle.

Ihana toi hyväntekeväisyys. Meidän kunnassa on kerätty lahjoja vähävaraisille seurakunnan puolesta. :red-heart:
 

Lady Alice

Seurustelun sensei
Helmimammat 2018
Kesä-äidit 2020
Kaikki lahjat hankittu ja viimeinen meni pakettiin tänä aamuna. :Smiling Face With Open Mouth And Cold Sweat: Se oli nököttänyt tuolla kaapissa tosin jo kuukauden, kun olen tässä viivytellyt sen paketointia. :No Evil Monkey: Kyseessä oli sellainen Frozen prinsessalinna, joka ei muotonsa puolesta ollut paketointia ajatellen sieltä helpoimmasta päästä. Oli kyllä melkoinen työmaa se. :rolling:


Pukki tulee päivällä ruokailun jälkeen, ja sitten jaetaan lahjat. Pukki jakaa tosin vain muutaman lahjan ja sitten esikoinen saa ryhtyä tontuksi, jotta Pukki pääsee jatkamaan matkaansa.
 

Ginger

Kunnioitettu kommentaattori
Huhtimammat 2016
Toukoäidit 2020
Lahjat on hankittu ja paketoitu. Laitan ehkä osan aamulla kuusen alle (tontut toi kun pukin kyytiin ei mahdu kaikki), suurin osa tulee pukin kanssa noin klo 15.
 

Haukikanto

Seurustelun sensei
Joulukuun äidit 2019
Kesäkuiset 2022
Tässä just ompelen kahta vimppaa niinkui näkyy.... :Weary Cat Face:

Lahjat jaetaan isosta pussista kuka milloinkin, ehkä joku lapsista yleensä toimii jakajana.
 

Lano

Näppärä viestien naputtelija
Kesäkuiset 2022
Heinäkuiset 2022
Aattoiltana syönnin jälkeen jaetaan lahjat. Montaa lahjaa en ostanutkaan, mutta kaikki hankin melko hyvissä ajoin.
 

Nette

Näppärä viestien naputtelija
Marrasäidit 2020
Syyskuiset 2022
Lahjat jaettiin nyt aattona ruokailun jälkeen. Normaalisti vasta saunan jälkeen.
 

Star4

Päivystävä dosentti
Heinämammat 2018
Joulukuiset 2022
Meillä jaettiin lahjat aamulla. Ensimmäisen kerran, yleensä illalla kun pukki tulee, mutta nyt kun pukki ei käynyt niin tehtiin erilailla. :smiling-eyes:
 

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Me jaettiin lahjat ennen jouluateriaa. Sen jälkeen olisi varsinkin vauva ollut liian väsynyt.
 

kirahvi36

Foorumin legenda
Elomammat 2018
Heinäkuiset 2022
Pukki toi lahjat ja lapset innokkaasti jakoi lahjat. Jouluateria oli syöty sitä ennen ja lahjojen avaamisen jälkeen oli kakkua ja kahvia :)
 
Top