Mitä matkalle mukaan?

A

Anon123

Vieras
Me ollaan lähdössä 6kk ikäisen vauvan kanssa kolmen yön mittaiselle matkalle sukuloimaan. Oon ehk kova stressaamaan ja hermostuttaa miten kaikki sujuu. Mitä kaikkea sinne pitäisi ottaa mukaan? Mitä ootte tarvinneet pienten kanssa reissatessa? Mitä muuta pitäisi ottaa huomioon?
 
Jos on pitkä matka, niin jotain kateltavaa lelua ja kirjaa.

- vaippoja (muutama riittää jos kipaisee kaupassa lopuksi ostamassa lisää)
- tuttipullot (jos tarvii)

- jos ei oo mikroa, niin me vaihettiin matkan ajaksi jauhemainen korvike. Eli lämmin vesipullo termariin mukaan ja tuttipulloon sopivasti jauhetta ja vesi päälle. Kun ravistaa niin maito valmis.

- Pari harsoa
- tutti
- vaatetta
 
Jos on pitkä ajomatka, niin lähtö vauvan päiväuniaikaan. Sitten aikuisten pissa/ruokatauot heti kun vauva herää ja samalla pysähdyksellä sitten vauvan syöttyö ja vaippojen vaihto jne. Sitten toivonmukaan vauva taas nukahtaa pian, kun jatketaan ajoa :smiling-eyes:

Loppujen lopuksi 3 yötä pärjää vähemmilläkin kamoilla ja vaatteilla. Meillä on oma matkasänky, joka on aina yöreissuilla mukana.
 
Mukaan vaatetta, vaippoja ja harsoja. Meillä on ollut myös rasva, hiusharja/kampa ja hammasharja. Harja/kampa tosin tarpeen vain jos vauvalla on niin paljon/pitkä tukka, että takkuuntuu ellei joka päivä harjaa/kampaa. Jos vauvalla on unilelu, sen mukaan otto todennäköisesti helpottaa vieraassa paikassa nukkumista.

Me ollaan koettu parhaaksi laittaa suurin osa isompaan laukkuun ja sitten ottaa autoon sisälle pienempi hoitolaukku, jossa on se mitä matkustuksen ja pysähdysten aikana tarvitsee (vaippoja, kosteuspyyhkeitä, harso/pyyhe, vaihtovaatteet jos on vaarana tarve vaihtaa, autoon tekemistä, evästä jos tarpeen). Siis jos matkustaa autolla. Junassakin pieni hoitolaukku on kyllä kätevä ottaa mukaan kun menee vaihtamaan vaippaa.
 
Riippuu kyläpaikasta ja teidän tarpeista. Vaatetta sen verran kuin oletat tarvitsevan, kyläpaikasta riippuen joko varmasti riittävästi tai varautuen pyykkikoneen lainaan. Meillä oli vaunut aina mukana päikkäreitä varten, pienenä nukkui myös yöt vaunukopassa, vähän isompana nukkui joko kyläpaikan pinnasängyssä/mun vieressä/mukaan otetussa matkasängyssä. Tarvittavat ruokailuvarusteet.

Ajomatkalla mahdollisesti tarvirtavat pienempään laukkuun helposti saataville, ettei tarvi koko takakonttia tyhjätä vaipanvaohdon takia
 
Kiitti kaikille vastauksista! Tota erillistä hoitolaukkua en ollut osannut ees ajatella.
 
Takaisin
Top