Miten vauvan kynsienleikkuu sujuu?

Bella Swan

Moderaattori
Staff member
Administrator
Maalisäidit 2020
Miten sujuu vauvan kynsienleikkuu? Miten usein leikkaatte? Millaisilla välineillä lyhennätte?
 
Ihan hyvin. Välillä vauva vähän vastustelee, mutta ei isompia ongelmia. Noin kerran viikossa ja äitiyspakkauksessa tulleilla saksilla leikataan.
 
Leikataan äitiyspakkauksen kynsisaksilla. En ole pannut merkille kuinka usein. Aina kun alkavat olla liian pitkät. Onhan se vähän taistelua aina. Tänään ensimmäinen käsi meni ilman itkua. Toisen käden kynnet saikin leikata pitäen itkevän vauvan kättä väkisin auki.
 
En tykännyt esikoisen äitiyspakkauksen saksista, joten ostin samanlaiset, jotka omassa pakkauksessa joskus ollut (Fiskarsin oranssit kynsisakset).
Kaikilta vauvoilta leikattu kynnet imetyksen tai unien aikana, muuten ei tunnu onnistuvan millään.
Ehkä kerran viikossa tulee leikattua, tai sitten jos huomaa vauvan kynsien olevan terävät.
 
Meidän poika on pienestä pitäen jostain syystä tykännyt kynsien leikkuusta. Kylvyn jälkeen helpointa, kun kynnet on niin pehmeät.
 
Alkuun leikkasin äitiyspakkauksen mukana tulleilla saksilla aina pojan nukkuessa. Aika pian ostin myös ne Fiskarsin kynsisakset, jotka ovat vieläkin käytössä kun poika on jo 3v 7kk :) Pikku hiljaa sitten pojan kasvaessa totuteltiin hereillä ollessa kynsien leikkuuseen ja nyt se tietysti sujuu jo hyvin.
 
Nykyisin (vajaa 4 kuisen) kynsien leikkuu sujuu ihan hyvin jos vauva on virkeä ja syönyt. Varsinkin jos toiselle kädelle vielä antaa lelun ei tule vastustusta.
 
Takaisin
Top