Missä vaiheessa paljastit vauvan nimen?

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Saiko tutut tietää vauvan nimen heti syntymän jälkeen, vasta ristiäisissä/nimiäisissä vai jotain siltä väliltä?

Esikoisen nimi kerrottiin lähimmille ennen kun oltiin edes kotiuduttu synnytyssairaalasta. Kuopuksen nimi keksittiin kyllä pian syntymän jälkeen, kuten esikoisenkin, mutta kerrottiin se vasta vähän myöhemmin. Piti makustella sitä hieman pidempään. Reilusti ennen ristiäisiä kuitenkin kerrottiin nimi.
 
Vauvan nimi paljastettiin heti kun se oli päätetty, tosin nuoremman kohdalla nimeen tuli vielä paljastuksenkin jälkeen muutos. Esikoisen nimi päätettiin noin 3 kk syntymän jälkeen, kuopuksen nimi päätettiin noin 2 kk syntymän jälkeen, koska se tarvittiin kelakorttia varten ja kelakortti tarvittiin erityiskorvattavia lääkkeitä varten.
 
3x ristiäisissä 2kk iässä, kuopus taisi olla 6 viikkoa kun päätettiin etunimi ja se myös kerrottiin sukulaisille ennen kuin oltiin koko nimeä päätetty.
 
Lähimmille kerrottu jo ennen syntymää, muille nimiäisten aikoihin. Ei koskaan ole "piiloteltu" ja ollaan myös alettu käyttämään oikeaa nimeä heti päätöksenteosta lähtien.
 
Esikoinen ristiäisissä. Tämä kakkonen on vielä mahassa, mutta nimi on jo käytössä ja kaikkien tiedossa. Lörppösuisen miehen "vika"
 
Raskausaikana varauksella, että jos hän näyttää valitulta nimeltä, niin sitten valittu nimi otetaan. Myös vaihtoehto kerrottiin.

Miehen siskolle on käynyt niin, että hän oli valinnut lapselle nimen A, mutta kun lapsi syntyi, hän ei näyttänyt yhtään nimeltä A. Osattiin siis varautua, mutta ihan nimeltään meidän vauva näytti ja näyttää edelleen.
 
Takaisin
Top